|
Вистината |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | ||
alf
Сениор Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 631 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne e isto? ti trgna da ja barash vistinata za odreden termin od postovite na odreden chlen,jas si zemav za pravo da odgovoram,so shto go dobi odgovorot. viki ,dade mislenje so dvosmislna sodrzina,jas replicirav bez da postavam prashanje za baranje vistina,vrakajki i go nazad da go doobjasni. namesto taa ti se ufrli da go protolkuvash spored tvojata vistina,so shto moze indirektno da i pomognesh vo nejzinata vistina. isto e,samo razlichno postaveno. 1,baranje konkretno 2,dvosmislenoto kako go razbrala.. |
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne si pogreshil Messenger, vo tolkuvanjeto na zborovite shto gi napishav...
Mene zen stilot mi e omilen - osobeno zen shamarite(togash vistinata ti e "pred nosot") , podobra meditacija zdravje!
|
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
kocko
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vistinata e podobro nekogas voopsto i da n ja doznaes.
|
||
Бог да чува!
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А не, не е исто.
Јас му поставив конкретно прашање на spiros и очекував одговор од него. Ти се јави неповикан да одговораш наместо spiros. Сега ти не постави никакво прашање на viktorija123, туку си даде твој коментар. Јас коментирам на твојот коментар со мое разбирање на оноа што го напиша viktorija123. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
alf
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од alf - 24.Јули.2013 во 00:20 |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нормално дека вистината ја немаш кога си решил да ја бараш.
Но поентата е што во моментот кога си решил да ја бараш си влегол во илузијата дека ќе ја најдеш, па оноа што на крајот ќе го прокламираш како вистина тоа сигурно НЕ Е. Така го разбирам оноа што го рече viktorija123. Дозволувам да бидам поправен од неа доколку сум погрешил. P.P. Цитираното е кажано во зен стил, контадикторно за да натера на медитирање. Изменето од Messenger - 24.Јули.2013 во 00:08 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
alf
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ushte pred da reshi covek,vistinata ne ja imal,a so toa nitu mozel da ja izgubi. |
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo momewntot, koga kje reshish da ja barash vistinata - vekje si ja izgubil...
|
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ах, помагаш, помагаш...
|
||
|
||
alf
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
Оние кој ја бараа вистината,ќе ги касне како змија,оние пак кој не ја бараат таа е како камшик оставајќи лузни на нивниот грб.
Само оние со децко срце ќе можат да ја дофатат, а таа ќе биде во рацете нивни нежна како вода. Погледни го светот со очи на дете и ќе можеш да си играш со вистината, но ако сакаш да и пријдеш со разум ќе те касне,ако и завртиш грб ќе те казни. |
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Гледам постојано ги спомнуваш децата во контекст со Исусовото УЧЕЊЕ.
Дали можеш да ни објасниш зошто го правиш тоа? |
||
|
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Имал став или не, ако си го загубил детското срце во градите - џабе е! Некои “специјалци“ се трудат, медитираат, филозофираат, прават напори, се ослободуваат од ставови, од прошлости, од стравови, од иднини, ... се’ тоа скоро до еден степен на деменција (болест која што покрај депресијата драстично се шири во богатиот свет), но сето тоа - без детското срце - е далеку од Совршената Вистина и е една врста ветер и магла! п.с. Пред некој година зборувам со еден близок човек (академичар) кој што мрази Библиски цитати, а кој ми вели:“ Ошо вели: Постани како облак, кој од ветрот е носен натака навака“! Исус му рече: „Јас сум Патот, Вистината и Животот; никој не доаѓа кај Отецот, освен преку Мене Ев. Јован 14:6 |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако сакаш да ја запознаеш вистината тогаш не треба да имаш никаков став за неа.
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |