IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Торти и колачи што не се печат
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Торти и колачи што не се печат

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 16>
Автор
Порака Обратен редослед
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2016 во 15:26

Брза летна торта со пудинг и плазма


ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

1 л млеко
3 пудинзи од ванила
100 гр мелени плазма бисквити
2 праски
2 банани
7 лажици шеќер
125 гр путер

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА: 

Пудингот во прав се меша со шеќерот па сето тоа се исипува во 2 дл ладно млеко, а остатокот се става на оган да зоврие. Во врелото млеко додадете ја смесата од пудинг и шеќер и добро мешајте се додека се згусне, за да не се појават грутчиња.
Кога ќе згусне, трегнете го садот од оган и додадете го путерот. Мешајте се додека не се стопи и не се соедини со смесата. Од добиената мера додека сеуште е врело, извадете четвртина и во неа додадете ги мелените бисквити. Смесата префрлете ја во тркалезен калап.
Во остатокот од врелиот пудинг додадете исецкано овошје па и таа смеса исипете ја врз смесата со бисквити.
Тортата оставете ја да се олади неколку часа во фрижидер. Во меѓувреме изматете шлаг, премачкајте ја тортата и декорирајте по желба.

Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2016 во 22:06

3 вкусни десерти за кои не ви треба ниту брашно ниту шеќер


Ако треба да ги поделите луѓето во две категории тогаш на едната страна би имале луѓе кои сакаат десерти а на другата луѓе кои обожаваат десерти.

3-vkusni-deserti-za-koi-ne-vi-treba-nitu-brasno-nitu-sekjer-001.jpg

Но, тука е и главната подкатегорија, луѓе кои се во постојана борба со вишокот килограми.

За да успеете да ги задоволите сите три групи изберете и подгответе некој од овие три рецепти за кои нема да ви треба ниту брашно ниту шеќер и верувајте дека воопшто нема да погрешите.

Бомбици со суво грозје, кора од портокал и мед

3-vkusni-deserti-za-cija-podgotovka-ne-vi-treba-nitu-brasno-nitu-sekjer-02.jpg

Состојки:

  • 1 чаша суво грозје
  • 1 чаша сечкани ореви
  • кора од портокал
  • 2 лажици мед
  • сусам, кокос или како во прав за декорација

Начин на подготовка:

Исечкајте ги оревите и ставете ги во подлабок сад за да можете подоцна полесно да мешате.

Ставете го сувото грозје во блендер и додадете ги ја изренданата кора од портокал и медот и блендирајте додека на добиете хомогена смеса.

Додадете ја смесата во садот со оревите и убаво измешајте.

Со навлажнети раце земете дел од смесата и обликувајте бомбици кои потоа ќе ги извалкате во сусам, кокос или какао во прав.

Ставете ги во фризжидер околу 2-3 часа за да се стегнат и вашиот десерт е готов.

Вкусни житни плочки

3-vkusni-deserti-za-cija-podgotovka-ne-vi-treba-nitu-brasno-nitu-sekjer-04

Состојки:

  • 200 гр. сечкани семки од сончоглед
  • 4 лажици мед

Начин на подготовка:

Најпрво подгответе ја тавата каде ќе се стврднат плочките, така што истата ќе ја обложите со мрсна хартија и ќе ја премачкате со масло за готвење.

Ставете го медот во сад на оган и мешајте додека не почне да карамелизира, а потоа додадете го сечканиот сончоглед и со мешање варете 15 минути.

Истурете ја жешката смеса во тавата, израмнете ја површината и исечете ја по желба.

Почекајте плочките да се изладат околу час и половина и можете да ги послужите.

Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2016 во 16:35

ЛЕДЕНА ТОРТА

32

Конечно дојде вистинското пролетно време, а тоа значи само едно – повеќе забава и дружење за време на викендите. За да постигнете да подготвите нешто за гостите, обидете се со овој брз и иновативен рецепт за десерт за кој нема потреба да ја уклучувате рерната и да губите многу време. Потребно е само да купите сендвич – сладолед, сируп од карамела или чоколада и шлаг. 

1. Наредете еден ред сладолед сендвичи

2. Направете три спрата, а помеѓу секој истурете карамел или чоколаден сируп

3. Премачкајте со шлаг

4. Како декорација, посипете малку карамел или чоколаден сируп, исечете и сервирајте разладено.




Изменето од Valerija - 05.Мај.2016 во 16:41
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2016 во 08:20

Слатко задоволство по велигденските пости: Чоколаден колач со бисквити и банана


Ако немате баш многу време, а ви се јаде нешто слатко, тогаш овој колач е совршениот рецепт за вас.

neshto-brzo-slatko-i-lesno-kolach-so-biskviti-i-banana-01.jpg

Посебно ако гледате набрзинка да го задоволите апетитот за чоколадо, веднаш по велигденскиот пост:

Потребни состојки:

  • 150g бисквити или пишкоти
  • 2 пудинга од чоколадо
  • 2 банани
  • 250g маргарин
  • 2 крем шлаг од ванила
  • 9dl млеко
  • 120g шеќер

Подготовка:

1. Во мал сад ставете 5dl млеко, додадете шеќер и варете додека не зоврие.

2. Во посебен сад, изматете 1dl млеко со пудингот од чоколада и добро измешајте. Оваа смеса ставете ја во онаа што се вари и со непрестајно мешање варете додека не згусне.

3. Во оладениот пудинг додадете го омекнатиот маргарин и измешајте го со миксер.

4. Исечете ги бананите на кругови и искршете ги бисквитите. Подготвените состојки додадете ги во филот од чоколадо и полека измешајте ги.

5. Земете длабока тепсија и испрскајте ја со вода и во неа ставете ја готовата смеса за колачот. Израмнете и оставете да се зацврсти.

6. Крем шлагот од ванила изматете го со преостанатото млеко и премачкајте преку филот.

neshto-brzo-slatko-i-lesno-kolach-so-biskviti-i-banana-1.jpg

Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2016 во 16:33

Брза плазма торта

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

600 г. мелена плазма

100 г. мелени и сецкани ореви

200 г. чоколадо

2 лажици масло за готвење

200 г. шеќер во прав

250 г. путер

2 јајца

200 мл. газиран сок со вкус на портокал или пак цеден портокал

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Со миксер измешајте ги јајцата, маргаринот и шеќерот. Додадете плазма, ореви, и 100 г. рендано чоколадо. Сипете сок и добро промешајте додека се не се соедини. Ставете ја смесата на послужавник и обликувајте ја тортата.

Преку неа ставете глазура од стопено чоколадо (преостанатите 100г.) и масло.

По желба можете да додадете и бадеми, лешници или ореви, суво грозје, или пак суви кајсии… Исто така, преку глазурата можете да ставите и шлаг.

Совет:

Имајте предвид дека јајцата кои ќе ги искористите треба да бидат свежи.

Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2016 во 08:15

НЕОДОЛИВ ВКУС: ESPRESSO DOLCE

14

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

8 жолчки

8 супени лажици шеќер

1 литар слатка павлака

250 грама Маскрапоне (Маскарпоне може да се купи во добро снабдените продавници но може и лесно да се приготви. За тоа е потребно 1 литар шлаг кој се загрева на 90 °C, се додаваат 5 милилитри лимонова киселина или пропорционално лимонов сок и 10 минути полека се меша дури шлагот не се стврдне. Накрајот, таа маса треба да се завие во крпа и се остава да отстои.)

300 грама пишкоти или бисквитите

4 мали шолји еспресо кафе

50 милилитри ликер по желба ( се препорачува ликер бадеми )

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Во подлабок сад со миксер изматете ги жолчките и шеќерот, а во друг сад павлаката и маскрапонето. Потоа двете смеси соединете ги мешајќи со лажица. Во правоаголен сад, со длабочина од 6 до 7 сантиметри, на дното ставете ги пишкотите или бисквитите натопени во претходно измешаните еспресо кафе и ликер.

Смесата од јајцата, шеќерот, слатката павлака и маскарпонето истурете ја преку пишкотите.

Одозгора насипете мелено кафе и колачот оставете го во фрижирдер околу 3 часа пред да го сервирате.

Уживајте!!!

espresso-dolce

Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2016 во 22:01

Орео бомбици за 20 минути, без печење



hitkujna-oreo4

Состојки: (за 18 бомбици)

  • 300г бело чоколадо
  • 30 Орео колачиња
  • 100г крем сирење
  • 4 Орео колачиња за декорација

Подготовка:

Иситнете ги Орео колачињата во блендер додека не добиете кафеав прашок.

Орео

Префрлете го во пластичен сад  и додајте го крем сирењето. Мешањето може да биде малку потешко, но смесата не треба да биде многу течна  за да можете да ги обликувате бомбиците.

Откако ќе ги обликувате и наредите на тава или голема чинија, ставете ги 10 тина минути во замрзнувач.

hitkujna-oreo3

За тоа време растопете го белото чоколадо и оладете го.

Извадете ги топчињата и прелијте ги со чоколадото. Искршете ги покрупно 4-те Орео колачиња и просипете ги врз чоколадото.

Бомбиците се готови откако чоколадото ќе се стврдне.

hitkujna-oreo

Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2016 во 08:27

ЛЕДЕНА БАЈАДЕРА ГОТОВА ЗА 20 МИНУТИ

111
Состојки:
  • 3   лажици шеќер
  • 1 мала лажица шеќер во прав
  • 50 грама шеќер
  • 200 грама чоколадо
  • 200 грама путер
  • 100 грама ореви
  • 500 милилитри млеко
  • 2 лажици какао
  • 10 милилитри вода
  • 1   Ванила пудинг
  • 250 грама бисквити

Подготовка:

Кора: 100 грама чоколадо искршете и на пареа истопете го со постојано мешање и оставете го на топло.

Пенесто изматете 100 путер со 50 грама шеќер и додајте го истопеното чоколадо.

Во друг сад измешајте 250 грама мелени бисквити, какаото и мелените ореви па додајте ги во смесата со путер и чоколадо.

Додајте 50 грама сечкани ореви и  50 грама млеко за да добиете густа смеса.

Фил: Одвојте 100 милилитри млеко и во него растворете ги шеќерот и прашокот за пудинг. 300 млеко ставете го да зоврие и додајте ја смесата со пудингот.

Сварете густ крем. Омекнатиот 50 грама путер исечкајте го на ливчиња и додадете во малку изладениот пудинг и убаво измешајте.

Глазура: Искршете 100 грама чоколадото, додајте шеќер во прав, 30 грама путер исечен на ливчиња и една лажица вода. Истопете на пареа со постојано мешање.

Редење: Поголем, правоаголен, плиток сад обложете со проѕирна фолија.

Нанесете ја смесата за кора и убаво израмнете. Рамномерно распоредете го филот и нанесете ја топлата глазура.

Садот преку ноќ префрлете го во фрижидер а потоа исечете го на коцки и послужете.

Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2016 во 20:58

ФЕРЕРО РОШЕР БОМБИЦИ

26

СОСТОЈКИ

  • 100 гр наполитанки (од лешник или чоколадни)
  • 100 гр лешници
  • 200 гр нутела
  • 150 гр чоколадо за готвење (може и млечно)
  • 4-5 супени лажици масло за готвење

ПОДГОТОВКА

  1. Распоредете ги лешниците во тава за печење, а потоа ставете ги да се печат околу 8-10 минути во загреана рерна на 180 степени.
  2. Извадете ги и оставете да се оладат, а потоа излупете ги и ситно исецкајте ги или издробете ги во блендер.
  3. Грубо искршете ги наполитанките (моето искуство вели дека најдобри и најсвежи се секогаш наполитанките на Европа) во подлабок сад, а потоа додадете ги издробените лешници и нутелата и измешајте добро.
  4. Од смесата вадете со една мала лажичка и со дланките обликувајте топчиња. Ако смесата ви е премногу мека, па обликувањето оди тешко, ставете го садот во фрижидер околу 30 минути да се олади, а потоа правете ги топчињата. На крајот ставете ги топчињата во фрижидер најмалку 1 час за убаво да се стврднат.
  5. На пареа растопете го чоколадото и додадете го маслото, а потоа секое топче потопете го во смесата и вратете го во фрижидер да се стврдне уште еднаш.
  6. Кога глазурата убаво ќе се олади, секе топче ставете го во украсна корп**ка.
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2016 во 16:23

ДЕСЕРТ ОД БИСКВИТИ И ПУТЕР ОД КИКИРИТКИ, ГОТОВ ЗА 10 МИНУТИ

11

Состојки:

● 1 шолја растопен путер
● 2 шолји мелени бисквити
● 2 шолји шеќер
● 1 шолја и 4 лажици путер од кикиритки
● 150 грама чоколадо

Подготовка:

Во чинија промешајте го растопениот путер, мелените бисквити, шеќерот и една шолја путер од кикиритки и мешајте се’ додека состојките не се соединат. Во микробранова печка растопете го чоколадото и со остатокот од путерот од кикиритки прелијте ја претходно подготвената смеса.

Пред да го пресечете колачот на парчиња, оставете го да се излади барем еден час во ладилник.



Изменето од Valerija - 05.Април.2018 во 21:40
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2016 во 13:30

ПОСНИ КРЕМАСТИ ТОРТИ

9

Без разлика на тоа дали постите или не, ќе вреди секој залак кој ќе го вкусите.

Медена торта

Состојки

За кора:

250g мед
Чаша пиво
Лажичка сода бикарбона
½ шолја масло
Брашно по потреба
За фил:

250g шеќер
250g мелени ореви
2 реда посна чоколада
Подготовка:

Од сите состојки заматете не прегусто тесто и испечете 5 кори од него.

Изматете го шеќерот со растопената чоколада и додајте ги оревите.

Држете се до правилото еден ден ред тесто – еден ред фил и за помалку од половина час тортата ќе биде готова.

Одберете глазура по избор, додадете неколку половинкиореви и прелијте со мед.

podgotvete-2-posni-kremasti-torti-02
Торта од портокал

Состојки

За кора:

1 шолја масло
Шолја кисела вода
400g брашно
Прашок за печиво
100g шеќер
За фил:

4-5 портокали
0,5l вода
350g шеќер
2 пудинзи од ванила
4 лажици густин
Маргарин
Подготовка:

Од сите состојки потребни за тестото изматете меко тесто. Испечете 4 кори.

Излупете ги портокалите, сварете ги во половина литар вода, почекајте да се изладат и ситно сечкајте ги.

Во водата каде ги варевте портокалите сварете ги пудинзите до 350g шеќер и 4 лажици густин.

Кога филот ќе се излади, додајте неколку лажички растопен маргарин. Врз секоја кора прелејте подебел слој од филот и финиширајте со растопено посно чоколадо.

podgotvete-2-posni-kremasti-torti-03

Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Март.2016 во 09:54

ПЛАЗМА ТОРТА

30

Состојки:

300 гр мелени плазма бисквити

250 гр маргарин

260 гр шеќер во прав

100 гр чоколада

250 гр мелени ореви

1 чаша сок од портокал

3 кесички шлаг

Ореви за декорација

Подготовка:

Прва кора: 250 гр мелени ореви, 125 гр стопен маргарин, 130 гр шеќер во прав и малку сок од портокал – се мати и се става во фрижидер за да се стегне.

Втора кора: 300 гр мелени плазна бисквити, 125 гр стопен маргарин, 130 гр шеќер во прав, 100 гр стопена чоколада и малку сок од портокал – се мати и се остава во фрижидер за да се стегне.

На тацна се става првата кора и се обликува по желба. Над неа втората, и врз неа две шлаг ќеси подготвени според упатството на производот.

Декорација: изматете ја третата ќесичка шлаг според упатството и во тоа додадете 3 лажици стопен шеќер мешајќи постојано. Со овој фил украсете ја тортата и на крај декорирајте со сецкани ореви. Вкусно!

Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Март.2016 во 07:59

Без печење: Чоколадни бомбици од три состојки


Вкусните десерти речиси секогаш се едноставни за подготвување и што е најважно, не ви треба многу време за да ги направите.

bez-pecenje-cokoladni-bombici-od-tri-sostojki-1.jpg

Таков е случајот и со овие едноставни бомбици направени само од три состојки:

Потребни состојки:

  • 30g путер
  • 400g кондензирано млеко (ако немате, како да направите кондензирано млеко)
  • 40g какао во прав
  • Чоколадни трошки


Подготовка:

Измешајте ги путерот, кондензираното млеко и какаото во прав во сад за готвење и растопете ги на средна температура.

bez-pecenje-cokoladni-bombici-od-tri-sostojki-2.jpg

bez-pecenje-cokoladni-bombici-od-tri-sostojki-3.jpg

Откако ќе се стопат и соединат, ставете ги во чинија на која претходно сте намачкале путер и оставете ја смесата да се олади во фрижидер цели два часа.

bez-pecenje-cokoladni-bombici-od-tri-sostojki-4.jpg

По два часа, извадете ја смесата и од неа правете мали топчиња кои ќе ги мачкате во чоколадни трошки.

bez-pecenje-cokoladni-bombici-od-tri-sostojki-5.jpg

bez-pecenje-cokoladni-bombici-od-tri-sostojki-6.jpg

Вашиот вкус десерт е готов!

bez-pecenje-cokoladni-bombici-od-tri-sostojki-7.jpg

Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2016 во 09:07

РУМ ШТАНГЛИ БЕЗ ПЕЧЕЊЕ

4
Само 20 минути ќе ви бидат потребни за нивна подготовка:

Состојки:

300g компир
300g мелени бисквити
200g темно чоколадо
140g маргарин
200g шеќер во прав
1 лажица какао
2 лажици рум (може да додадете и повеќе, по желба)
1 лажица масло
Подготовка:

1 чекор: Сварете го компирот, исцедете го и испасирајте го додека не добиете пире. Додајте му 100g чоколадо и 100g маргарин. Мешајте додека не се растопат од топлината на компирот. Додадете ги мелените бисквити, шеќерот во прав, какаото и 2-те лажички рум.

2 чекор: Формирајте тенок колач кој ќе го сечете на парчиња со дебелина од 2 сантиметри или обликувајте ја смесата со калапи. Оставете ја во ладилник додека го подготвувате преливот.

3 чекор: На тивок оган растопете го преостанатото чоколадо и 40g маргарин. Додадете 1 лажица масло и добро соединете ја глазурата. Извадете ги рум штанглите и прелијте ги или натопете ги во чоколадото. Ставете ги на послужавник и вратете ги во фрижидер уште 1 час.



Изменето од Valerija - 05.Април.2018 во 21:40
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 16>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.