|
Униформизмот или егзибиционизмот? |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kakvi ogranichuvanja i pravila ? |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А што мислиш Евангелист, дали вакви слики - како доле постиранава - ја вреѓаат верата поради употребата на верски синболи и дали моделите и нивните креатори не би требале да земат повеќе обзир кон чувствата на дотичната вера (во случајов Христијанската)? Изменето од spiros - 18.Февруари.2011 во 23:52 |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
evangelist
Сениор Bože ne znam šta mi je, pale m Регистриран: 16.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 201 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мода си е мода... традиција си е традиција...
со тоа не вреди човек да се “замара“... духовноста не се мери со грамови... знаеш зашто, зашто човекот секој ден се променува и ако е препуштен сам на себе си (без некакви “ограничувања“ и “правила“) никогаш нема да постигне совршенство, зашто постојано ќе талка како мува без глава... и кој знае на какво “гомно“ ќе заврши... |
|
убаво е човек да создава пријатели не да шири омраза. Но реалноста секогаш е сурова.
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што мислите(?) што е пополезно, што помага повеќе при достигнувањето на (Царството на) Мирот: Униформизмот (телесното покривање) или егзибиционизмот (телесното одкривање)? Се надевам дека нема никому да му “стапнам на нога“ кога ќе речам, дека, покривањето (униформизмот) е од многумина честопати еднострано осудувано, без да се види и неговиот позитивен аспект!? Се радувам на вашето “гледање“ и учество на оваа тема. Поздрав п.с. Дали е возможно дека покирањето на главата (и телото) што се споменува во Новозаветните Списи, да е првото (и единственото) официјално препорачување кое е директно влезено во Светите Писма? Изменето од spiros - 19.Февруари.2011 во 00:00 |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |