|
Омилени соседи |
Внеси реплика | страница <12345> |
Автор | |||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
чисто ме остави без зборови овој пат
само што, ова треба на вероисповед да оди, политиката е секаква, освен христијанска... |
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Со сиот респект кон твоите верски и политички убедувања, ќе ти кажам дека јасс сум пред се ХРИСТИЈАНКА и мојот Учител и Господ Исус Христос ме научи да ги сакам сите подеднакво. Кога Тој можеше безусловно да не сака сите сите без оглед какви сме, што сме и кои сме, па која сум тогаш јас условно да сакам? И благодарна сум поради тоа. Јас сум ослободена од омраза кон било кого, а па за соседите-не станува збор да мразам некого. Можеби некои ги сакам повеќе од другите, тоа е секогаш така, ама не сум рамнодушна кон никого, и не мразам без оглед на политичките збиднувања. “Каква е ползата ако ги љубите само вашите пријатели“? “Сакајте ги вашите непријатели и молете се за нив“ ми рече Господ и јас си го слушам |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Никогаш не можев да ги разберам оние кои пак имаат антипатија кон се што не опкружува... |
|||
|
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Грција
|
|||
|
|||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
како можете да имате симпатија кон било кој од овие соседи
|
|||
|
|||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Aj i jas da dadam ocenki od strucnoto ziri po terkot na Seficata
Srbija 12 Grcija 8 Bugarija 6 Albanija icccccccc poeni Kosovo |
|||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
|||
Античкиот
Сениор Поглавица Тешки Очи Регистриран: 14.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Србија!!1
|
|||
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Во недна...
|
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Прво, мислам дека за ’’љубовта’’ и емоциите на другите не се дискутира/сугерира.Тоа е личен избор.
Второ- Секој од нас се одлучува од личните искуства, пријателства, посети, контакти и пријатен престој во одредена соседна земја, а многу малку од званичната политика на соседната земја кон Македонија. Определувањето за една незначи омраза (туку помалку сакање или доверба ) кон друга. Кога гласањто би одело со ’’евровизиско гласање јас вака би гласала Србија 12 Грција 10 Албанија 8 Бугарија 6 Косово 0- не за друго, затоа што лично Косово не го доживувам ниту како држава ниту како сосед (иако за жал тое е - ама самата помисла како стана држава, ме тера да ги бришам од мојата свест дека и на таков начин се станува држава) |
|||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас би бил пресреќен кога би било така...Но за жал мислам дека многу малце Албанци размислуват како тебе и дека многу често вашите интереси се необјектвни и себични... Според мене единствен интерес на сите граѓани на република Македонија треба да биде економскиот...И тука мислам дека сите граѓани според способностите треба да имат исти можности...За жал ( а тоа се гледа по изборните програми на албанските Партии) 99,9999999% од вашите интереси се чисто етнички.... |
|||
kumanovaboy
Сениор Регистриран: 30.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 98 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
kultuzin mnogu si greska deka albancite ne gi gledat interesite na mkd, no za albancite da gi gledat interesite na mkd, treba i mkd da gi gleda interesite na svoite gragani albanci.
|
|||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мене Србија ништо не ми донесе како ни останатите соседи , па затоа негласав за никој... И незначи ако сум против Косово дека сум за Србија... Тоа што јас го коментирав се однесуваше на разликата помегу Косово и Албанија...Но чудно е дека скоро сите Албанци никогаш не ги гледат интересите на Македонија и реалните односи на соседите кон Македонија... Изменето од kultuzin - 26.Февруари.2010 во 01:49 |
|||
kumanovaboy
Сениор Регистриран: 30.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 98 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
kultuzin kazi mi prijatele, sto ti donese srbija, sepak kosovo ve priznava pod ime Makedonija, a srbija ne ve priznava ni pod makedonija ni crkva ne vi priznava ni nisto.
|
|||
Внеси реплика | страница <12345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |