IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - МАЛКУ СКРОМНОСТ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МАЛКУ СКРОМНОСТ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака Обратен редослед
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Статус: Офлајн
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 12:59
Originally posted by goor goor напиша:

Fino objasneto ama mislam ne e toa sto se bara......

Aman ne znaete poveke i sto barate.
Dzaba panika a nikoj so nisto covekot ne go navredi,naprotiv,go velicevme. Allah koga go sozdade covekot im naredi na site Meleki-Angeli,da mu se poklonat... sedzda da mu napravat.Odbivajki gjavolot da ja napravi taa sedzda bil prokolnat za sekogas. Toa mu se slucilo samo za covekot. Od toj moment gjavolot e OTVOREN covecki neprijatel. Vidi sega Ljubovta Allahova kolkava e prema covekot. ZOSTO DA ODIME PO PAT NA ONOJ KOJ SE PONIZIL DA NI SE POKLONI A DA NE JA NASOCIME SETA NASA BLAGODARNOST KON ONOJ STO NE VOZDIGNAL ?

Anakin,ne pravedno napagjas.

Цитирај ама мислам и да се симне пак нема да верувате
мене ми е доста од ова.
"Onima koji nece da vjeruju,doista je svejedno,opominjao ih ti ili ne,oni nece vjerovati." (del od Qur'anski aet)
ACELERA,ti blagodaram za poddrskata.
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 02:06
па незнам веќе што  да кажам, ама мислам и да се симне пак нема да верувате
мене ми е доста од ова.
ќе ве оставам да си дебатирате голема%20насмевка
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 01:49
Fino objasneto ama mislam ne e toa sto se bara......
end off days 15...14...13....
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 01:42
а за вредноста на човекот еве уште еден доказ

Бог го направи човекот според својот лик
БИТИЕ 1
26 И Бог рече: „Да направиме човек во Нашиот лик, според Нашата сличност, и нека владеат над морските риби, над небесните птици и над добитокот - над сета земја - и над сите лазачи што ползат по земјата!”

27 Бог го создаде човекот во Својот лик, Тој го создаде во Божјиот лик; ги создаде машко и женско.

зашто Бог би сакал да прави безвредни човечишта според НЕГОВИОТ ЛИК?

е сега ние после смеја оплескале, ама тоа е друга тема голема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 01:39
еве и во Библијата што вели Бог за НАШИТЕ ПОТРЕБИ-ХРАНА ОБЛЕКА И тн
МАТЕЈ 6
25 Затоа ви велам: не грижете се за својата душа, што ќе јадете или што ќе пиете; ниту за своето тело, што ќе облечете. Зар душата не е повеќе од храната, и телото од облеката?

26 Погледнете ги птиците небесни! Тие ниту сеат, ниту жнијат, ниту собираат во житници, и пак вашиот небесен Татко ги храни. Зар не сте вредни многу повеќе од нив?

БОГ НИ ВЕЛИ ПРВО ДА ГО БАРАМЕ НЕГОВОТО ЦАРСТВО , А СЕ ДРУГО ЌЕ СИ ДОЈДЕ НА МЕСТО

(сепак илузорно е да мислиме дека треба да седиме со сите 4 у вис, и да чекаме да ни падне од Небо) голема%20насмевка

Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 01:30
Originally posted by anakin anakin напиша:

Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Eve kako na Ateistite gi boli.
Eve,dali svetot srada od religijata ili naukata ?

PS: Ti pises so golemi bukvi.

ME BOLI KOGA PISUVAS GLUPOSTI ZA COVEK
ME BOLI KOGA VIKAS DEKA COVEK E NISTO
I SE STO NAPRAVIL DOBRO E ZASLUGA NA NEKOJSI GOSPOD
I SE SO NAPRAVILLOSHO  E NEGOVA ZASLUGA ILI VO NAJDOBAR SLUCAJ NA GJAVOLOT
SE DODEKA MU SE MOCAS NA COVEKOT I NEGOVATA MOK KREATIVNOST ZNENJE LUCIDNOST HUMANOST ( covecnost) JAS TUKA KJE SE BORAM SO SITE SILI PROTIV TAKVI KO TEBE
KOGA REKOV SILI MISLAV NA MISLI
A BASKA TE POFALIV ZA GOLEMI KUKVI ZASTO MALECKITE ME NERVIRAAT
I NESAKAM DA CITAM TEXTOVI SO MALI BUKVI
POZDRAV MIRALEME NEPRIJATELU MOJ
Anakin,ne napisav nisto protiv covekot.Kopiraj mi kade.
Nikade ne rekov deka Covekot e nisto. COVEKOT E ZASTAPNIK NA BOZJITE ZBOROVI. Covekot e sovrseno Bozje stvorenie. Za Covekot e sozdaden SVETOT.
Sekako deka BLAGODARNOSTA MU PRIPAGJA EDINSTVENO NA ALLAH DZ.S (Da ne si ti nekoj naucnik?). Osnovnite raboti za zivot ni se dar od Boga. Nikoj naucnik ne ja sozdal vodata,nitu pak zitoto. Nitu pak rastenijata... so hemikalite samo gi rasipale i go napravile prirodnoto vestacko.
Verata-ISLAMOT pred se' bara NAUKA. Prviot zbor koj mu bese daden na posledniot Bozji pratenik od objavata bese UCI. No da uci vo Imeto na Boga. Da ne se zloupotrebuva Naukata. Da ne se koristi za ubivanje na LUGETO,DA NE SE KORISTI ZA UBIVANJE NA COVEKOT.
Neznam zosto textot si go svatil deka zboruva protiv covekot ??? KADE TOA GO VIDE,KOPIRAJ.
Mislite moi se,kako sto i vo pogorniot text sto napisav,da lugeto na zemjava bidat edna porodica. Da se pocituvaat,da se cenat,da se sakaat.... od pricina sto sme site LUGE,ako ne sme ista vera ili nacija.

Цитирај smesno e kako maleckite naivnite neukite i izpilenite koi nevidele
deka gospod nema ga im gi narani decata i deka zavisi samo od niv kakov zivot kje go imat
trabunjat za kvaliteti na umovite- dekadencija so e dozvolena tuka
koga ne si lice v lice
mi se povrakja nekogas

Ke ti kazam eden slucaj. Tuka vo Italija,eden Makedonec (musliman) koj vo pari veruva celo vreme vikase i se raduvase... "aaa.... za 4 dena odam doma" i na site ni se podsmevase. Mu velevme: "Kazi, ako dade Gospod" A ne... gospod e mojot dzep vikase,ako imam vo dzep ke si odam ako nemam nema da si odam.... i taka ni provocirase do posleden den. Poso go znaevme kakov e i ne mu zameruvavme. Koga dojde vreme da si odi doma,mu go nema Songiornoto (dokumentite) ! Nemoze da si odi ! Treba da ceka sega uste kolku sto cekal. Toa se vika Nenasip.
Znaeme za luge koi navistina se trudat,rabotaat,,, no nemaat.Allah tolku im odredil Zar-Risk. Toj da se ubie od rabotenje,nema da ima poveke od ona kolku sto mu e odredeno.
Da znaes deka Bog-Allah e toj koj gi hrani nasite deca.

Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 01:15
далеку од тоа дека човекот е НИШТО
па ако е така Бог баш ќе го баталеше човекот и ќе си направеше нова занимација и нови играчки...штом Бог се симна , стана човек страдаше за нас,не откупи..тоа кажува дека за Него ние вредиме многу!
еве некои делови кои кажуваат дека му значиме на Бог

1 Коринтјаните: 6:20 Зашто скапо сте купени. И така, прославете Го Бога во своето тело и во својот дух, кои се Божји.
7:23 Скапо сте купени! Не бидете им робови на луѓето!

ние немаме ниско мислење за самите нас, знаеме колку е способен човекот и дека има огромен капацитет и дека дотуркавме далеку за 1 век (во споредба со минатиот) никој не вика дека сме глупи, безвредни,и ништо...

Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 01:09
MENE NE MI SMETA SO VERUVATE VO NESO TO E UBAVO I VASE POCITUVAM
MI SMETA DA MI TRUBITE TUKA KAKO COVEK E NISTO ZATOA VE MRAZAM
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 00:55
и нас ни изгледа така вашето не верување ...
но ОК, сватив дека голема грешка е да форсираш нешто некому
знам премногу луѓе кои секој ден го земаат здраво за готово, живеат како да ќе нема утре, и не се благодарни за ништо. Ама што можеме тука?
Тие што веруваат во Бог имаат поинаков став за овие работи(колку и да е ЧУДЕН), и затоа мислам дека дискусијава ќе води кон ќорсокак

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 00:49
ne izgleda mutavo
mutavo eголема%20насмевка
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 00:48
колку и да изгледа мутаво, тие што веруваат во Бог му благодарат само Нему за се
а ако си мрзлив никој не ти е крив...значи никој не чека да му падне од Небо, среќа
Ама не гледам зашто е погрешно да Му благодариме бар ние , верниците на Богтага

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 00:43
za osakateniot um ne bi sakal da razglabam

smesno e kako maleckite naivnite neukite i izpilenite koi nevidele
deka gospod nema ga im gi narani decata i deka zavisi samo od niv kakov zivot kje go imat
trabunjat za kvaliteti na umovite- dekadencija so e dozvolena tuka
koga ne si lice v lice
mi se povrakja nekogas

Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 00:31
за Кого - Како
за нас не е среќа
Но ок, јас се слагам потполно дека се што имам , е дар од Бог, и дека ако сите луѓе се свртиме кон Него Светов ќе биде подобро место за живеење.Но тоа за жал нема да се случи - суета, его, себичност, самобендисаност, мисла дека човекот е НАД Бог, дека човекот е креатор..го осакатуваат ионака осакатениот ум среќа
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 00:29
da,...na najgolemiot diktator,...
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.