|
Работа на брод, што како и зашто ????? |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
dejanpp
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a koj uslovi se potrebni da se ispolnat za da se raboti na brod?
|
|
гоcтин
Гостин Регистриран: 24.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1797 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..мислам дека нема да чекаш..меѓутоа колку што знам имаат посебни термини кога им доаѓаат претставници од странство..провери кога има..аплицирај..ама мора да знаеш дека има повеќе процедури што треба да ги поминеш..не е баш краток период,ама не би требало да трае и долго...ама Со среќа..ако те интересира нешто пиши ми лична порака
|
|
ljupka mk
Нов член Регистриран: 05.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ma4kica fala so mi ja dade adresata vidov mnogu dobri opcii za rabota na brod a imaat i dobri ponudi za rabota na studenti,pa ako e dobra agencijata ne se dvoumam so nea da odam, da se nadevam deka nema da cekam mnogu
|
|
гоcтин
Гостин Регистриран: 24.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1797 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас лично имам слушнато многу позитивни работи за коузон...www.kouzon.com.mk(мислам дека е вака страната)
|
|
ljupka mk
Нов член Регистриран: 05.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas sum zainteresirana za rabota na brod da mi kazi nekoj koja agencija da ja odberam
|
|
konstant
Нов член Регистриран: 11.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nema mnogu negativni raboti ako si devojka
isto loso e kako za devojkite taka i za maskite zosto rabotata e neizdrzlivo teska |
|
user999
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 21.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
saznajte više o poslu na kruzerima
http://www.kruzeri.com |
|
http://www.kruzeri.com
|
|
nedopirliviot
Сениор Регистриран: 26.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 220 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
печалат пари.
|
|
nedopirliviot
Сениор Регистриран: 26.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 220 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не баш многу.
|
|
kleo
Нов член Регистриран: 18.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo na site prisutni:) Od pred izvesen period imam zelba da zaminam da rabotam na brod. POnudena mie pozicija kako recepcioner i za solidna plata. Ona koe me plasi se brojnite komentari od luge koi veke bile na brod, a toa se deka brod ne e mesto kade bi mozelo da raboti devojka. Od poveke aspekti mi spomnaa deka e negativno no ne i navedoa nekoi konkretni pricini. Bi ve zamolila siste vie koi mozebi ste bile raboteni na brod, da mi kazete nesto poveke i se razbiara bi sakala da gi slusnam site negativni aspekti so koi bi mozela da se soocam. Vi Blagodaram i imajte ubav den:) |
|
kleo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo:) Zainteresirana sum za rabota na brod , preku agencija Majomi. Mnoguminasamo me sovetuvaat deka toa ne e mesto za devojce, pa bi sakala dago slusnam tvoeto mislenje, bidejki imas iskustvo.
Pisi mi na mail- Apostolova10@hotmail.com Ti blagodaram |
|
kleo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Vlad
Група Регистриран: 18.Јануари.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 63 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
AKo dovolno dobro go vladees Angliskiot jazik, ako poznavas uste nekoj svetski jazik , Spanski na primer e idealna kombinacija so Angliski, i ako imas sto da ponudis, da si dobar bartender , krupie ili nesto slicno, togas odi da si ja probas srekata . Ako slabo ti odat stranskite jazici, a i ne si dobar vo odredena oblast kade bi mozel da se dokazes, podobro ne odi. Ako odis kako cistac (taa pozicija moze da ti ja ponudat spakuvana i zamaskirana so nekolku razlicni iminja) moj sovet ti e da ne odis. Jas se izlazav i vo 1999 odidov da rabotam za Celebrity , bev na brodot Galaxy , kako sneck styard, za plata od 500$ mesecno. na brodot ostanav 17 dena, od koi aktivno rabotev 6. Ne ja obvinuvam, nitu sakam da ja opravdam agencijata sto me isprati, bidejki sakav da odam po sekoja cena, a tie toa go iskoristija i me podlazaa so prikaski kako brzo i lesno se napreduva i mnogu lesno se pravat eden kup pari. Posle toa iskustvo probav so mnogu drugi agencii, nekolku pati bev vo Bugarija (Varna i Sofija ) na intervju, i mozam da ti kazam deka od Makedonija samo Jovka, agencijata i e locirana vo GTC , dokolku ne e diclocirana vo poslednive nekolku meseci, e taa sto sigurno te praka na brod dokolku gi ispolis site onie kriteriumi sto gi baraa agencjata. Sve drugo, site drugi agencii se dalaverdzii i lazaci. ke te stavat na nekakvi izmiosleni listi za cekanje, ke ti zimaat pari, ke te lazat deka eve gotovo e, uste malku, cekame ova, cekame dozvola zaova, itn. Ne samo sto ke ti gi zemat parite, nego ke te drzat vo neizvesnost deka sve e ok, i deka samo denovi te delat od denot koga ke ti smeni zivotot na podobro. Nemoj slucajno da se lazes da davas pari kaj Kouzum ili kaj Dzole vo TC Kapistec. Tie lazat poveke od site nasi politicari zaedno. Neznam dali ima nekoi drugi lazaci vo posledno vreme, ama moj sovet ti e ako sakas da si ja pribas srekata, samo Jovka moze sigurno da te isprati na brod. Ti posakuvam sve najdobro. |
|
DEO-OPTIMO-MAXIMO-MACEDONIAN
|
|
saale
Нов член Регистриран: 09.Јануари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako me prasumvas mene seuste ne sum odlucil preku koja agencija. Moze preko pm da odime. |
|
only the best can be N 1
|
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |