|
Коренот на терористичката исламска идеологија |
Внеси реплика | страница <12345 11> |
Автор | ||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ljubovta, shto mozhe drugo, osven da ljubi i da prostuva - bez nikakov uslov! |
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
dejanpp
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
korenot na ideologijata na teroristickata islamska organizacija se pojavuva kako rezultat na nivnata neidologija, vo odnos na odnosite so lujdzeto i nesposobnosta za iskoristuvajne na prirodnite resursi.ovaa nesposobnost site narodi sto ja imaat ja zamenuvaat so nasilstvo sto vo najsovrsen oblik pretstavuva terorizam.zosto se ovie grupi na lujzde vo ovaa situacija, da se primorani da bidat teroristi? zakasnat psiholoski i tehnoloski razvoj e odgovorot.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se sekjavam na edno govorenje na Dalaj Lama... zboruvashe kako se sretnal so budistichki monah koj bil desetina godini vo kineski zatvor.
Go prashal monahaot kako bilo vo zatvorot, a ovoj mu odgovoril oti bilo mnou losho i deka nekoj od vojnicite posebno se trudel da go machi... - Mi beshe mnogu zhal za vojnikot - mu rekol monahot na Dalaj Lama - toj napravi tolku grevovi koi kje stanat del od negovata karma shto kje pati mnogu vo ovoj zhivot i uhte povekje vo onie slednite... ne mislev mnogu za mene, no od s'e srce sakav toj da se spasi. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Izgleda deka nekomu e teshko i nesfatlivo da go ljubi svojot neprijatel i ushte da se moli za niv Изменето од viktorija123 - 27.Мај.2011 во 13:48 |
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
alf
Сениор Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 631 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.
Изменето од alf - 19.Септември.2011 во 08:52 |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Znachi teroristite se povikuvaat na citati od K'uranot koi gi obvrzuvaat vernicite na dzhihad protiv nevernicite. Tuka lezhi korenot na islamskata teroristichka ideologija. Nitu edna druga vernichka kniga ne povikuva na sveti vojni protiv nevernici. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еден ден ќе разбереш, ќе сватиш, ќе ти се разјасни, ќе ти се раздени ... на Вистината ќе И' погледнеш во очи и Таа ќе те ослободи! Дотогаш ... се' најубаво. Изменето од spiros - 26.Мај.2011 во 00:22 |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sto ima vrska sega k*raiskite knizevnici, ti si daleku od sovrsenata vistina ti si edna tvrdoglava licnost koja samo tvoeto si go teras vaka mozeme da si terame do bes kraj , ne si isnteresen veke , , mozes slobodno da si ja tolkuvaas ti sovrsenata vistinaa so tvoite izopaceni filozovii
Изменето од el_kevser - 26.Мај.2011 во 02:34 |
||
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа el_kevser, роде мој сакан! Сега се доближуваш кон Совршената вера, како што Единствениот Совршен БОГ (Елоах, Алах, Елохим) во Исус ни ја покажа! Тоа е Радосната Вест БОЖЈА (Евангелието БОЖЈЕ) Кое ќе ги победи залутаните, со лага задоаните, од крвави книжници кондиционираните чеда на нечистиот дух! Денот доаѓа кога сите луѓе ќе ја увидат лагата на кyраишките крвави книжници, кои му препишуваат на Св.Мухамед грозотии и первезности какви тој никогаш не сторил! Св. Мухамед никогаш никого не убил, никогаш немал повеќе од една жена (Хадиџа), никогаш не учел - нити практицирал - нешто друго освен она што Единствениот Совршен БОГ (Елоах, Алах, Елохим) во Исус ни покажа! Тоа el_kevser, роде мој сакан! ХалелуЈАХ + Елхамдулилах! |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
grupacitee na nasilstvoto se bazirat vrs logikata deka denesnite vladi se nevernicki, predizizvikuvaat borba protiv niv se dodeka ne se povelcat od vlasta , zatoa sto napravile cisto neverstvo, bes kakva verska osnova,
se baziraat i vrs toa sto ovie rezimi se lojalni kon nevernickite nepriateli |
||
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dobro, togash koi se tie stihovi od K'uranot na koi se povikuvaat tie grupacii?
|
||
|
||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nasilstvoto sto se sproveduva od strana na nekoi grupacii koi se povikuvaat na islamskata pripadnost e rezultat na odredena filozofija koi ja zastapuvaat tiee grupacii . no poftorno ke naglsamm stavot na islamot vo negovoto propovedanje e krotokost prostevanje milost, i preziraanje na sekoe nasilostvo i grubost, kako i da e tie grupacii koi go pravat toaa pod pozadina na islamot, sledat zamislena logika koj a go opravduva nasilstvoto , i se pojavuva kaj nekoi izbuvlivi i euforicni mladi i prosti povrsni luge koi se zadrzauvaat na povrsinata i ne navleguvaat podlaboko,, tiee priatelce ti objasnav vo drugite repliki , tie se lugee koi se narekuvaat muslimani go citaat k*ranot no toj ne odi podlaboko od nivniot grklan vo delata.,, ako me razbra ok ako ne da sme zdravi i zivi. zatoa tvrdam deka temata e pogresna postavena , korenot nee vo islamskata ideologija , tuku na tiee nasilni grupaaci koi povikuvaat nasilstvo, Изменето од el_kevser - 25.Мај.2011 во 22:04 |
||
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da ve potsetam deka temata ne e koj go organiziral 9/11 i da s eodi vo detalna analiza na istiot, tuku e Коренот на терористичката исламска идеологија
Shto znachi - kade se naogja korenot na terorizmot vo islamskata religija. Muslimanskite teroristi se povikuvaat na Islamot i na K'uranskite stihovi koga regrutiraat lugje i koga gi vrshat svoite teroristichki akcii. Tie ne povikuvat na demokratsko glasanje za nekoja partija ili na regrutiranje za osloboduvanje teritorii, tuku konkretno se povikuvaat na dzhihad preku K'uranski stihovi za vojna protiv nevernici. Za taa vojna ne biraat sredstva i nachini prakticirajkji i primenuvajkji teroristichki akcii vo koi ginat bezbroj nevini lugje i deca. Da povtoram, za da ne ja promashime temata, na vakvite akcii se povikuvaa od religiozni temeli. Znachi, koj e toj religiozen fundament koj pretstavuva takvo poilo za muslimanskite teroristi? Koi se tie stihovi koi im davaat legitimitet na ovie muslimanski teroristi da regrutiraat istomislenici i da gi opravduvaat svoite akcii? |
||
|
||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
de majkataa taa bila sovrsenata vistinaaaa, naprotiv jas tvrdam deka e lagaa taa vistina , ne mu dolikuvaa na isuss toa sto viee mu go prepisuvaate ,, vie ste daleku od sovrsena vistina ,, t.e. vo sovrsena zabludena vistina.
edinstveniot spas na covekot e da veruva vo boga , koj e bes forma i nema drug, za potvrduvaanje na svoeto veruvanje, srekata na ovoj svet i idniot e vo edinstvenata sovrsena vistina islam . da se bide pokoren na bog i da ne mu prepisuvaas sinovii nitu drugi bozestva. , kako sto viee toa go pravite ., i na nas ne ni popuvaaj ,, navistina najsovrseno si ja znaeme sovrsenata vistina koj e isus koj e mojsj itn. pokraj ovaa vistina sekoja druga vistina e temnina! Изменето од el_kevser - 25.Мај.2011 во 21:39 |
||
|
||
Внеси реплика | страница <12345 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |