|
Бањи |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
ivan55
Нов член Регистриран: 11.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не знам зошто си барате бањи толку далеку кога ги имате најдобрите кај нас во Македонија.Дали знаете дека Дебаските бањи (Бниште и Косоврасти) кои се наоѓаат во Дебар заземат 1-во место во Европа и 3-то место во Светот за минералите оф кои е состоен минералната вода ? Јас озбилно да ви кажам не знаев за ова, ми кажа еден приател и мислев дека овој е некаков трик кои тиа го употребуваат за маркетинк. Погрешно си мислев, дури на 500 м далечина од самиот хотел си може да се мириса сулфурот. Морам исто да наведам дека термо-минералната вода е 100% и достигнува температура од 35 до 40 целциузи. Сега малку за хотелот. Јес бев сместен во хотел Баниште, убав хотел и речиси ништо не фалеше. Собите имаа телевизор, бања со топла вода и се беше ново бидејќи Дебарските бањи се приватизираа пред 3 години, и беа тотално реновирани. Цените беа навистина смешни, и изнесуваа оф 21 до 28 Евра(210-280 за 10 дневен пансион) ALL INCLUSIVE. Се друго беше бесплатно: сите терапии (фанготерапиа, електротерапиа, масажи, хидротерапа, .....), 3 појадока ( а храната беше СУПЕР не како во некои хотели хммм...., и нудеа 3 различни јадења при секое јадење, бесплатен влез во базен, 24 часа си имаше медицинска сестра, медицинска контрола од специалисти, фитнес, ... и други не можам сега да се сетам. Морам исто да напоменам дека и надвор хотелот беше убаво уреден, секој ден си одев на планинарење и беше незаборавно а луѓето си беа многу лубезни.
Го посетив и хотел Косовраст, кој беше сместен во близина на река Радика и Дебарското езеро, и исто и тој беше прекрасен. Цените во Косоврасти се движаат од 21 до 25 Евра за пензионери негде околу 18 или 19 евра не сум сигурен сум заборавил, ќе треба да чекам околѕ 10 години за да добијам од овој попуст хехехе.
Тоа е се драги пријатели, веќе 2 години по ред си одам во Дебар и мислам дека и во иднина ќе продолжам бидејки навистина многу подобро се чуствувам, и ногата не ми боли повеќе како порано, секоја година имам подобрување наместо влошување.
Поздрав за сега,
ИВАН
|
|
Lion
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1437 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Moite odat vece 3godini vo Velingrad. Cena, privatno smestuvanje okolu 5evra od osoba. Velat deka e super. Mozebi niv, da, ama ja mislam deka rano mi e za na banja .
Mislam deka imam i tel.broj od Velingrad, pa koga ce go najdam ke go pisam.
|
|
don't smoke and fly, take a bike and ride
|
|
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Убаво да си поминеш и фала за информацијата
|
|
|
|
jmama
Нов член Регистриран: 30.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Juilija jas go najdov hotelot na internet www.interhotelsandanski.com Na samata web strana najdov nekoi ponudi za letovo i im pisav. Oni mi odgovorija i ona sto mi go dadoa kako ponuda e 23 EUR nokevanje so dorucek vo hotelot vo toa e vklucen parking i koristenje na bazenite. I toa vo luksuzna soba (aj ke vidam sto e tolku luksuzno). Razlikata od obicna do luksuzna e 2 EUR. Za deteto plakam nesto pomalku odnosno za trocleno semejstvo so dete doaga okolu 63 EUR dnevno BB. (bed&brekfast).
Od hotelot mi ispratija potvrda za rezervacija od koga do koga ke sedam i so taa potvrda zakazav vo Bugarska ambasada za vadenje viza. Za razlika od Grcka ovde se malku poljubezni. Me ubacija malku pobrzo da ne cekam termin bidejki im objasniv deka sakam da odam za letuvanje i na 24.07 gi odnesovme dokumentite. (baraat samo slika, aplikacija, turisticko osiguruvanje i tolku). Nema dokumenti za rabota, plavi kartoni i slicno.
Na 7.08 ke odam da gi odnesam pasosite vo 9:00 i treba da gi zemam vo 16:00 casot. A zdravje boze na 13.08 odam.
|
|
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
бевме летово во Цар Самуил с.Банско, до Струмица.
пансионот е 1120 без терапија, а 980 со некоја од терапиите, за споредба 70 ден. е една масажа. се реновира моментално, ние бевме во соби од првиот спрат, кој е скоро реновиран. а во нереновираните соби е 690 пансионот. ама нема телевизор таму инаку водата е лековита и позната уште од дамнина. таму има ископини од римско, па и постари. имало бањи уште од тоа време. ние сме чести гости таму, иако без некои посериозни проблеми, од видот скршеници, или слично, барем не во моментот кога сме биле таму. син ми имаше три скршеници, на три пати ги кршеше рацете и мислам дека баш му е пријатно таму и за коските и воопшто. има базен од 25х10 и уште еден помал од 10х5, така барем мислам дека се димензиите. поголемиот е со температура од околу 30-35 С', а помалиот е пожежок. во помалиот е забрането пливање, само се стои во него. мирно! |
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од beleg - 18.Септември.2007 во 12:01 |
|
|
|
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Задолжително, те молам Колку те чинело, дали си одела преку агенција или индивидуално, како си прошла со визата , што се лечи таму, колкава температура има водата...
|
|
|
|
jmama
Нов член Регистриран: 30.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas za edno 15 dena odam za Sandanski, Bugarija.
Prv pat u zivot idam vo banja na odmor. Ko penzionerka. Ke vidam kako ke si pominam pa ke pisam i za pridobivkite od odmor na banja.
|
|
Julija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Julija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Една моја пријателка пред скоро време беше во бањата Косоврасти и се врати многу задоволна и од условите на сместувањето и исхраната и од водата и терапиите.
Дебарски бањи - "Баниште" тел. 046/831-092 и 046/832-680 Дебарски бањи - "Косоврасти" тел. 046/842-095 и 046/842-222 Медицински индикации Заболувања на локомоторниот апарат Хронични ревматични заболувања, хроничен ревматичен полиартритис, анкилозантен спондилитис,ревматичен артритис, спондилоартрози, заболувања на еките ткива (периартрити, тендинити, миозити, мускулни атрофии, карпал тунел синдром), слеродермија. Заболувања на нервниот систем Заболувања на периферен нервен систем (компресивни парализи кои опфаќаат еден нерв или плексус; синдроми на брахиален плексус, парализа на фацијален нерв, лумбосакралнаарадикулопатија, полирадикулонеурити); мултипна слероза, паркинсонова болест, церебрална парализа, спиноцеребрална атаксиа (фриедерерихова болест) Заболувања на гастр-интестиналниот систем хроничен гастритис, гастродуденален чир, заболувања на жолчното ќесе и жолчните канали, запаление на слузницата на дебелото црево, долготраен запек (опстипација). Заболувања на респираторниот систем Хроничен бронхитис, Брохниална астма, заболување на горните дишни патишта (синусите, ринити, фарингити, ларингити). Ендокрини заболувања Шеќерна болест, Дебелина, Хиперурикемиа Ортопедски заболувања и состојби после трауми Рехабилитација после политрауми, рехабилитации на фрактури, рехабилитација на посттрауматични контрактури, пред и после оперативни дископатии Кожни заболувања Екцеми, псориазми, кожни инфекции (дерматити, кандидиази), херпес симплекс, хрепес зостер, акни и др. Заболувања на уро-генитален систем Хронични заболувања на бубрезите и бубрежните патишта, песок во бубрезите и мочните канали, заболувања на гениталните органи (вагинитис, цервицитис, ендометритис), овариална инсуфициенција, примарен и секундарен стерилитет Пријателка ми ми кажа дека полн пансион чинел 20 до 25 евра, а во цената биле влучени и разни терапии (фанго, па рачни масажи) и некои други работи, не успеав да запомнам. |
|
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I za kraj eve informacija-bez sliki i linkovi-normalno,
zatoa sto nie ovde,kaj nas,vo Makedonija i pokraj mnogute prirodni bogatstva,izobilie od ubavi mesta koi nekoj drug bi gi napravil atrakcija,nemame so sto da se pofalime. Katlanovska banja Vo blizina na Skopje,vodata e mnogu lekovita,termalna so temperatura na izvorot mislam okolu 70*C Vo bazenite se razladuva do 35-40. Dobra e za skrsenici,postoperativna terapija i za mn.drugi bolesti. Uslovite-mizerni.Se se raspadja,smestajot ne e za opisuvanje. Ova cisto za sporedba so ona gore Da,ke zaboravev od lani edniot od bazenite(maskiot)se renovirase kompletno. Dale prodolzile i so drugiot-neznam.Da ne me razberete pogresno bazenite se so dimenzii okolu 6mX7m.Nesto kako djakuzito vo banjite vo pogornite linkovi.Na zdravje banjanje!! Изменето од mamma - 25.Јули.2007 во 16:29 |
|
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.terme-zrece.si/cgi-bin/cms.cgi?doc=12936&sid=
Ovaa banja se naodja na planinata Pohorje i toa od stranata na Celje i vo negova blizina. So smestuvanje vo hotelot "Rogla"koj e na vrvot od planinata i kade ima izvonredni skijacki tereni imate besplaten vlez i vo banjata koja se naodja vo podnozjeto na planinata. Prevozot e organiziran odi avtobus sekoj saat od gore do banjata i obratno. Ne tolku atraktivna kako Catez no gi pruza istite uslugi i za pomalku pari.Vodata e topla,ima bazeni i za mnogu mali deca, isto i nadvoresni. Zamislete nadvoresna temperatura od nekoi -10c,sneg sekade okolu vas,a vie plivate vo bazen koj churi od toploto...... |
|
Цаци Галапчарот
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Byelorussian SSR Статус: Офлајн Поени: 955 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa imam ga, ama kude babu e.
|
|
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.terme-catez.si/
Redovno ednas godisno odam tamu. Ni slucajno nesakam da sporeduvam so nasite banji. Ova tuka sto go gledate ne e banja tuku odmoraliste. Sekoj vikend ludjeto familijarno si odat kako na izlet. Ako nekogas imate prilika da se najdete tamu,ne propustajte tajlandska(thai) masaza Изменето од mamma - 23.Јули.2007 во 23:21 |
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |