|
Нирвана... |
Внеси реплика | страница <12345 7> |
Автор | |||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ај ќе пробам ептен на кратко да кажам што мислам. 70% од тинејџерите „имаат култ“ (во наводници е пошто немаат абер ни од нирвана ни од ништо уопште..) само затоа што слушнале дека така треба и дека тоа е „кул“. Другите 30% ги сметам за малку по созреани, а нив апстрактните текстови на Нирвана му оставаат голема слобода да ги доживуваат според свои потреби, во милион ситуации.... , .... храна за душата....што знам... големи нешта за големи луѓе Мноооогу мина не успеале да се пронајдат во Нирвана, ама скоро стално не е тоа по нивна вина.... Таа музика не „фаќа“ кога е наметната од друг... не се слуша колку за да бидеш ценет во друштвото и да можиш да се надоврзиш во некој муабет. Ако сам стогнеш до незе, тогаш секој стих ќе си го најде своето место во длабочината на нашето срце Сепак... кој е тој фраер кој Нирвана филозофијата може да ја објасни со зборови? Имаше еден , за жал ... .... е, да...точно тој што се издрогира до даска и се самоутепа.... Што се однесува до влијанието во гранџ музиката.... НЕ СЕКОГАШ ПРВИОТ БАКНЕЖ Е ОНОЈ ВИСТИНСКИОТ... поминале милиони , и пред вистинскиот и по него, ама само еден ќе остави „печат“ на нас... Тој фраерот што се „самоутепа“ со своето самоубиство го издигна сето ова на ниво каде што е сега. Ако продолжеше да опстојува групата и после Nevermind , сето некако ќе се „распливаше“ и ќе изгубеше смисла.... тоа би имал да кажам сега за сега, сепак... кои се тие зборови со кои може да го искажам сето тоа што значи нирвана за мене и за сите што навистина ја сакаат. Ако знае некој такви зборови нека ми ги прати по ЛП.... едит: ама на кратко објаснување Изменето од volkswagen - 16.Декември.2009 во 18:55 |
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас ги обожавам Нирвана...Што и да кажам...Пак нема да се доискажам оти не ми е јака страна баш објаснувањето
|
|||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Not my cup of tea
Никогаш не допреа до мене како други бендови од Seattle сцената а тоа беа Alice In Chains & Soundgarden
|
|||
Beauty fades, dumb is forever
|
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
не ми е јасно зошто толку тинејџери имаат култ кон Нирвана? ок, извадиле добри хитови и тоа се интересни песни, но тоа е се. Еве и ја ги слушав и уште ги слушам, но никогаш не биле големи за мене, мислам што постигна к*рт? се издрогира до даска и се самоутепа, а на концерти беше исто како утепан
а за влијанието врз гранџот, не се единствени, а не се ни први, има многу бендови пред и по нивното време |
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
err0r4e
Нов член Регистриран: 12.Ноември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
volkswagen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Чудно, ама вистинито...Не сум ни била родена кога "прашеле" а толку ги обожавам...
Песните им се малку чудни, необични, нетипични и не толку очигледни... Мислам дека му кажаа на светот што значи рок, и гранџ |
|||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|||
dimigor
Сениор Регистриран: 02.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 102 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Nirvana i k*rt Cobain bea i ke si ostanat legendi.Vo nivnata muzika ke mozat da se prepoznaat mnogu generacii. Eve link od filmche za Poslednite 48 saati na k*rt Cobain. Razdelen e na 8 dela.Vredi da se vidi...a za onie pomladite...i da nauchat. Pozdrav za temava i pozdrav do site!
http://mesto.com.mk/video/8136b5bc7dfa3fd/ Изменето од dimigor - 05.Ноември.2009 во 14:30 |
|||
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
gi sakav mnogu, go sakav k*rt zatoa sto e roden na ist den kako i jas,haaaaa, ok bend
|
|||
volkswagen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Нирвана стално ќе има посебно место во мене
Баш на 4ти Август почнав да ги слушам пошто налетаа на радио и од тогаш ми се врв во музиката.
Патем, ако има и други гитаристи на форумов нека пишат по лп ако сакаат да му пратам акорди или соло од некоа песна од нирвана
|
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Деби албумот на Нирвана ќе биде ре-издаден по 20 години од објавувањетоДе лукс издание од деби албумот на гранџ групата од Сиетл ќе биде реиздаден 20 години по првичното објавување. Деби албумот на Нирвана, Блич во ноември ќе доживее ре-издание со кое ќе се прослави дваесетгодишнината од објавувањето. Албумот ќе се состои од проширено двојно ЛП а во него ќе има и до сега необјавени настапи во живо, специјални пакети а првото издание од Блич ќе биде винил тежок 180 грама како оригиналниот пред 20 години. Блич оригинално беше снимен во три сесии о продуцентот Џек Ендино во Реципроцал студиото во Сиетл во Декември 1988 и јануари 1989 година а официјално беше пуштен во продажба во јуни 1989 година Блич се продаде во 1.7 милиони копии само во САД. |
|||
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да почнам а? Не ми се допаѓа тој вид на музика ама баш ич Најверојатно поради к*рт Кобејн и животот негов и сеа ептен се дига прашина околу него |
|||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|||
Внеси реплика | страница <12345 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |