|
Ми треба рецепт за... |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | ||
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ova toplive mi fakaat oko ...
ne sum pravela do sega iskreno
|
||
vivi
|
||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Виви, и со ексенција ист ефект ќе имаш. Сум правела и вака, нема некоја разлика. Но запамети, ако ги ставаш ладни, треба да ги "потпечеш" теглите. Ако ставаш топли како Вики, тогаш не мораш. Знаеш она, за затварање на теглите, воздух итн. Ако не си тазе домаќинка сигурно знаеш
|
||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
||
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
najubavo e ako nisto od toa ne koristis znam
|
||
vivi
|
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne treba konzervans - dovolno e da gi zatvrorish teglite, zavrtish naopaku i zavitkash dodeka se zheshki
Изменето од viktorija123 - 22.Септември.2013 во 20:47 |
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Везени Пиперки2 кгр. везени пиперки3 филџана ексенција 2 главици лук 1 китка магданос сол масло Измијте ти пиперките и засечете ги малку дршките и подпечете ги по малку. Вo длабок сад ставете масло и кога ќе ги вадите од оган пиперките веднаш ставајте ги во маслото провалкувајте ги и ставајте ги во друг сад. Од како ќе бидат сите испечени редете ги во тетла, ред пиперки, ред магданос и лукче сечкани, се додека не се потрошат пиперките. Ставете во сад 3 литра вода ставете ја на оrан да зоврие. Тргнете ја од отан и веднаш ставете 3 филџани ексенција и сол. Со оваа течност налејте ги пиперките веднаш, врзете ги одозтора теглите и завиткајте ги во весници или кебиња да стојат 24 часа. Утредента ставете ги кај другата зимница. ova pa so eksencija e..razni recepti....koja e dobra Изменето од vivi1 - 22.Септември.2013 во 20:44 |
||
vivi
|
||
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da ne treba i konzervans malku ili ne
|
||
vivi
|
||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па инаку ќе ги шокираш теглите директно во топла
|
||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
||
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
znaci vo ladna rerna, postepeno...ok bas ke probam...
|
||
vivi
|
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
eve i od mene eden recept - ne se peche vo rerna
pechi - gmechi vo sad na ogan se stava 3 lazh. zejtin, mala lazh. sol i isto takva sheker 3 lazh -alkoholen ili 5 vinski ocet potpechenite piperki se stavaat vo sadot da gi fati toa smesata i vednash se stavaat vo tegla - po vkus luk i magdanos se zatvaraat se vrtat naopachki i se zamotuvaat vo kebence ..... taka nekako ps. da ne se zaboravi deka piperkite se gmechat koga se redat vo tegla pa taka kje se soberat poishe Изменето од viktorija123 - 22.Септември.2013 во 20:36 |
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Треба да ги потпечеш, ако не сакаш да ги јадеш расипани.
|
||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Рецептот ми е испробан мене, само со солта пазете. Некоја е посолена некоја помалку солена.
Кога ќе ги потпекуваш, потпечи ги а не да ги испечеш како што направи една моја колешка! Помалку масло, како редиш ред пиперки, ред од магданосот, лукот и солта, ќе ставаш и по една две лажички од киселината и маслото и ке ги стискаш надолу да се наредат како што треба. Во врска со печењето, ќе ги ставиш теглите додека е ладна. Ќе пуштиш прво на 80 степени, па по 10тина мин на 100, па на 150.
|
||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
||
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a mora ki da gi potpekuvam
|
||
vivi
|
||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vikni i nekoj ninja za da gi izvadi teglite....
|
||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ke probam Val, ti blagodaram...
|
||
vivi
|
||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |