|
Исусовото воскресение, факт или фикција??? |
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Автор | ||
saguaro
Сениор Регистриран: 25.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 482 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А дали го спроведуваш она „љуби го ближниот свој како што се љубиш себеси?“ |
||
MUSLIMA_1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 18.Септември.2011 Статус: Офлајн Поени: 83 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Veruvam vo mojata vera, veruvam i vo tvojata vera deka isus e praten od boga i deka toj e roden bez majka, a ostanatoto deka e sin bozji i tie gluposti jas ne sum veruvala pred 15 godini a nema ni sega da veruvam Inned dinel islam edna i edinstvena vera e islam koj ke mi dojde so druga vera nema da mu se primi ni edno delo,. taka kaj nas Veli Voziviseniot Allah. a sega ne mora da veruvate ke veruvate koga ke zastanete pred Gospodarot na svetot pa toj ke presudi, Znaes Allah za vas hristijanite vo k*ranot veli: Pa koj dosol da kaze dali ima zivot posle smrta,a Allah vi vozvraka,zarem ne se sekavate deka Allah ve stvori od parce semka koja se frla vo matkite na vasite majki? Allah ne brza so negovoto kaznuvanje,
|
||
Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih -
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Za razlika od tebe (i tie kako tebe) jas vo svojata vera VERUVAM. A ti ???? Muslima ???? Idi begaj ... |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
MUSLIMA_1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 18.Септември.2011 Статус: Офлајн Поени: 83 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih -
|
||
sk
Сениор Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 515 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mnogu jak fakt. Posebno ona: "Kraj na diskusija". Mnogu ubedlivo. |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Od koga pisanijata vo Biblijata se smetat za nauchni fakti ? |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Temata ne prashuva dali nekoj veruva vo bukvalnoto voskresenie kako shto veli doktrinata na katolichko-pravoslavnata crkva tuku prashuva dali za toa ima fakti ? Znachi imanjeto ili nemanjeto fakti ne menuva nishto vo veruvanjeto. Tokmu zatoa govorime za veruvanje. Inaku kje beshe nauka. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
15 godini hristijanka, alal da ti e i posle si ja promenila verata, znaci tvojata vera e tolku jaka sto ima expiration date. Hahaha i sega si revnosna muslimanka ma daj ti se molam, i kako toa sekogash vo prikaznite dedovcite se Svestenici koi zboruvaat protiv hristijanstvoto... crtani filmovi bre... |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Isusovoto voskresenie e fakt. Toa se slucilo. Kako, neka Muslima a i tie slicni na nea/nego vidat vo biblijata. Kraj na diskusija.
|
||
Give me your secrets
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zarem verbata vo voskresenieto ce dozvolite da vi ja pomati nekoj koj ne e nitu od vasa religija ???
Diskutirajci tuka ce se vnesete vo nepotrebni raspravii okolu nijansi, a tokmu toa e onaa sto saka nekoj da go postigna. Alllllooo ludje verbata mora da e kako kamen.. Procitajte ja temata, zarem provokacijate ne e ocigledna dali sakate da napravite od fakt fikcija ????? Koga bre barem vo nesto ce se slozime i ce bideme slozni i cvrsti na stavot, do koga ce izigruvame umni glavi i ce se raspravame medju sebe za gluposti i nijansi...???? Изменето од Templarius - 02.Октомври.2011 во 00:28 |
||
Give me your secrets
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
****************************************** Кон темата: За мене факт е дека Исус воскреснал, само како што веќе наведов некаде низ форумов од Христовата објава Ова е Мојата Реч, поимот воскресение Христово претставува настан кога духовните атоми ги асимилирале материјалните(бидејќи сè, па и материајта потекнува од Духот, а не обратно). Кога апостолите зборувале и го допирале воскреснатиот тоа се одиграло на едно повисоко духовно ниво. Да имаше во тоа време камера и да се направеа снимки, ништо спектакуларно не ќе се видеше, освен можеби дека телото постепено го снемува. Во телесно воскресение на веќе починатите исто така не верувам. Христос во „Ова е Мојата Реч - Алфа и Омега„ објаснува дека тнр. воскреснати луѓе за кои, поради медицинското незнаење на луѓето од епохата на Исус, честопати се верувало дека се (дури и со денови) мртви, а Исус всушност ги будел од длабока кома бидејќи нивните души биле волни и подготвени духовниот развој да го продолжат на Земјата. Изменето од Majkl - 01.Октомври.2011 во 00:38 |
||
Бог повторно му говори денес на човештвото преку Неговата пророчица, Габриеле од Вирцбург. Тој не ја говори речта на Библијата!
|
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zoshto, zoshto ... a da go prashame volkot? Nie lugjeto ja percepirame materijata so nash*te ogranicheni mozhnosti. A shto ako ne e takva kakva shto nie ja percepirame? Shto ako e gusta energija koja vibrira so odredena frekfrencija i ne mozhe da egzistira na povisoko nivo... Kako mozhe da bide vechno, neshto shto e promenlivo??? "Samo promenata e vechna". Ona shto se ragja mora i da umre-kako na primer idejata deka sme telo... Изменето од viktorija123 - 30.Септември.2011 во 23:40 |
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A zohto e fakt ? Koi se argumentite i faktite deka Isus voskresnal kako materijalno bitie, onaka kako shto bil do negovoto raspetie i umiranje?
Ajde da vidime koj kje dobie Nobelova Nagrada ? |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А зошто не е факт? Кои се аргументите? Зошто е симболика? Кои се аргументите? Зошто материјата не би можела да биде вечна? Па зарем не не учеа по физика дека материјата ниту се губи, ниту создава, туку само преминува од еден вид во друг? Ова е првиот фундаментален термодинамички закон во природните науки. |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |