IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - СВИНСКОТО МЕСО ВО ИСЛАМОТ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

СВИНСКОТО МЕСО ВО ИСЛАМОТ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 7>
Автор
Порака Обратен редослед
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2007 во 18:37
..

Изменето од belichka - 11.Септември.2008 во 21:42
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
Кон врв
mali simo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2006
Поени: 1132
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2007 во 17:44

абе види сеа бурекот може да е со телешко LOLLOLLOLLOL

ама сендвичот еееееееее

а миралем бр.1 што мисли??????
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2007 во 16:16
.........

Изменето од belichka - 11.Септември.2008 во 21:42
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2007 во 14:39
хм, не јадат, јес да се има случено другарка муслиманка  да порача бурек со месо  а внатре кој знае што има, значи несвесно може да пробале, ама тоа не им се зима за грев
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2007 во 14:28
Originally posted by mali simo mali simo напиша:

моето прашање беше дали муслиманите јадат месо од дива свиња(вепар)?

jadat ama ne kazuvaat... Big%20smile
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2007 во 11:39

моето прашање беше дали муслиманите јадат месо од дива свиња(вепар)?

се согласувам со аџија
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ

Кон врв
betonjera Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Март.2007
Поени: 4
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај betonjera Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2007 во 01:48
Абе лапајте свинско ,каков к*ран ,ќе ти рече некој фала ако не јадиш ,подобро сит на земјата ,отколку гладен и е*ан во пеколот Big%20smileBig%20smile
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2007 во 17:42
Само сакав да кажам дека и во оваа насока, Коранот е еден блед обид за плагијат над Библијата, па повторно се заплеткува во правила, застарени, непотребни, итн., за денешно време...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2007 во 14:52
za cistite se e cisto,
a na necistiot i svesta mu e necista
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2007 во 14:14
И во стариот завет, свинското месо е забрането, како и други видови на месо... Но се разбира, тоа е повеќе од хигиенски причини, во тоа време и таа клима...

Илузорно и глупаво би било со денешнава вакумизација на просторот, да не се јаде „заради тоа“ свинско... Сепак, во крајна линија, факт е дека месото е здраво за јадење, од медицински аспект, особено оние делови што содржат повеќе протеини од маснотии...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2007 во 14:34

зошто не добивам одговор???????

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2007 во 17:15

НЕКОИ ПРАШАЊА ЛИЧНО МЕ ИНТЕРЕСИРААТ ...

-ТОА ДЕКА СВИЊАТА Е ГНАСНО ЖИВОТНО НЕ ЈА КОНСУМИРАТЕ ИЛИ СОДРЖИ МНОГИ МРСНОТИИ???

-ДАЛИ И ДИВАТА СВИЊА(ВЕПАР) ИСТО ТАКА НЕ ЈА КОНСУМИРАТЕ????

НЕ САКАМ ДА НАВРЕДАМ НИКОГО НО СЕ НАДЕВАМ ДЕКА КЕ ОДГОВОРИТЕ....

Изменето од mali simo - 08.Март.2007 во 17:16

Кон врв
Pravoslavie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Октомври.2005
Локација: Macedonia
Поени: 1732
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslavie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2007 во 17:11

Го поставувам коментаров за да темава не биде избришана како “стара“.

Доколку имате нешто конструктивно да кажете, Ве молам продолжете да коментирате на темава
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело
Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!!
Кон врв
Miralem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 08.Ноември.2005
Поени: 1056
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2006 во 23:14
Originally posted by laki laki напиша:

znam deka Indonezija e najgolema muslimanska zemja vo svetot i tamo se cuvaat i jadat svinji i pak ke kazam religiite samo pravat vojni ako gi nema ke nema i mnogu vojni ako sakate mozam da vi nabrojuvam kolku vojni imalo i gi ima i den denes. 

Laki... moze sekade i sekoj da jade i pie sto si saka. Bez razlika dali mu e dozvoleno vo verata ili ne. Ne e nikoj prisilen. Zboruvame dali e stetno ili ne e. Dali e zabraneto ili ne e. Zosto e zabraneto.....  A ne dali se jade i koj go jade. Moze sekoj da go jade. I alkohol e zabranet za Muslimanite,pa gi ima i tie koi pijat... dosta e veke so tie Muabeti aman,dosadno e.

A deka barem edna vojna izbila zaradi nekoja religija... tuka si vo GOLEMA,Ogromna greska.... Vojnite se samo zaradi licni interesi I ZARADI NISTO DRUGO.

I povtorno. Nitu edna religija ne bara i nitu eden Bozji pratenik ne pobaral od svoite sledbenici da ubivaat.NIKOJ. Naprotiv,STROGO IM E ZABRANETO. E zega,normalno... odma ke te potsetam za da ne napises i da ne mi go spomnuvas Bin Laden i Al kaeda. Malce podlaboko zemaj i vidi koj se i sto se. Koga prv pat si slusnal za Al Kaeda,pa i za Bin Laden,pa i za Zarkavi. Ke te castam ako mi kazes iskreno deka si slusnal za niv pred 11/9 ;) Za bin ladeeen... i taka i taka,mi se cini deka sum slusnal od porano,deka imal raboteno za FBI mi se cini ili za CIA no Al-kaeda si ja izmislija Samite storiteli na napadite,za da ja napadnat Afganistan i za da si ubivaat i za da si postignat LICNI INTERESI.  Dali ke bides iskren i ke priznaes deka Sekogas vojni se vodat samo zaradi Izrael ? Dali ke priznaes deka Amerika e vrata na Terorizmot i deka taa gi izmisluva i planira site napadi i sekoe ubistvo ??? E normalno e posle deka nikoj so vkrsteni race ne sedi,pa ke se bori sekoj,neli ? No deka Ubiva nekoj Hristijanin zaradi sto VO BIBLIJATA PISUVA DA SE UBIVAAT NE HRISTIJANITE ILI MUSLIMAN DA UBIVA ZATOA STO VO QUR'ANOT PISUVA UBIVAJ GI NEMUSLIMANITE,GRESKA SI. Se' si zapocnuva od SAmerika,prva cel e da se unisti uste Islamot (oti Hristijanstvoto e veke unisteno i nikoj ne ja siba od vas vise religijata) pa potoa da si Formiraat edna vlada (Svetska) koja ke rakovodi so celiot svet na koja vlada lider ke bide Antihristot.

Vo edna druga tema pisuvav i za toa nesto... no samo edna sitnica. Ovde na ovaa tema ne e mesto.

Znaci sekoj moze da si jade sesto i da si pie sesto. Nikoj ne e prisilen. Ne gledaj gi ti vernicite ako sakas nekoja vera da spoznaes... gi ima sekogas onie,gresnicite.Zemi citaj. Ako sakas za Islamot da doznaes,,, ne gledaj komsijata sto pravi. Citaj Qur'an i Tefsir citaj i Hadisi.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 7>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.