|
Клонирање |
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Автор | |
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
аџија моето прашање беше ако јас се носам сама себе т.е. мој клон
таа врска ме интересира. |
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sestri,zatoa sto surogat sestrata e samo inkubatorche,krevetche na bebeto,a genite se od majkata X i nejziniot partnerTuka e jasno
A i sirachinjata i site deca vo deneshniov svet bez razlika dali se chuvani od bioloshkata majka ili ne,site nastanale so oploduvanje na jajce kletka so spermatozoid
|
|
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А ајде овој пример, кој РЕДОВНО се случува во денешниов свет:
1. Мајка Х има ќерка У ама сака ќерка З, арно ама не може да има веќе деца 2. Ќерката У е сурогат мајка, и ја раќа З 3. Што се З и У, сестри или ќерка и мајка? 4. Што се З и Х: мајка и ќерка, или баба и внука? |
|
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да аџија, ова со клонот е сложено....
ако јас го носам мојот клон кога ке се роди што сум му јас сестра или мајка или ништо? |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А што е со сирачињата, кои немаат х и у родители? Или сурогат децата? Или со вештачко оплодување со донатор на сперма или јајце клетка? Ехехехеј, такви луѓе без х и у родители има еден куп, сега клонот ли е проблем?
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
gledash na ova ne pomisliv,a apsolutno si vo pravo....bidejki me natera da razmisluvam poveke na taa tema ke pobaram bash neshto poveke da prochitam
|
|
|
|
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
хммм еве уште едно прашање
ако мене ме нарекуваат детето на хххх и уууууу. тогаш клончето ке биде нарекувано како? еј, ти си клонот на на пр. аcelera или и тоа би било наречено дете на хххх и уууууу зашто тие и мене ми се родители? значи моите родители би му биле родители и него ... е па тогаш може да ми биде сестра нели ама ако јас го родам ке му бидам ли мајка сепак растело во мене ако воопшто се снаоѓаш во постов, аnswer... |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе не сфаќајте одма дека јас сум ЗА клонирање... Прашувам прашања што се провокативни, што и мене ми се вртат во глава...
Инаку би било weird навистина да видиш некој сличен на некој познат, па кој и да е (мртво дете или пријател, итн.). Ама еве досегашните експерименти со клонирање (кај животните) укажуваат на тоа дека не само менливите категории, туку и неменливите не изгледаат исто кај клонот и кај „оригиналот“. Причината за тоа се условите во утробата, разни хормонални промени кај бременета жена итн. Затоа и близнаците кои се ИДЕНТИЧНА днк, се различни: имаат белези на различни места, растојанието меѓу очи, нос, уста не е секогаш исто, а постојат и други разлики. Иако, мора да се признае СЛИЧНОСТА е голема. Поздрав. |
|
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кај е природниот однос маж - жена во клонирањето? Изменето од ACELERA - 04.Март.2007 во 00:50 |
|
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I ako nekogash go prifatam kloniranjeto,ne veruvam deka ke prifatam da go kloniram mrtvoto dete.Taa bolka ne prestanuva nikogash i so kloniranjeto SAMO KE SE POTENCIRA NA SHTETA NA RODITELOT KOJ NEMA DA MOZE NORMALNO DA GO PRODOLZI ZIVOTOT. |
|
|
|
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nema da bide jas zatoa shto golem procent e vospituvanje,sredina i slichno...jas ke go vospitam kloncheto, a ne mojata majka i normalno e deka ke bidat razlichni.No kolku ke bide razlichno fizichki...normalno ke bide mnogu,debelina,frizura i slichno,odnosno ke bidat razlichni menlivite kategorii,no ochite,ustata t.e.crtite na liceto,visinata,ke bidat isti.(ista ke bide na primer chustvitelnosta ili moznosta da se nasledi odredena bolest-dobro znam deka pri kloniranjeto ke se vnimava na tie raboti)A kolku e sevo ova od verski aspekt prifatlivo navistina neznam.Sekoj zivot e od Boga daden,no dali Bog rekol na takov nachin da se razmnozuvame? |
|
|
|
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мене знаеш што ме мачи
ако на пример имам детенце што не дај боже е на умирање а има можност да си го клонирам на клонот ке гледам како на детето што е загубено, како негова замена а не како на уникатна личност може дури исто име да му дадам е ова е weird. |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ок, белег, веројатно си во право....
Но мислам дека не е научно да се каже дека „се носиш самата себе“, бидејќи всушност секој живот е само од Господа даден да биде уникатен. Никогаш тоа „клонче“, нема да биде ти, ниту по изглед (ќе има разлики), ниту по карактер, ниту по отпечатоци итн... Зошто ако тој живот е уникат, и понатаму се врши пропаганда во медиумите дека тоа се копии? Зар би ми било убаво мене да ми кажат дека сум копија на близнакот, кога не сум! (не сум близнак, ова е само пример). Клонот е СВОЈ ЧОВЕК, исто колку и секој од нас... Поздрав... |
|
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Me zamisli so ova surogat majka....tochno e deka taa nema nikakva genetika so bebeto shto go nosi,ednostavno e samo "inkubator"..... ,no zamisli kolku vlijae i kako vlijae pomislata da si se nosam samata sebe, odnosno da nosam moe klonche...neznam mene mi e poprifatlivo da chuvam bebe chii ne sum bioloshki roditel otkolku kloniranje...negledam zoshto???Ne ni trebaat klonchinja koga tolku mnogu deca se bez roditeli,sega tuka se prisutni i drugi faktori no tie se za vo druga tema. p.s.nauchno e opravdano mozebi,no etichki nikako Изменето од beleg - 09.Февруари.2007 во 12:18 |
|
|
|
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |