![]() |
|
хаику поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 7> |
Автор | |
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
,, 3 С ,,
Селфие по грешка пратено, Сега само празна батеријата, Салфетките завршија! ![]() |
|
![]() |
|
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
![]() ![]() ![]() |
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
![]() |
|
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Собата празна
а сеуште мириса на тебе, прозорците затворени, а промаја ме уби ! ![]() |
|
![]() |
|
outlook123 ![]() Сениор ![]() ![]() Maya Регистриран: 16.Октомври.2014 Статус: Офлајн Поени: 1633 |
dođi da slušamo
veselu pesmu ptica ~ one srcem pevaju tad će i naša srca radosno propevati |
|
едно е - не се две
|
|
![]() |
|
outlook123 ![]() Сениор ![]() ![]() Maya Регистриран: 16.Октомври.2014 Статус: Офлајн Поени: 1633 |
![]() ![]() vjetar- i zagonetni osmijeh u mojim rukama |
|
едно е - не се две
|
|
![]() |
|
pajser ![]() Сениор ![]() ![]() kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13949 |
,,,bez zachin ne ja biva,,,:)
Poput
čoveka strašilo na mesečini - dirljivo, tužno. |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
![]() |
|
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
vosekojslucajneeisto
![]() |
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
![]() |
|
rijech
podijeli tishinu- na prije-i poslije |
|
едно е - не се две
|
|
![]() |
|
rijechi..rijechi - o kako je blazheno chutanje |
|
едно е - не се две
|
|
![]() |
|
nebo nije isto
prije - i poslije munje nitu ti dragi moj, idividi ![]() |
|
едно е - не се две
|
|
![]() |
|
pali i gasi svoju svjetiljku
svitac u ljetnoj noci - i ja postajem taj ritam |
|
едно е - не се две
|
|
![]() |
|
vjetar odnese
papirnate brodove daleko u noch |
|
едно е - не се две
|
|
![]() |
|
ne vidjeh pticu -
ali osjetih kako me njena sjenka dotaknu |
|
едно е - не се две
|
|
![]() |
|
V temi...
črna debla dreves v daljavi...luči...hrup avtoceste... Zvonenje zvonov v črni barvi... življenje... je čas...med utripi srca. Pod obokom zvezd...mir noči plete... trenutke...brezčasnosti. |
|
едно е - не се две
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |