![]() |
|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2829303132 138> |
Автор | |
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Некои пајажини висат
во некои заборавени пештери некои древни каде нешто имале нешто знаеле сепак не им вредело изумреле како и тие што ништо не знаеле знаеле или не сите сме исти вечни прашања на секого поставени ќе бидат и секој ќе ги знае не требало знаење доволно е само да се биде лош или добар никој на тоа нема да се сети нема што да се свати. |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Си доаѓам
гледаш низ прозор некаде далеку блиску сум не ме очекуваш уште години многу обичен ден е мислиш време треба твоето срце знае побрзо чука ме препозна гради твои стврднати чекаат на допир може ти се причинува пеперутки многу низ тело ти шетаат нозе во предизвик поставени може од ветерот нешто те скокотка но на усни да им се причинува не може завеса падна меко значи сепак постојам никогаш повеќе сама нема да бидеш не е ветување тоа е мој закон. |
|
![]() |
|
Од зад седум планини и ридови
срцето на змејот ти го носам ти велиш глупо е сум можел и поинаку и по нарачка го има и за него и наградна игра има за три затки само ќе имаме шанса за некаде и за слики со кои ќе можеме фалба да сториме. Наместо како злосторник да се третирам испрашуван да бидам додека да признаам дека зад седум планини и ридови нешто друго има што тука го нема за кое не сум се борел туку од нешто гратис дадено ми било. |
|
![]() |
|
Што имаш од мојот допир
кога заминувам како врабец кој одлетал откако песни на прозор ти изредил како кога поминуваш низ конец од пајажина на патот случаен кој ти се нашол. Веруваш дека пак ќе се врати како сончево утро кое денес беше се надеваш дека дождот други планови има дека до тогаш гнездо свиено ќе биде и оркестар ќе имаш под твојот прозор бар ова лето патот почесто ќе го минеш кон мојот допир што те води. |
|
![]() |
|
Некои галаксии
некои паралелни димензии низ глава ми се мотаат нешто што пропуштив за што сум дојден не можам да се сетам кој бев а бев некаде додека го бркав низ карпите сакаше нешто да ми каже сиот во црно гуштерот се печеше го пратев и тој ми избега соколот над мене леташе беше врело ма ми се причинува си реков. |
|
![]() |
|
Молчам
ништо не кажувам подобро од неразбирлив да бидам тоа не ме влече секогаш знаеш подобро и од мене така велиш ништо не разбирам сигурна си а сепак чекаш нешто да кажам можеби конечно нешто сум разбрал за вистини некои да мудрувам за кои од некаде сме чуле треба само да ги повторам и по некое зборче да изменам а мене ми се неќе само ми се молчи а би требало да те допрам со нешто ново веќе кажано. |
|
![]() |
|
fragola ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
![]() |
|
Кога ќе помислам на устенцето твое :
- Лиз, мљац, шмук ! така ми иде. На газенцето твое : - Фаќ, гњав до сабајле утре ! На цицките твои : - Лиз, мљац, шмук, фаќ и гњав ! Па на кревет : - Крц, квич, скрш од мерак јак ! Ама па у лифт : - Кој го држи лифтот, п**ка му мајчина ! Па у кола : - Чук, чук, двеста евра казна по ново ! - Па ние не знаевме ! - Е сега ќе знаете ! Авион многу бучен и голем станува падобранци бели исфрла : - Бегај мило, кон тебе паѓаат ! |
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Не можам, не можам од болката да пишувам
Не можам да најдам прави зборови за да кажам што се случи Не можам да пренасочам, во тотална кома на пат кон лудило а не сакам да те имам. Барем не веке. А тоа истото го рече и ти. Не сакам ни да се присетам како гледав на тебе, како ти на мене.,.. Како гледавме во секое дрво, во секоја ѕвезда...во секој облак... Како ги овековечувавме убавините од природата... Крај! Чуствувам се менувам. Тоа е добро. Чуствувам се челичам иако ме боли Чуствувам дека конечно сватив. Моите вредности се сите на број само една фали -почитта кон себеси. Ке ја имам. Чуствувам дека набрзо ке се опоравам од ова лудило и ке се разбудам од комата... а тогаш...не барај ме..... Не барај ме.... ...Кога ке посакаш да ме вратиш само едно присети се.... -Да не го истегнеше конецот, немаше јас да го пресечам. |
|
|
|
![]() |
|
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
..Воздухот е студен,
небото натрупано со облаци нивните пространи слапови минуваат еден преку друг, ме постетува на... да, да... на зимско топење на мраз во некоја река. Полумесечината се кандилка помеѓу облаците личи на некоја лаѓа, опкружена со тие воздушни санти... А каде сме јас и ти во овој приказ? Аххх.... мислам дека немора сите да знаат... Само ќе им напоменам... дека сум подготвена, само за тебе...вечерва... треперам... како да ми е прв пат... Изменето од Andjelina - 20.Август.2009 во 15:20 |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
![]() |
|
Ај само да се сакаме
сите сомнежи ги разработивме некои останаа некои исчезнаа ниеден недопрен не остана само гушни ме и не мисли никој не ни’ е достоен зошто големи сме само заедно затоа понекогаш се паничиме онакви мали какви се често не сакаме да бидеме. Ниеден збор нема значај каков нашиот умее да има во ниеден темен ќош не може веќе да не’ собере ние сме на бина и во публика зад завеса и зад врата ништо нема се уверивме. |
|
![]() |
|
Зошто не го свртиш грбот и не заминеш?
Што те држи овде? Тагата која ти ја подметна и премина во хронична фаза!? Грижата на совест!? Често велеше -јака си, можеш да издржиш. Зошто сега не ме пуштиш да одам по својот пат И така повеке не ме заслужуваш.. Имаше доволно време да осмислиш Вистините ги знаеме само ние двајца.. Затоа оди, оди и не врти се. Заврти ми го грбот и не очекувај Збогум од мене. Сеуште ми е рано да ти го кажам тоа. Но кога ке го кажам ке знаеш Ке осетиш по празнината околу тебе Кога ке ме нема мене, ке нема многу работи околу тебе... |
|
|
|
![]() |
|
Не барај од мене искрена насмевка
Не барај од мене срека Се додека не те преболам Не барај да те почитувам. Не барај од мене да сватам Не барај од мене да признаам Се додека не дознаеш што сакаш Не можам ни да те сватам. Не барај од мене да не мислам Испаднав тешка глупача Свесна за се, знаев вака ке испадне Но уште посвесна знам како право е. Не барај засолниште за себе Кога веке си влегол во ринг Ако јас ја кренав мрежата и излегов како можеш да речеш јас сум победник? |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2829303132 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |