|
Гревот на вљубените во материјалното богатство? |
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Автор | |||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дали знаеш дека од постење се здебелува? Човек што не се занимава со физичка работа, а пости без масло, консумира повеќе леб, а лебот, верувала или не, го здебелува човекот ако го консумира повеќе. |
|||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Изменето од Majkl - 24.Јуни.2011 во 12:33 |
|||
Klara-D
Сениор Регистриран: 03.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 2671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Зошто љубителите на материјалното богатсво многу тешко можат да влезат во Совршеното Царство БОЖЈЕ?
.......................................................................................................................... Зошто нашиве попови се изнакитени со злато, носат златни круни,
големи златни крстови ( зошто не е дрвен крст обичен) и на рацете златни прстени, возат огромни џипови , сите се крупни (да не речам
дебели - прејадени ) ...???
Дали се и овие љубители на материјалното, или пак така треба ?
Како ќе влезат во Царството Божје ?
|
|||
kladence
Група Регистриран: 25.Мај.2011 Статус: Офлајн Поени: 88 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Moe Socuvstvo, Angelite neka mu go osvetlat patot. |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
kladence
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
||
ALELUJA!! AMIN
|
|||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Само што го дочитав постот на кладенче и репликата на месинџер, сакав да го наместам “креветот“ на кој што седам (на кого механички му се подесуваат страните кои служат за потпирање) и страницата ми се скрши. Троседот е доста убав, релативно скапо платен, нам (и на многумина) многу ним се допаднал, но ете сега е со едно скршено “уше“. Пред известно време купив “нов“ автомобил (постар од десет години) кој што е една генијална кочија (за којашто пишував на 17ти Април 2011) и за каква никогаш нити сум се надевал дека ќе можам како сопствена да ја возам. Одкако ја купив (тоа беше 8ми март после зајдисонце) постојано со голем мерак ја гледав и ја возев. Дури и на работа така ја паркирaв што одвреме навреме ќе можев да "фрлам" еден поглед и (во благодарност) да си се радувам како малото дете што се радува на играчките. Арно ама, автомобилот (на едно место) веќе почнал да р`ѓосува и да ме подсетува на Ев. Матеј 6:19-21.. Два дена после моето пишување во Вистинскиот Пастир и броевите за случката при купувањето, Blagoj_s во Најубавите стихови во Библијата повторно ме подсети на Ев. Матеј 6:19-21.. Уште истиот ден - возејќи на работа - ми се расипа електрониката за позиционирањето на воланот. Низ прозорот на работа пак го гледав автомобилот но овојпат не со толку голема радост туку со грижи, бидејќи поправката може навистина прилично да ме чини. Во тие моменти уште подлабоко ја почуствував вистинитоста на Мудроста БОЖЈА за којаштo сведочи Ев. Матеј 6:19-21., но и последните постови на кладенче и месинџер! Поздрав А Исус му одговори: >> Возљуби Го יהוה, својот Бог, со сето свое срце, и со сета своја душа, и со сиот свој разум! << тоа е прва и најголема заповед, а втората е слична на неа: >> Возљуби го својот ближен како себеси! << (Ев. Матеј 22:37 - 40) п.с. Одкако дојодов дома со автомобилот, електрониката за подесување на воланот повторно почна безпрекорно да функционира! Изменето од spiros - 03.Јуни.2011 во 18:09 |
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мое сочуство за смртта на татко ти. Бог да го прости и да му даде царство небесно. |
|||
kladence
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Немаше ништо лошо во јадењето, пиењето и женењето во времето на Ное, освен што тоа им стана единствена грижа, а занемарена беше секаква духовна димензија на животот(Лука 17:26,27)Исто така, немаше ништо грешно во купувањето и продавањето, планирањето и градењето во Лотовото време, освен што сето тоа било правено со грешни методи(Лука 17:28). Она што било од темел погрешно е што во тоа ја гледале единствената цел на животот. Немислеле на ништо друго освен на забава и на уживање, на сопствена корист и на материјална добивка.Тоа на Господ не му беше угодно и затоа ги уништи.Библијата пофално зборува за Безалиел, кој бил вешт во работата со метали, камен и дрво.Бил исполнет со СВЕТ ДУХ за да биде подобар мајстор(2. мојсеева 31:3-5)Јаков и неговите синови беа пастири.Јосиф, кого браќата го продадоа во ропство, станал премиер во египетската влада. Лидија била продавачка на скерлет, Павле, Прискила и Аквила правеле и продавале шатори. Лука бил лекар. Значи Бог не потикнува во нашите дарби и работа, али не сака да бидеме ничии робови, да не се врзуваме за никого и ништо бидејќи тој е наш ослободител
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Nie sme vo ovoj materijalen svet za da imame materijalni iskustva i preku niv da se osoznaeme sebe si i Boga. No tie materijalni iskustva i zadovolstva se samo alatot i nachinot na osoznavanjeto, a ne se samite po sebe celta na nasheto postoenje. Problemite stanuvat koga kje se vrzeme za niv i kje gi stokmime na piedestalot na nash*te vrednosti. Toa e grevot. Ne e alatot kriv zatoa shto majstorot e losh. A onoj shto kje se otkazhe od alatot nema nikogash da stane majstor. Изменето од Messenger - 03.Јуни.2011 во 00:02 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Bog da go prosti, |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
kladence
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
||
Исус секогаш поучуваше дека изобилноста на човечкиот живот не зависи од материјалните добра што ги поседува.Парите се добар слуга, но лош господар. Местото им е во паричникот или во банка, но никако во срцето на човекот.Апостолот Павле за богатството вели дека тоа е корен на секакво зло.(послание до Тимотеј 6:10)Богатството го заробува својот обожавател и го прави своја жртва.Христијанинот,повеќе од било кој друг, треба да е свесен дека сите сме дојдени на овој свет со празни раце и со празни раце ќе го напуштиме.Ова не значи дека земните богатства сами по себе се грев-Библијата тоа не го тврди.Исто како и со сексот, постои исправно и погрешно користење и на парите, како и исправен и погрешен начин на стекнување на моќта. Многу христијани тоа погрешно го разбираат и зазеле став кој ги уништува затоа што станале духовно горди на своето сиромаштво.Исус за ова зборуваше во една од своите параболи.
|
|||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Messenger, најискрено сочувствувам со тебе и со таткоти! Милоста БОЖЈА да му ги прости сите несвестни и свестни грешки и да му дари - неспоредно подобар - нов почеток. Амин!
Темпо, сега сум отепан од што сум заморен, но, дали ми веруваш дека веднаш (без скршен денар во џеб и тоа босоног) би тргнал за македонија, само кога причините и причинителите поради кои (пред 22 години и некој месец) сум ја напуштил, би биле трансформирани? Изменето од spiros - 02.Јуни.2011 во 23:47 |
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Tamu se naodjas za da mozes da si ja popravis materijalnata sostojba ili od drugi pricini ... |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |