|
МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА-ЗНАЧЕЊЕ |
Внеси реплика | страница <12345 11> |
Автор | ||
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vlade that,s allright ama nema zosto da se izvinuvas i fala ti sto razbra i ne frle so kamenja kon mene
|
||
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
||
Vlade
Сениор Регистриран: 14.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 193 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sorry! |
||
rome
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
rome
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i sega sto da recime ima li razlika?samo po ime kako megu pravoslavnite i katolicite.
|
||
|
||
Реакт
Сениор Регистриран: 22.Мај.2007 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па ако не знаеш - зошто пишуваш дека МПЦ се приближила до католицизмот.
А тоа што мислиш ти за папата - не е место во овој дел од форумот. Погледни го насловот. |
||
Без коментар
|
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Католичка значи Соборна/Општа... Римокатоличка е називот кој им се препишува на „католиците“, иако тие самите го отфрлаат...
|
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас незнам што е што ама од папата ми се повраќабил божји пратеник...како не
|
||
|
||
Реакт
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Што е Католичка, а што Римокатоличка црква? Тоа е прашањето. Јасно и едноставно. Што би рекол еден од модераторите - без празни филозофии, молам.
|
||
Без коментар
|
||
rome
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
rome
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
beleg denot nablizva sto pravoslavnite ke se sami predaat i so ime na katolicite,eden nacin je po moe za da vlezat vo e u ke mora da menat oti 90%se katolici,a i ako zamislis pa vo se se isti odsvem imeto.katolicite i pravoslavnite.
|
||
|
||
Реакт
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кои факти и кои докази? Православната црква била исто со Римокатоличката? Па да ве прашам нешто - што е Католичка, а што Римокатоличка црква?
|
||
Без коментар
|
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Rome i jas ova go primetiv...i gi prashav,no ne mi dadoa odgovor.I mene mi se chini se poveke se odalechuva MPC od narodot,a se lepi do katolicizam.. a kolku samo ne go sakam papata |
||
|
||
rome
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
peakt i vlade da sum stranka no i sum vo godini i znam sto zborvam .no vie ne razgledvate okolu vas tuku samo sto vi je kazano.a za verba vo popovi mozi nemate no sepak ne se popravate vo cerbata tuku samo istoto si go prodolzuvate,aj kazete mi nesto sto napisav za pravoslavnata crkva i katolickata oti ne je taka ama so fakt a ne samo so usta ve molam dokaz.jas imam dokaz pa zato zborvam,
|
||
|
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ahahahaha... pravoslavni episkopi.... Kako moze da bidat pravoslavni episkopi, pred pravoslavieto da postoi voopsto.. I koja toa ista liturgija ja sluzele, koga togas NE SE SLUZELA liturgija kako sto vie pravite, i koga ziveele PRED da se napise psevdo-Zlatoustovata liturgija??? ubavo si kaza "kolku sto znam"... a se vide kolku e toa.. |
||
Внеси реплика | страница <12345 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |