|
Баба Ванѓа |
Внеси реплика | страница <12345 17> |
Автор | |
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sekoj se vraka,tamo kade sto misli deka treba da odi! |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Niko777
Сениор Регистриран: 12.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 170 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве едно предупредување од Библијата:
1 Возљубени, не верувајте му на секој дух, туку испитувајте ги духовите - дали се од Бога, зашто многу лажни пророци излегоа во светот. 2 По ова познавајте го Духот на Бога: секој дух кој исповедува дека Исус Христос дојде во тело, од Бога е; 3 а секој дух кој не исповедува дека Исус Христос дојде во телото, не е од Бога; тоа е духот на антихристот, за кого сте чуле дека иде, и сега е веќе во светот. 15 Ако некој исповеда дека Исус е Син Божји, Бог останува во него и тој во Бога. (1 Јованово 4:1-3,15) Поздрав, |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da se vratime na baba Vangja.
Ima li neshto novo vo srska so nea? Nekoe lichno iskustvo ili neshto slushnato od chovek koj bil tamu? |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Oki doki.
Nie sme na potpolno razlichni frekvencii... tolku razlichni shto nemozheme da se razbereme za najednostavni raboti. A i ne e tolku vazhno. Sekoj si go odi svojot pat i si go nosi svojot krst. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Niko777
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Интерпол брка интернационални кримналци, кои користат мобилни тел`и, интернет, е-маил, итн.
Ако криминалците се интернационално поврзани, зошто не би биле демонските сили "интернационални". "Да знае ..." не е исправен критериум, можат и мрачните демонски сили "да знаат", а и да прават "чуда" интернационално, но сепак остануваат мрачни сили. Јас многумина ги предупредувам дека има "секакви" луѓе, криминалци, нарко-дилери, убици, па и луѓе кои се бават со демонски сили. Каде живееш ти ???? каде што се сите толку добри како што ги викаш "...originalna i nepovtorliva Bozhja kreacija." Зар нема криминалци и други мрачни сили ти каде што живееш ? Поздрав, |
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Niko777, sporedbata voopshto ne ti drzhi voda.
Kriminalecot znae samo onoa shto mu e poznato, onoa vo shto lichno e zameshan ili shto doznal od onie so koj se druzhi. Toj pojma nema shto pravat potpolno nepoznati lugje na drugata strana od svetot. Istoto vazhi i za najchesniot chovek na ovaa planeta. I nemoj da generalizirash raboti, bez obzir dali imash ili nemash lichno iskustvo so niv. Toa e mnogu pogreshna rabota. Sekoj chovek, sekoj zhivot, e sluchaj sam za sebe, originalna i nepovtorliva Bozhja kreacija. |
|
|
|
Niko777
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И некој криминалец во затвор, или уличар од кафаните *знае* кој кога каде ќе биде убиен, или каде се продава дрога. Само ова не го прави "добар детектив".
Само "да се знае" не е точен критериум за проверка на "исправноста". Ако имала работа со демони, исто ќе можела "да знае". Повторно, мојот коментар е генерално за критеирумот за бајачите, гатачките, итн. кои работат за мрачните сили, а не конкретно за Баба Ванѓа.
Поздрав, |
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Shto mislish ti?
Dali baba Vangja pogodivala za shto doagjale lugjeto kaj nea i dali im pogoduvala shto kje im se sluchi? Ostavi go teoloshkoto filigranstvo, na koe mozhe da mu pozavidi sekoj filozof, na strana. Zemi gi vo obzir samo faktite. Изменето од Messenger - 27.Април.2010 во 01:16 |
|
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Тогаш Го прашав: Господи, како ќе им пророкуваме на оние кои ќего бараат тоа од нас? Зашто, мнозина се такви кои од нас бараат и очекуваат да слушнат пророштво.“
Господ одговори и рече: “Зар не знаете дека пророчката глава е отсечена со Иван?“ Но јас го прашав: “Господи, зар е можно да се отсече пророчка глава?“ Господ ми одговори: “Кога ќе спознаете што значи главa и дека пророштвото доаѓа од главата (тогаш) ќе разберете што значи '‘главата беше отсечена“' На почетокот ви зборував во параболи и не разбиравте, сега ви зборувам отворено и (сеуште) не разбирате Па сепак вие бевте тие кои ми служевте како парабола во параболите, и како што е отворено во (зборовите) кои се отворени. " od apokrifot na Jakov Дали баба ванга имала пророчка глава???? |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa togash zashto ti ne si go napishal so golemi bukvi ???? |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Taka ti treba na tebe koga si mnogu ljubopitna Mala shega, Maria Magdalena |
|
ahmar1
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 712 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па зар не знаеш дека верата во судбина НЕ Е ХРИСТИЈАНСКА практика?! |
|
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++ |
|
petar trajanov
Група Регистриран: 13.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 49 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Neznam na koj petarstojanov mislite .Imase porano eden takov i bese pretsedatel na Bugarija.Jas mislam deka iminjata se pisuvaat so golemi bukvi |
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не се сложувам баш со петарстојанов
до негде се сложувам со темплариус зошто? затоа што сметам дека секој човек добил дар од Бога да се роди овде во материјалниот свет, да се изградува како човек овде и да комуницира баш тука. мислам дека Бог е Бог пред се` на живите, на луѓето кои постојат во материјалниот свет. исто така мислам дека Баба Ванѓа имала избор да го надмине сето ова и да ја „отфрли“ таа одговорност доколку се обратела кон Бог. не велам дека не била верник, не велам дека не им помогала на луѓето, но велам дека сепак постои закон, една граница која го разграничува материјалниот од нематеријалниот свет, а на „нештата“ кои се присутни во двата им е строго забрането да комуницираат меѓу себе (доколку) постојат а уште повеќе да се манифестираат од едно на друго место, особено ако се некои сенки, или вонземјани или што ти знам... можеби незнаела како, можеби немала избор, ама мојата логика вели така Изменето од connected - 25.Април.2010 во 19:50 |
|
Внеси реплика | страница <12345 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |