IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ДАЛИ ИСУС Е БОГ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ДАЛИ ИСУС Е БОГ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 24>
Автор
Порака Обратен редослед
Deyan Fanky Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 28.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 21
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Deyan Fanky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2008 во 04:26
messenger

sakam da te prasam nes zs ne ti ja svagkjam mislata i svkjajeto tebe

ti verues li deki ISUS e BOG???

a ako ne verues daj mi argumenti kratki i jasni

fala
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2008 во 01:53
Ako ne se vratite na temata i ako ne gi napushtite politichkite muabeti ke brisham se po red.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2008 во 01:15
Originally posted by abibsmail abibsmail напиша:

VI BLAGODARAM NA VASIJOT ODGOVOR -NO NE BI SAKAL DA ODAM PODALEKU CE JA SFRTIME RABOTATA OKOLU MAKEDONIJA :
KAZETEMI GOSPODINE NEKOLKU RABOTI.
1.DALI MUSLIMANITE JA POCITUVAAT MAK.
2.DALI MUS-SLUZEJA ARMIJA
3.DALI M-PLACAAT DANOK VO R.MAK
4.DALI DO SEGA MUS-IMALE VLAST VO MAK
PA KAZIMI KOLKAVO BESE VRABOTUVANJETO POSLEDNIVE 50 GOD NA MUSLIMANSKIOT NAROD,
PA KAZIMI KOJ VLADEJESE I VLADEJE VO MAK-DO SEGA -PA ZAR MUSLIMANITE SE TER.ILI ARAMIJI PA SEGA TI DOTEZNALO KOGA STAPEVNE NA SILA VLEGOVNE VO INSTITUZIJI ZA ZAL PAK VIJE4 JA UKRADOFTE MAKEDONIJA A SIGUREN SUM DEKA NIJE CE JA ISPRAVEME NA ZDRAVI NOZE SAMO GOSPOD AKO SAKA A MENE U OPSTE NE ME INTERESIRAT ZA AVGANISTAN A ZA PALES- E ZALNO DA DISKUTIRAM VAM VI JE TESKO STOSME PRISUTNI NA BALKANIV A ZAMISLETE DA VI JE ODZEMEME MAKEDONIJA KO PALESTINA STO JE ODZEMENA STO BI BILO TE MOLAM ODGOVOR TACEN I ISKRAJEN POZDRAV

1.NE - Muslimanie ne ja pocituvaat makedoija da ja pocituvaa nemase da begaat po sumi i kako kukavici 2001 da povedat vojna...

2.Muslimanite sluzee armija vo JNA i toa zatoa sto sankciite bea golemi t.e moraa inaku nivniot istorijat na sluzenje na armija vo JNA e protkaen so teroristicki napadi se secavate na vojnikot koj napravi masakr vo Crna Gora vo kasarna na spienje koga ubi neznam kolku ...toa e samo eden primer....sto se odnesuva do ARM muslimnite imaat najgolem procent na izbegnuvanje na armiskata obaveza po razni osnovi.

3.Da, placaat danok no vo golem broj na slucaevi naplatat od strana drzavata e prisilna ... Poubavo prasanje bi bilo dali placaat struja no i tuka odgvorot bi bil NE

4.Da pet veka muslimanite imale vlast vo makedonija - malku li e..da ne zboruvam za balistickite bandi koi pratejci ja tradicijata i den denes opstojuvaat vo zapadna makedonija samo moderno gi narekuvame mafijasi i teroristi (vsusnost se kukavici)

5.Vrabotuvanjeto na muslimanite vo poslednite 50 godini bese takvo kakvo sto im bese obrazovanieto a obrazovanieto bese besplatno za site - e sega sto vie ne sakavte da ucite vo SFRJ i Makedonija nego odevte po razno razni fakulteti vo stranstvo cii diplomi ne vi se priznavaa koj vi e kriv - bitno e deka imavte ist status...

6.Muslimanskite paravojni formaci koi postojea i den deneska postojat (kako i sekoja druga paravojna militantna organizacija) se TERORISTI
Vie ne ste vlegle vo nikakva institucija i ne ste nikakva vlast vie imate se na se dvasetina pratenici podeleni na dve frakcii toa go pokazauva vaseto edinstvo, toa sto ve ima vo instituciite e dobra volja na makedonskiot narod koj veruva vo sozivot - i vidis ve pusti coevk malku i vie odma ce ste ja ispravile makedoniaja vie ona vie ovaa a pet veka imavte toa da go napravite sto napravivte za pet veka NISTO. Ne te interesira afghanistan i tie zemji - ne te interesira zasto se sramis od niv i zasto znaes sto se slucuva tamu....

Prasanjeto a odzemanje na makedonija mora da ti go odgvoram vaka posebno...
Mnogu pati probuvate vie da ja odzemete Makedonija mnogu pati vie krv imate proleano na Makedonci so vekovi toa go rabotite i ti mene deneska na ovoj forum mi velis sto ako vi ja zememe Makedonija i ti si vlegol vo instituciite na ovaa drzava ti sto pomisluvas na nesto takvo ce ja podignes Makedonija na noze - kako ne ti e sram .... A eve jas ti velam ima mnogu od nas Makedoncite koi se molat vie da probate, znaci samo da probate da ja zemete Makedonija .... ce se davite vo jadransko more .....

Изменето од Templarius - 02.Јули.2008 во 01:18
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2008 во 21:02
Abibsmail - тоа што браќата твои немаат работа, не е затоа што се муслимани, а затоа што во Македонија нема работа. Јас веќе 3 години живеам во Канада. Инаку - токму министер за образование беше муслиман. Така што - не гледам логика да се обвинуваат немуслиманите за тоа. Проверете си кај вашите ако мислите дека ве дискриминираат затоа што сте од иста вера како работодавецот.
Do what is right, come what may...
Кон врв
abibsmail Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Поени: 25
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај abibsmail Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2008 во 20:26
pa brisi odisi,niko nete fatil za jaka, ama nemo da se4 smees te molam? znam deka misles na dr.brisenje,no jas koga ce vlezam vo tema,tolku se isklucuvam oprosti cao
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај abibsmail Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2008 во 20:19
zar deyan fanki ima literatura i gramatika za mak jazik a bre dojdete da vi odrzam lekcija za mnogu raboti
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај abibsmail Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2008 во 20:15
pa da jas ako ne drugo podobro go zboruvam mak jazik od istocna mak.t.j koj zboruvaat (govorat )balgarski zimi zdravje tova je taka,a uste nesto da potvrdam potocno siguren sum i ce te ubedam deka od stojan adov i od menduh taci poubavo ja z<nam makedonskata politika,a drugite dokazi koi si se macel za zal nemozam da gubam vreme pa vo kratki crti ce ti kazam. moite braca zavrsija ednijot zavrsi fakultet po matematika bitola i skopje pa i den denes barat rabota za ucitel a drugijo zavrsi drvni inzinjer vo skopje i toj isto sega raboti vo stranstvo vo cela siromastija odeja da studiraat za bodobro no stana obratno ,pa dali od ovaja zloupotreba ima pogolema i da ne zboruvame za gramatika za tova mozam profesor da im bidam na istocna a vo sevarna mak
Кон врв
Deyan Fanky Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Поени: 21
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Deyan Fanky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2008 во 20:07
sea jas kje kazam edno

so mislam isus vika deka

Kral nad kralevite i gospodar nad gospodarite

ISUS e neso naj ubavo so moze da mi se sluci u zivotot
on e ljubov,kral,BOG go ljubam so seto moe srce

neka im milost nad tie so mislam deka ne e BOG

pozz i tolku od mene
Кон врв
Pravoslaven Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 09.Февруари.2008
Поени: 705
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslaven Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2008 во 03:22
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Во најголемата економска криза која се случува во Македонија - бегалскиот бран во 1999-та, држава од 2 милиони, пружи прибежиште, храна, лекови, грижа на повеќе од половина милион избеглици - поголемиот дел од кои од муслиманска вероисповед. Начинот на кој истите тие вратија по 2 години на сите им е познат.

RANI KUCE DA TE LAE
Православен значи правилно да ја славиш верата. А критериумот за правилност е Божјиот Збор - Светото Писмо !
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2008 во 02:31

Не сите и не целосно.

Цитирај

Некои да, некои не.
Цитирај

Во последните 17 години, најмал процент на собран данок, сметки и останати давачки доаѓа од делот на Македонија со муслиманско население (не зборувам за македонци муслимани, а воопшто за муслимани - албанци, роми итн...)
Цитирај

Од моментот на осамостојување на Македонија секогаш во владата имало коалиционен партнер од албанските партии, каде што речиси целото членство е од муслиманска вероисповед (сега, колку се верници - тоа сами преценете си). А ако имаш предвид целосна власт во современа Македонија не е можно, затоа што претставуваат малцинство.
Инаку - последен пат биле на власт во Македонија во 1913 година - за околу 550 години. Тоа во современи владини мандати е околу 142 мандати. Резултатите од владеењето сеуште се гледаат.
Цитирај

А ти кажи ми прво колкаво беше нивото на образованост на муслиманското население во последните 50 години, со исклучок на последните 15? Не сакам да звучи навредливо и длабоко се извинувам ако го разбереш така - но реално, дали мислиш дека со твоето познавање на литературен македонски јазик и граматика можеш да работиш некоја работа која е на повисоко ниво?
Цитирај
PA KAZIMI KOJ VLADEJESE I VLADEJE VO MAK-DO SEGA -PA ZAR MUSLIMANITE SE TER.ILI ARAMIJI PA SEGA TI DOTEZNALO KOGA STAPEVNE NA SILA VLEGOVNE VO INSTITUZIJI ZA ZAL PAK VIJE4 JA UKRADOFTE MAKEDONIJA A SIGUREN SUM DEKA NIJE CE JA ISPRAVEME NA ZDRAVI NOZE SAMO GOSPOD AKO SAKA

Колку што се сеќавам, во Македонија имаше 3 брана на размирици - на Бит Пазар во 1993та, во Гостивар во 1996-та, Северна Македонија во 2001-ва. Сите 3 беа предизвикани од луѓе од муслиманска вероисповед. Во најголемата економска криза која се случува во Македонија - бегалскиот бран во 1999-та, држава од 2 милиони, пружи прибежиште, храна, лекови, грижа на повеќе од половина милион избеглици - поголемиот дел од кои од муслиманска вероисповед. Начинот на кој истите тие вратија по 2 години на сите им е познат.
Цитирај
A MENE U OPSTE NE ME INTERESIRAT ZA AVGANISTAN A ZA PALES- E ZALNO DA DISKUTIRAM VAM VI JE TESKO STOSME PRISUTNI NA BALKANIV A ZAMISLETE DA VI JE ODZEMEME MAKEDONIJA KO PALESTINA STO JE ODZEMENA STO BI BILO TE MOLAM ODGOVOR TACEN I ISKRAJEN POZDRAV

Многу добро знаеме како изгледа да се одземе Македонија, токму како што е Палестина одземена, дури и полошо... Во моментов над 60% од Македонија се наоѓа под странска окупација сеуште.
Do what is right, come what may...
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2008 во 01:53

VI BLAGODARAM NA VASIJOT ODGOVOR -NO NE BI SAKAL DA ODAM PODALEKU CE JA SFRTIME RABOTATA OKOLU MAKEDONIJA :
PA KAZIMI KOJ VLADEJESE I VLADEJE VO MAK-DO SEGA -PA ZAR MUSLIMANITE SE TER.ILI ARAMIJI PA SEGA TI DOTEZNALO KOGA STAPEVNE NA SILA VLEGOVNE VO INSTITUZIJI ZA ZAL PAK VIJE4 JA UKRADOFTE MAKEDONIJA A SIGUREN SUM DEKA NIJE CE JA ISPRAVEME NA ZDRAVI NOZE SAMO GOSPOD AKO SAKA A MENE U OPSTE NE ME INTERESIRAT ZA AVGANISTAN A ZA PALES- E ZALNO DA DISKUTIRAM VAM VI JE TESKO STOSME PRISUTNI NA BALKANIV A ZAMISLETE DA VI JE ODZEMEME MAKEDONIJA KO PALESTINA STO JE ODZEMENA STO BI BILO TE MOLAM ODGOVOR TACEN I ISKRAJEN POZDRAV

Во некоја наредна прилика ќе објаснам зошто постои спорот меѓу тнр. христијанскиот свет и тнр. муслимански свет и ден денес, од точка на гледиште која според мене ја прифаќам за вистинита(откровенијата дадени во духовната заедница Универзален Живот, преку пророкот за денешно време, Габриеле од Вирцбург.)
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2008 во 01:35
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

И? Што решивте сега? Исус е Бог или не е? среќа
Или друг ви е муабетот. Ок, да не ви се мешам голема%20насмевка

А Кришна?
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2008 во 01:01
И? Што решивте сега? Исус е Бог или не е? среќа
Или друг ви е муабетот. Ок, да не ви се мешам голема%20насмевка
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2008 во 21:52
abibsmail,

Ne postiraj redovi od komentari, eden po drug, koi se sostojat od edna rechenica, a korespondiraat so eden ist komentar. So edno javuvanje (komentar) iznesi gi site razmisluvanja vo edna integralna celina. Inaku vaka prezentirano se tretira kako spamiranje.

Sledniot pat nema da opomenuvam, tuku ke brisham.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 24>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.