IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Бизнис и економија
  Активни теми Активни теми RSS - Агенција за вработување на РМ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Агенција за вработување на РМ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
Автор
Порака Обратен редослед
gonzo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Мачкозил

Регистриран: 04.Декември.2008
Локација: У дневну
Статус: Офлајн
Поени: 3137
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gonzo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2012 во 13:55
Originally posted by Zo Zo напиша:

Незнам што е поентата со конкурсиве од Агенцијата. Се пријавив за ИТ обуките, се пријавив и за 3 странски јазици и уште ме немаат контактирано. Поминаа веке 5 месеци. Кога и да ги прашам, еве сега од месецов ке има, ке почнеме... и нормално ништо.

Ова мене ми доаѓа, мачкање очи... Што огласуваат, коа не реализираат...

Ako si apliciral za prvite IT obuki proveri na spisocite site ce odat na testiranje...A ako si za drugite obuki zaedno sto se jazici i IT , tie se uste se vo procedura...да
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2012 во 02:39
Originally posted by Zo Zo напиша:

Незнам што е поентата со конкурсиве од Агенцијата. Се пријавив за ИТ обуките, се пријавив и за 3 странски јазици и уште ме немаат контактирано. Поминаа веке 5 месеци. Кога и да ги прашам, еве сега од месецов ке има, ке почнеме... и нормално ништо.

И IT обуки и странски јазици (не еден, туку 3изненадување)

Преку леб и погачаплазење
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Zo Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јануари.2012
Поени: 37
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2012 во 01:54

EXPRESS YOURSELF
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Мачкозил

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gonzo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2012 во 22:34
Originally posted by gonzo gonzo напиша:

Ne, ne eve gi prethodnite:

. MCITP – Server Administrator,
. MCITP– Microsoft SQL Server Server 2008, Database Developer 2008,
. MCITP- Enterprise Messaging Administrator 2010,
. MCITP- Enterprise SQL Server 2008, Database Administrator 2008,
. CISCO – CCNA (.... .. ......),
. SCJP – Sun Certified Java Programmer,
. LPIC– 1 – Linix Proffesional Institute Certification,
. Comp TIA A+ 2009 Edition
. Oracle

На страната на АВРМ се објавени листите со термини и кандидати кои ќе бидат тестирани за горенаведените обуки. Доколку некој аплицирал не е лошо да си провери.
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Мачкозил

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gonzo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2011 во 22:30
Ne, ne eve gi prethodnite:

. MCITP – Server Administrator,
. MCITP– Microsoft SQL Server Server 2008, Database Developer 2008,
. MCITP- Enterprise Messaging Administrator 2010,
. MCITP- Enterprise SQL Server 2008, Database Administrator 2008,
. CISCO – CCNA (.... .. ......),
. SCJP – Sun Certified Java Programmer,
. LPIC– 1 – Linix Proffesional Institute Certification,
. Comp TIA A+ 2009 Edition
. Oracle

Za procesot na selekcija citajte vo Misterii...плазење

Кон врв
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2011 во 21:16
Хмм, дали се ова истите ИТ обуки за кои аплицираше една пријателка ... изгледа се истите...

Само ме интересира како ги селектираат
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Мачкозил

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gonzo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2011 во 23:32
Агенцијата за вработување на Македонија стартуваше пред некое време со бесплатните обуки на невработените лица по градовите низ Македонија.
Моментално е активен Јавен оглас за регистрирани невработени лица заинтересирани да учествуваат на бесплатната обука за општи вештини (странски јазици, основни вештини за ИТ, претприемништво и комуникациски вештини) - МК

Повелете невработени ако некој сака основни вештини во горенаведените области посетете го заводот за вработување во вашиот град.

Еве ви го и линкот од агенцијата за други информации ако ви требаат...

http://www.avrm.gov.mk/

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,137 секунди.