|
КУРАНОТ Е КНИГА ИСПРАТЕНА ОД БОГ |
Внеси реплика | страница <12345 23> |
Автор | ||
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bratce moe milo.... pa nemojte tolku da bidete budali aman. Qur'anot e objava,koja od Allah dz.s mu e objavena na Muhammed s.a.w.s preku melekot Dzibril.Kratko i jasno.
Jas ne baram od tebe mnogu.Daj mi ti citat od biblijata kade sto se veli deka "Hristijanstvoto e vistinskata vera" ili "Judizmot" ako mi dades eden bibliski citat kade sto Isus im veli :"Hristijanstvoto e vasata vera" togas ete me Hristijanin.
Dali Evangelijata se od boga taka gotovi i vo celofan isprateni do lugeto ??? Nemoj da bides dotolku ogranicen brate mili.
|
||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||
postariot brat
Сениор Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dajte mi kratok i jasen citat od k*ranot vo koj se tvrdi deka k*ranot vo vid na gotova napisana kniga slegol, ili se objavil na lugjeto, a ne samo na Mohamed, pa jas ke recam deka toa e kniga od Bog, a ne od lugje, kako sto se i site staro zavetni, i novozavetni knigi, i tie se objava, Bozja,- napisana od lugje |
||
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
||
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
uste li citate?
ako ako, kje vi treba....
sekoe znaenje koristi, koga togas...
|
||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
||
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
dali na isa a.s (isus) mu sletala kako ti sto velis od nebo biblijata??? ima mnogu svedoci za objavata na muhammed no vie nee gi veruvate bideki sejtanot vi gi zaslepil ocite!!! znaci ti ne veruvas i deka na isa a.s (isus) mu e ispratena kniga od bog. zasto togas tvrdis deka bibvlijata e bozja kniga?? kako moze da bide bozja kniga koga ne ja ispratil bog tuku ja napisale nekoi luge koi vie gi vikate apostoli. znaci biblijata ne e bozja kniga tuku apostolova. gluposti!!!! |
||
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
||
DAIJA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vander Hoven, nizozemski psiholog, objavio je svoje novo otkriće o uticaju učenja k*r'ana i ponavljanja riječi Allah kako na pacijente, tako i na zdrave osobe. |
||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
||
DAIJA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Knigata vo koja mo`ete da veruvate k*ranot e naj~esto ~itanata kniga vo svetot. Ispratena od Gospod na Pratenikot Muhammed ( Neka e Bo`ji mir nad nego ) vo 7-ot vek, i dlaboko po~ituvan od strana na muslimanite kako posledna Bo`ija objava, negovite zborovi muslimanite od site nacionalnosti vo svetot so qubov gi recitiraat, pametat i sproveduvaat vo delo. Pravite vernici se vosh*teni i ohrabreni, ~esto se dovedni do solzi od negovata re~itost i slikovitoto poetsko izrazuvawe, posebno koga k*ranot se ~ita na glas. k*ranot e edinstven po toa {to e edinstvenata sveta kniga vo koja nema nau~ni nevistini, Kniga ~ija {to istoriska avtenti~nost mo`e da se potvrdi, i ~ij tekst e tolku dobro so~uvan da postoi samo edna avtorizirana verzija, verzija na arapski jazik. Pribli`no golema kolku Noviot Zavet, k*ranot e edinstvenata sveta kniga koja mo`at da ja razberat lu|eto od site vozrasti i intelektualni sposobnosti, vklu~uvaj}i gi i onie koi ne go razbiraat arapskiot jazik, mo`at vo potpolnost da go zapamtat, {to muslimanite go smetaat za edno od k*ranskite ~uda ( muxizi ). Ve povikuvame da odvoite nekolku minuti za da nau~ite ne{to za knigata koja e temelot za pogledot kon svetot i temelot na kulturata skoro na edna ~etvrtina od lu|eto na ovaa planeta. Nau~na sveta kniga za nau~no vreme Edna od najli~nite i najizvonrednite raboti vrzani za k*ranot e deka toj sodr`i mnogu delovi – ajeti koi gi spomnuvaat i objasnuvaat razli~nite fenomeni vo razli~nite poliwa na naukata, kako {to se: embriologijata, meteorologijata, astronomijata, geologijata, okeanografijata….Nau~nicite imaat otkrieno deka opisite vo nego se nepoimlivo i neobjasnivo to~ni za knigata koja poteknuva od 7-ot vek; vsu{nost mnogu od procesite i funkciite koi se spomnati vo k*ranot tuku{to se od neodamna otkrieni. Ova e edna od pri~inite {to mnogu nau~nici go prifatile islamot. Ova isto taka go objasnuva i faktot vo vrska so nesoglasuvaweto koe vladee{e vo Evropa vo periodot na sredniot vek izme|u verata i razumot, religijata i naukata, nikoga{ ne postoelo vo islamot. k*ranot na mnogu mesta gi ohrabruva lu|eto da razmisluvaat i da ja upotrebat svojata inteligencija, i vo isto vreme site nau~nici i izumiteli muslimani bile i dobri vernici. Nekoi od nau~nite paragrafi vo k*ranot sodr`at neverojatno to~en opis za razvojot na embrionot vo periodot od prvite 40 dena od `ivotot, fascinantnite objasnuvawa za toa deka korenite na planinite se kako klinovi koi pomagaat zemjinata kora da bide cvrsta i stabilna, potoa deka postojat prirodni granici kade {to se sretnuvaat dve vodi – dve moriwa; i pritoa sekoj ja ~uva svojata toplina i gustina, deka branovite se slu~uvaat vo sloevi i vo dlabo~inite na okeanot, deka neboto i zemjata najprvo bile spoeni vo edno pred da se razdvojat. Bez ogled na seto toa, k*ranot ne treba da se smeta za nau~en prira~nik. Bilo da gi otkriva ~udata na prirodata ili pak lekciite od istorijata, negovite ajeti – delovi ne upatuvaat da razmisluvame za Veli~inata na Gospod. Niedno drugo sveto pismo nitu pak drevna kniga ne e to~na na ovoj na~in. Muslimanite veruvaat deka ova e |
||
|
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ispraten vo pisana forma ili?
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема никакви докази, ниту пак сведоци дека некаков Коран слетал од небото во седмиот век
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
k*ranot e ispraten od bog vo sedmiot vek i toa se bozji zborovi. |
||
|
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
KAZI MI SAMO KOJ GO NAPISAL KORANOT i KOGA?
Изменето од moira - 11.Септември.2007 во 18:59 |
||
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
koj bozji zbor??? denesnata biblija ne e bozjiot zbor tuku apostoloviot zbor!!! neli apostolite gi napisale??? ako e bozji treba bog da gi isprati!!!! |
||
|
||
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
k*ranot ne e isprateno od bog za da bide nekoe literaturno vrvno delo (iako k*ranot go dostignel toj vrv) toj e patokaz po koj treba da se vladee eden musliman. ako nesto ne ti e jasno pobaraj vo k*ranot pa ke ti se razjasnat rabotite zaludno pravime muabet za literatura mozebi pisatelite na biblijata (apostolite) i imale takva namera. |
||
|
||
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
adzi gledas tokmu poradi toa kazuvas deka k*ranot ne te inpresioniral. fala sto sam si go kaza toa. |
||
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
dobrooo,...vi ja ispratil!,...samo kako?! ,...ne mi e jasno,...a na vas vi e sigurno jasno,...kako shto vi e jasno deka gospod vi postoel,...da,da,...
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Внеси реплика | страница <12345 23> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |