|
За спасението |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |
AlDra
Сениор Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Здраво Меси!
И мене ми е мило што те гледам хаха Нема да одговарам на сиве овие прашања кои ми ги постави. Но ете на неколку ќе дадам одговор. Од што треба луѓето да се спасуваат? Од гревот и од неговите консеквенции. Што ќе биде со нив ако не се спасат? Нивната судбина нема да биде сјајна. Дали можат да опстанат без спасување? Во овој живот- дефинитивно да! Што ќе се смени? Буквално се. Ете одговорив на сите прашања :) |
|
Вера, надеж, љубов
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prvin objasni shto podrazbirash ti pod "spasenie" ?
Od shto treba lugjeto da se "spasuvaat" ? Shto kje bide so niv ako ne se "spasat" ? Dali mozhat da opstanat vo zhivot bez "spasuvanje" ? Stho kje se smeni praktichno vo nivniot zhivot ako se "spasat" ili ako ne se "spasat" ? |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
AlDra
Сениор Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Здраво!
Еве ме мене пак назад... по којзнае кој пат :) Сакам да започнам една тема, на која и порано сме дискутирале. Сакам овде да бидат изнесени концепциите за спасението на сите верски заедници. Би сакал да прочитам како другите религии гледаат на спасението. Па еве неколку прашања, до кои нормално не мора да се држите. Прво, дали е воопшто возможно човек да биде спасен? Второ, како се случува тој процес? Трето, дали човекот се спасува самиот или Бог го спасува? Четврто, кои се критериумите за спасение? Дела? Вера? Дела плус вера? Вера плус дела? Поздрав, со надеж за добра дискусија :) |
|
Вера, надеж, љубов
|
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |