Испечати | Затвори го прозорот

Омилени соседи

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=21843
Датум на принтање: 28.Ноември.2024 во 17:14
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Омилени соседи
Постирано од: kultuzin
Наслов: Омилени соседи
Датум на внесување: 25.Февруари.2010 во 18:25
Слични теми имало , ама ај да го видиме моменталното расположение...Инаку темата е мотивирана од слична анкета која ја спроведе институтот “Димитрија Чуповски” направена на над илјада испитаници во периодот од 17 до 22 фебруари годинава.

Коментари:
Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 25.Февруари.2010 во 19:45
Србија...да

-------------
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!

Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 25.Февруари.2010 во 19:46
Jas sum si YU nostalgicar, zatoa zivi bili braca Srbiголемо%20гушкање

-------------

Постирано од: bodeti
Датум на внесување: 25.Февруари.2010 во 19:46
Lepota...prosto da ne znaesh vo kogo poprvo da se zaljubishзбунетост

-------------
VODETE LJUBOV A NE VOJNA.A MOZETE I OBETE.VENCAJTE SE!

Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 25.Февруари.2010 во 19:48
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Југославија одеше од Вардар до Триглав колку што знам, не до Дунав плазење

-------------
размисли пред да напишеш глупост

Датум на внесување: 25.Февруари.2010 во 19:49
мислам дека доволни ни беа околу два века да сфатиме какви соседи имаме!

-------------

Датум на внесување: 25.Февруари.2010 во 19:50
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

Pa nema drugi sosedi od toa vreme, inaku i niv ke gi glasav.намигнување

-------------

Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 25.Февруари.2010 во 19:51
Ма не само Србија...сите ги сакам....големо%20гушкање

-------------
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!

Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 25.Февруари.2010 во 19:53
Немам омилена соседна држава, а за политичка доверба - ич. 

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.

Постирано од: да бе
Датум на внесување: 25.Февруари.2010 во 19:56
МК оти сте ja пропуштили бе, jас за кого да гласам?

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=cG_uWZxKaoU - ¡ʎɐp ʎɯ ǝʞɐɯ 'pɐǝɥɐ oƃ

Датум на внесување: 25.Февруари.2010 во 19:56

Pa nema drugi sosedi od toa vreme, inaku i niv ke gi glasav.намигнување
добро тоа ти, ама што се однесува до земјите од Југославија, Србија ама баш најмалку ја сакам

-------------

Датум на внесување: 25.Февруари.2010 во 20:27
Originally posted by да          бе да бе напиша:

МК оти сте ja пропуштили бе, jас за кого да гласам?

Пиши се Македонец, па гласај за Бугаријанамигнување

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
неколку жолти цветови.

Постирано од: pagane
Датум на внесување: 25.Февруари.2010 во 20:29
оти не ме чуди актулното движение на анкетава...
?

ааа...ете малку свежест и интрига...

Постирано од: да бе
Датум на внесување: 25.Февруари.2010 во 20:34
ne sum jas

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=cG_uWZxKaoU - ¡ʎɐp ʎɯ ǝʞɐɯ 'pɐǝɥɐ oƃ

Датум на внесување: 25.Февруари.2010 во 20:36
jас бев...
од лjубомора. не можам да jа прифатам таа лjубов кон Србиjа.

Датум на внесување: 25.Февруари.2010 во 20:42
Ве молам, темава сепак е за гласање од Македонците.
Ако се сметате за такви, повелете слободно...

-------------
неколку жолти цветови.

Постирано од: aLbaneso
Датум на внесување: 25.Февруари.2010 во 20:47
KOSOVA & ALBANIJA

-------------
Љаеш НЕ касаш !

Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 25.Февруари.2010 во 21:21

Еве ме и мене во групата на југоносталгичарида

-------------
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Постирано од: brza
Датум на внесување: 25.Февруари.2010 во 22:01
vidi ,vidi.....намигнување

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Постирано од: anakin
Датум на внесување: 25.Февруари.2010 во 22:08
omileni sosedi???? изненадувањеизненадувањеизненадувањегазење%20од%20смеење

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Датум на внесување: 25.Февруари.2010 во 22:10
бреjjj, Бугариjа наj слабо...оти не можам да гласам уште еден паткубење%20коса...
но важното дека Србиjа и Грциjа се фаворити.
Со срекjа нека е.

п.с.  не коментирам Албаниjа.

Датум на внесување: 26.Февруари.2010 во 00:27
Па реално гледано со Албанија имаме многу помалку проблеми отколку со Бугарија...Кога анкетата би била со кој сосед имате најмалку проблеми тогаш би гласал за Албанија , вака доверба во никој...

Датум на внесување: 26.Февруари.2010 во 00:34
Шо се однесува ова со гласовите за Грција мислам дека е мајтап...
Или сакат да ни образложат оние што гласале...

Постирано од: kumanovaboy
Датум на внесување: 26.Февруари.2010 во 01:35
KOSOVA & ALBANIJA

Датум на внесување: 26.Февруари.2010 во 01:37
Originally posted by kumanovaboy kumanovaboy напиша:

KOSOVA & ALBANIJA

Албанија ок се согласувам...
Но зошто Косово, затоа што ни донесоа војна, нетолеранција, недоверба, омраза...Затоа ли треба да имаме доверба во нив...
Јас сепак правам голема разлика помегу Косово и Албанија ни во сон не би ги ставил во ист кош..

Датум на внесување: 26.Февруари.2010 во 01:41
kultuzin kazi mi prijatele, sto ti donese srbija, sepak kosovo ve priznava pod ime Makedonija, a srbija ne ve priznava ni pod makedonija ni crkva ne vi priznava ni nisto.

Датум на внесување: 26.Февруари.2010 во 01:44

kultuzin kazi mi prijatele, sto ti donese srbija, sepak kosovo ve priznava pod ime Makedonija, a srbija ne ve priznava ni pod makedonija ni crkva ne vi priznava ni nisto.

Мене Србија ништо не ми донесе како ни останатите соседи , па затоа негласав за никој...
И незначи ако сум против Косово дека сум за Србија...
Тоа што јас го коментирав се однесуваше на разликата помегу Косово и Албанија...Но чудно е дека скоро сите Албанци никогаш не ги гледат интересите на Македонија и реалните односи на соседите кон Македонија...

Датум на внесување: 26.Февруари.2010 во 01:50
kultuzin mnogu si greska deka albancite ne gi gledat interesite na mkd, no za albancite da gi gledat interesite na mkd, treba i mkd da gi gleda interesite na svoite gragani albanci.

Датум на внесување: 26.Февруари.2010 во 01:54

kultuzin mnogu si greska deka albancite ne gi gledat interesite na mkd, no za albancite da gi gledat interesite na mkd, treba i mkd da gi gleda interesite na svoite gragani albanci.

Јас би бил пресреќен кога би било така...Но за жал мислам дека многу малце Албанци размислуват како тебе и дека многу често вашите интереси се необјектвни и себични...
Според мене единствен интерес на сите граѓани на република Македонија треба да биде економскиот...И тука мислам дека сите граѓани според способностите треба да имат исти можности...За жал ( а тоа се гледа по изборните програми на албанските Партии) 99,9999999% од вашите интереси се чисто етнички....

Датум на внесување: 26.Февруари.2010 во 08:21
Прво, мислам дека за ’’љубовта’’ и емоциите на другите не се дискутира/сугерира.Тоа е личен избор.
Второ- Секој од нас се одлучува од личните искуства, пријателства, посети, контакти и пријатен престој во одредена соседна земја, а многу малку од званичната политика на соседната земја кон Македонија.
Определувањето за една незначи омраза (туку помалку сакање или доверба ) кон друга. Кога гласањто би одело со ’’евровизиско гласањеголема%20насмевка јас вака би гласала
Србија 12
Грција 10
Албанија 8
Бугарија 6
Косово 0- не за друго, затоа што лично  Косово не го доживувам ниту како држава ниту како сосед (иако за жал тое е - ама самата помисла како стана држава, ме тера да ги бришам од мојата свест дека и на таков начин се станува државатага)

-------------

Постирано од: ultra
Датум на внесување: 26.Февруари.2010 во 08:54
Во недна...

Постирано од: Античкиот
Датум на внесување: 26.Февруари.2010 во 21:37
Србија!!1

Постирано од: Zeksi71
Датум на внесување: 27.Февруари.2010 во 11:46
Aj i jas da dadam ocenki od strucnoto ziri po terkot na Seficata

Srbija 12

Grcija 8

Bugarija 6

Albanija icccccccc poeni

Kosovo    

-------------
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ

Датум на внесување: 27.Февруари.2010 во 14:23
како можете да имате симпатија кон било кој од овие соседи изненадување

-------------

Постирано од: maria_magdalena
Датум на внесување: 27.Февруари.2010 во 14:25
Грција

-------------
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.

Датум на внесување: 27.Февруари.2010 во 14:27

Никогаш не можев да ги разберам оние кои пак имаат антипатија кон се што не опкружува...

-------------

Датум на внесување: 27.Февруари.2010 во 14:36
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Никогаш не можев да ги разберам оние кои пак имаат антипатија кон се што не опкружува...
а што треба тука да сакам? сите ни се огромни политички непријатели а ние ништо не сме им згрешиле, ниту нешто им оспоривме, ниту нешто им одземавме

-------------

Датум на внесување: 27.Февруари.2010 во 17:07

а што треба тука да сакам? сите ни се огромни политички непријатели а ние ништо не сме им згрешиле, ниту нешто им оспоривме, ниту нешто им одземавме

Со сиот респект кон твоите верски и политички убедувања, ќе ти кажам дека јасс сум пред се ХРИСТИЈАНКА и мојот Учител и Господ Исус Христос ме научи да ги сакам сите подеднакво.

Кога Тој можеше безусловно да не сака сите сите без оглед какви сме, што сме и кои сме, па која сум тогаш јас условно да сакам?среќа
И благодарна сум поради тоа. Јас сум ослободена од омраза кон било кого, а па за соседите-не станува збор да мразам некого. Можеби некои ги сакам повеќе од другите, тоа е секогаш така, ама не сум рамнодушна кон никого, и не мразам без оглед на политичките збиднувања.

“Каква е ползата ако ги љубите само вашите пријатели“? “Сакајте ги вашите непријатели и молете се за нив“ ми рече Господ и јас си го слушамљубов

-------------

Датум на внесување: 27.Февруари.2010 во 21:13
чисто ме остави без зборови овој пат губитник

само што, ова треба на вероисповед да оди, политиката е секаква, освен христијанска...

-------------

Датум на внесување: 27.Февруари.2010 во 22:24

Za da ti objasnam kako mozam da imam simpatija kon bilo koj od gore navedenite verovatno ke bide neuspesna misija, od prosta pricina sto verovatno vo tvojata psiha pogresno si percepiral nekoi raboti niz tekot na zivotot.
Site ni bile politicki protivnici, ti taka vikas, ti se slusas li sto zboris, tie taka resile i ni stanale protivnici spored tebe.
E kolku si samo vo zabluda, a za zal i denesnite politicari istoto go razmisluvaat i zatoa sme vo sostojba vo kakva sto sme.

-------------

Датум на внесување: 27.Февруари.2010 во 22:52
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

Za da ti objasnam kako mozam da imam simpatija kon bilo koj od gore navedenite verovatno ke bide neuspesna misija, od prosta pricina sto verovatno vo tvojata psiha pogresno si percepiral nekoi raboti niz tekot na zivotot.
Site ni bile politicki protivnici, ti taka vikas, ti se slusas li sto zboris, tie taka resile i ni stanale protivnici spored tebe.
E kolku si samo vo zabluda, a za zal i denesnite politicari istoto go razmisluvaat i zatoa sme vo sostojba vo kakva sto sme.
е ајде де, кажи што толку згрешивме?
и да, така тие решиле да ни бидат противници!
и само види ги гласовиве во темава (кои фала богу не се гаранција за целиот народ) и кажи дали тоа е чисто ради кеиф!

а и да тргнеме на страна се, тука се работи за доверба, која во политиката никогаш не треба да постои

-------------

Постирано од: Македон
Датум на внесување: 27.Февруари.2010 во 23:31
Немам доверба во ниту еден сосед, а за јужните соседи и да не говорам!

Денес во Скопје дојде една музичка група од сите краишта на Македонија, Преспа, Егејска Македонија, па  дури и од македонската дијаспора од Хрватска. Беше прекрасно да се гледаат ( јас само што се вратив од настапот- прекрасен беше ). Оние кои дојдоа од Егејска Македонија ( меѓу кои и еден мој другар ), пристигнаа последни, затоа што грчките гранични служби ги задржуваа без да им ја објаснат причината, па ги испрашувале, кај кого одат, што сакаат во Скопиа и дури после некој час ги пуштиле, без да им дадат никакво објаснување. А ги имаше од сите краишта на Егејска Македонија, Костур, Лерин, Солун, Воден...сите со своите носии, ора, песни.

И како да кажам дека имам доверба во некого, кога за да се видам со другар треба да го малтретираат неколку часа на граница, па потоа да го пуштат да дојде!?  тага

Аир да не видат таквите кои малтретираат луѓе само поради различната национална припадност!

П.С. Требаше да се видат сите тие насолзени лица, кога си ги видоа најблиските, кога со нив заиграа и кога старите женички, обчелени во своите носии, од Албанија и Грција со гордост велеа "дека сме Македонци, дека сме едно"...тага

-------------

Датум на внесување: 28.Февруари.2010 во 00:10

само што, ова треба на вероисповед да оди, политиката е секаква, освен христијанска...

Како може да ти биде ова за Вероисповед, па моите лични ставови и верувања влијаат врз моите погледи врз сите сегменти од животот. Не можам јас во црква да бидам добар верник, и да сум убедена дека треба да ги љубам своите непријатели, а надвор од таму или на тема Политика-да ги мразам.
Тоа би прилегало на двојна личност, а јас тоа ен сум.

Една изградена личност која си има свои ставови неможе туку така да биде дистанцирана од себе.
Се гледа дека си многу млад, но со тек на време кога ќе се изградиш како личност, ќе видиш дека тоа не е баш така едноставно, освен ако човек нема некое душевно заболување кое би водело до внатрешен расцепсреќа

-------------

Датум на внесување: 28.Февруари.2010 во 00:14
За забеган: Кога некој човек ги мрази своите соседи, тој пред се не е во мир со самиот себе, ниту пак може да се сака самиот себе. А за да ги сакаш другите, прво мораш да знаеш да се сакаш себеси. (Сакај го својот ближен како што се сакаш себеси)

Секогаш кога ќе видам човек кој е искаран со сите соседи и на кој ништо не му чини знам дека проблемот не е во соседите, бар не секогашнамигнување.

-------------

Датум на внесување: 28.Февруари.2010 во 00:26
Ве молам без лични препукувања.

-------------
неколку жолти цветови.

Постирано од: Tetratka
Датум на внесување: 28.Февруари.2010 во 00:33
Интересни се ставовите на марија м. и ми се допаѓаат, но сепак треба да бидеме на јасно со некои работи.

Ако добро разбирам, Марија кажува дака го сака народот и нормално е да е така... и ја се сложувам со тоа, но сигурен сум дека и марија би била согласна дека кога станува збор за политиката т.е. за надворешната политика на нашите соседи кон Македонија - тука нема “христијанска милост“ или етика и бонтон - а политика!

Мене не ми се допаѓа политиката на нити еден наш сосед -најмалку на Србија... како да забораваме дека они постојано и подмолно работат против нас и се замараме со бугари, албанци, грци.... а србите не “тапкаат“ по рамо и како што не “тапкаат“ така и ножот ни го забиваат...

колку ли само до сега направија скандали кај нас и како ништо да не било..

па погледнете ја четничката политика по однос на црквта... верувајте ми дека не постои разлика и во државната политика - но кај нас некако не се замараме со “србите“ ... демек они се наши... па се прашувам: Јас србин ли сум... за секој дневно преку медиумите некој да ме “србизира“...збунетост

Зарем не е жално тоа што се случува во нашата држава...
Зарем народот треба да биде жртва на политиката и медиумите на двајца “болни“ јуносталгичари... а ние како нација секојдневно да ја трпиме нивната “србоманска“ тортура... а се занимаваме со другите соседи...

тука има проблем - ете конкретно во Охрид изјавата на градоначалникот некако помина “ незабележано“ ...

Ако ова го изјавеше неговиот против кандидат Кирил Трендафилов Нанче - тоа ќе беше скандал на деценијата, а можеби и на столетието...

Бучко во негово време пропагираша “пробугарска политика“ па никому ништо... Едноставно како ништо да не кажал! (сетете се за празнувањето на Илинден)
и безброј вакви случки...

Затоа по нашите канали не може да се чуе ништо друго освен велико српски идеи и српски шоу емисли и силиконски певалки... па ми се гади од ова....глупчо
а се чудам совет за радиодифузика како дозволува да има толку српска програма... (жално е за нас македонците....тага)

но тоа не тоа... кој што си надробил тоа ќе си срка...

-------------
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Датум на внесување: 28.Февруари.2010 во 00:41

За забеган: Кога некој човек ги мрази своите соседи, тој пред се не е во мир со самиот себе, ниту пак може да се сака самиот себе. А за да ги сакаш другите, прво мораш да знаеш да се сакаш себеси. (Сакај го својот ближен како што се сакаш себеси)

Секогаш кога ќе видам човек кој е искаран со сите соседи и на кој ништо не му чини знам дека проблемот не е во соседите, бар не секогашнамигнување.

абе има една работа која ја нарекуваат сурова реалност

во таа реалност нема простор за проповедања или филозофирање
а да го сакаш непријателот воопшто не е убаво, зошто да сакаш некој кој сака да ти наштети? ако ти него го сакаш додека тој кова планови на кој начин да те уништи, тогаш со среќа...

да повторам пак дека се работи за политика, а не за нечиј душевен мир не
а и да е за душевен мир, јас душевен мир ќе имам кога никој нема да ми претставува закана

-------------

Датум на внесување: 28.Февруари.2010 во 00:47

Како може да ти биде ова за Вероисповед, па моите лични ставови и верувања влијаат врз моите погледи врз сите сегменти од животот. Не можам јас во црква да бидам добар верник, и да сум убедена дека треба да ги љубам своите непријатели, а надвор од таму или на тема Политика-да ги мразам.
Тоа би прилегало на двојна личност, а јас тоа ен сум.

Една изградена личност која си има свои ставови неможе туку така да биде дистанцирана од себе.
Се гледа дека си многу млад, но со тек на време кога ќе се изградиш како личност, ќе видиш дека тоа не е баш така едноставно, освен ако човек нема некое душевно заболување кое би водело до внатрешен расцепсреќа

што знам, ако не можеш да имаш политички став настрана од христијанското учење, тогаш како воопшто можеш да имаш политички став?
па еве и самата политика толку многу пати низ историјата ја има злоупотребувано и уништувано религијата, а тоа се прави и денес, така да, да имаш религиозен политички став е многу нереално, барем според мене...

-------------

Датум на внесување: 28.Февруари.2010 во 07:36
Omilenosta kon nekoj od sosedite moze da se meri niz razlicni arsini.

Licno mene ne bi mi precelo da imam zena srbinka, ili pak bugarka, grkinka, rusinka i sl. Bi mi precelo i nikogas ne bi osnoval semejstvo so nekoja protestantka ili katolicka, drugite ne sakam ni vo misla da gi stavam. Toa e za semejstvo, a za onaduvanje e druga prikazna .

Toa i praksata go dokazuva i den denes, koga mnogu makedonci-ki se zimaat so srbi-nki, bugari i dr. bliski po vera nacionalnost.

Sekoja ptica vo svoe jato, taka vikaat starite

-------------

Постирано од: volkswagen
Датум на внесување: 28.Февруари.2010 во 14:00
немам доверба, ама најсродни и со култура и со се ни се србите мислам...трепкање ради ЈУ, де

-------------

Датум на внесување: 28.Февруари.2010 во 14:11
Сите соседи си ги почитувам и сакам, некои заради народот/менталитетот, други заради природните убавини, трети од бизнис гледна точка (лична)...

-------------

Постирано од: brza
Датум на внесување: 28.Февруари.2010 во 16:27
a,.koj drug moze da bide?збунетост se koja od koja ,..pozae**** ,...osven grcija,..dabome!да

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Датум на внесување: 28.Февруари.2010 во 16:52
абе луѓе не се работи за лични односи, пријатели и семејства, па фала богу секој човек е различен, и без разлика на етничка и верска припадност може да ти биде пријател или непријател

се работи за политички меѓусоседски односи, освен ако погрешно не сум ја разбрал темата збунетост

-------------

Датум на внесување: 28.Февруари.2010 во 17:03
Така е забеган, јас дури сега видов дека анкетата на темата е “Во која соседна држава имате најмногу доверба“ иако темата гласи “Омилени соседи“. Тоа не е исто, никако.

Па отткука мислам и секое недоразбирање, поради слабата дефинираност. Зашто, едно е Омилен сосед (кој може да е омилен поради куп причини) а сосем друго Во кого имаме доверба.

Во случај насловот да е како и насловот на анкетата, би одговорила Бугарија.
Мислам дека на секое поле имаме солидни односи, а и взамна почит. Штета е што толку години, за време на комунизмот цело време биле оцрнувани како најгоеми непријатели на македонскиот народ, никогаш не се согласував со тоа.

-------------

Датум на внесување: 28.Февруари.2010 во 17:22
Забеган, не си ја разбрал погрешно темата, дискутираме на подфорум политика и се знае на какви односи со соседните држави се мисли и на каква доверба.

Е сега, нормално кај секој човек да има и емотивни поврзувања со одредена земја или народ, како туристичка дестинација, како природна убавина, култура, народ, лични врски, бизнис релации....
Имам пријатели од скоро сите околни држави, немам предрасуди кон никој, луѓето ги гледам прво како луѓе, потоа како Срби, Грци, Бугари, Албанци, Мексиканци, Тунгузијци...
Секоја од околните држави си има свои убавини и свои недостатоци.

Но, политика си е политика и тука треба реално согледување на односите со соседите и нивната политика кон нас.
Од таа призма, пред се поради политичко-историските проблеми, пропаганди, присвојувања и негирања од соседите, омилена соседна држава, во која би имала најмногу (политичка) доверба - немам.

-------------
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 28.Февруари.2010 во 18:40

Така е забеган, јас дури сега видов дека анкетата на темата е “Во која соседна држава имате најмногу доверба“ иако темата гласи “Омилени соседи“. Тоа не е исто, никако.

Па отткука мислам и секое недоразбирање, поради слабата дефинираност. Зашто, едно е Омилен сосед (кој може да е омилен поради куп причини) а сосем друго Во кого имаме доверба.

Во случај насловот да е како и насловот на анкетата, би одговорила Бугарија.
Мислам дека на секое поле имаме солидни односи, а и взамна почит. Штета е што толку години, за време на комунизмот цело време биле оцрнувани како најгоеми непријатели на македонскиот народ, никогаш не се согласував со тоа.

па и Бугарија не е цвеќе за мирисање, и таа како и другите земји во повеќе наврати ни помогнала, но тоа повеќе ми личи како прикривање на закоравените политички ставови на бугарија кон македонија кои постојат одамна, а за тоа потврдува и моменталниот премиер на бугарија, кој ја користи секоја прилика да не плука и да не напаѓа

исто така слушам коментари од типот дека сите направиле по нешто за нас, а ние не сме им возвратиле, па зарем ја имаме ние таа моќ да помагаме на држави поразвиени од нас?

-------------

Постирано од: Biolica
Датум на внесување: 01.Март.2010 во 10:37
Tesko nas so nash*te sosedi!
Brakata srbi , bracedeti albanci , bugari i grci :)
Sekoj od nasite sosedi ni misliot deka sme podolu od niv , juznite braka , srbite na koj mu sme juzna srbija , nek si igrat majtap so nas ne sme zasluzile za poveke

Постирано од: tanas_1902
Датум на внесување: 01.Март.2010 во 11:00
Не мислам дека некоj бугарин мисли дека македонците са по долу !
Ова може да го каже само некоj коj не е видел жив бугарин а за Бугариа е слушнал само от медиите!

Постирано од: marsovec
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 08:37
Движете се за да ги запознаете своите соседи.Секој од нас има пријатели или семејни врски во соседните држави.Тоа требе да е мост на зближување.Да го отфрлиме она балканското дека секој ни е непријател.21 век сме!.

Датум на внесување: 14.Декември.2010 во 12:13
Изгледа еден по еден ни ја откажуваат љубовта. Ние ли сме криви-тие ли се тешко е докажливо. Како и да е -по “протерувањето“ на Стоилковик од страна на Радмила Шекеринска “право на Косово“-ги налути Србите, прво овие дома (го слушав Латас како реагираше) а сега и надвор-во соседна Србија.
Што ти требаше бре Радо тоа?

http://www.time.mk/read/15dfdb67e7/6660039a61/index.html - Српскиот печат за изјавата на Шекеринска

-------------

Постирано од: монте кристо
Датум на внесување: 14.Декември.2010 во 14:24
мене ме уплаши собирот на сите тројца министри од србија, бугарија и грција, демек кој ве ебе македонци. Онаква работа немало од пред балканските војни, роварат дипломативе од нашите комшии вампири, ние си седиме со таквоото в раце. Проблемот е што имаме и бугарофил министер за надворешни работи , господ нека ни е напомош, ама полоша чизма од бугарската немало, иако сите не газеле, бугарите го згаснале цветот на македонската младина неколку пати во изминативе години, како и да е , никој не е цвеќе од нашите комшии.

-------------
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .

Датум на внесување: 14.Декември.2010 во 15:10
Оваа анкета некоjа шала треба да е. доста невкусна.

Постирано од: LiDivio
Датум на внесување: 14.Декември.2010 во 16:14
Стварно е невкусна... ,,Косово,, соседна држава... смеењеплачење

Постирано од: marsovec
Датум на внесување: 14.Декември.2010 во 16:50
Originally posted by монте кристо монте кристо напиша:

мене ме уплаши собирот на сите тројца министри од србија, бугарија и грција, демек кој ве ебе македонци. Онаква работа немало од пред балканските војни, роварат дипломативе од нашите комшии вампири, ние си седиме со таквоото в раце. Проблемот е што имаме и бугарофил министер за надворешни работи , господ нека ни е напомош, ама полоша чизма од бугарската немало, иако сите не газеле, бугарите го згаснале цветот на македонската младина неколку пати во изминативе години, како и да е , никој не е цвеќе од нашите комшии.
А колкав е доприносот на недокваканиве на изолацијава која зема се поголем замав...
Дасршено%20срцели ќе се потпираме на Мугабе и некои африкански државички...кои за нас ниту немаат чуено...сршено%20срце

-------------
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС

Датум на внесување: 05.Јули.2012 во 11:24
Не станува збор дали јас имам или немам доверба, туку дека ни ги оживуваат селата, ни ги усреќуваат момчињата, формираат семејства. Секоја чест.да

http://grid.mk/read/news/1520500e-fd4f-435a-9f1c-18ccdf851740/691974/nevestite-od-albanija-go-vratija-zhivotot-vo-mariovskoto-selo-rapesh" rel="nofollow - Невестите од Албанија го вратија животот во мариовското село Рапеш

-------------

Постирано од: емил
Датум на внесување: 21.Декември.2012 во 15:46
Продолжуват турциве да флертуват со вас и тоа е тоа ....

http://www.mn.mk/aktuelno/7170-Ne-samo-sto-sme-i-prijateli-tuku-se-cuvstvuvame-i-kako-da-sme-od-Makedonija" rel="nofollow - Не само што сме и пријатели, туку се чувствуваме и како да сме од Македонија

и кога се сетам дека го изградија аеродромот и со првиот дожд кровот протече ....газење од смеење

-------------

Постирано од: NRGMKD
Датум на внесување: 22.Декември.2012 во 13:57
Originally posted by емил емил напиша:

Продолжуват турциве да флертуват со вас и тоа е тоа ....

http://www.mn.mk/aktuelno/7170-Ne-samo-sto-sme-i-prijateli-tuku-se-cuvstvuvame-i-kako-da-sme-od-Makedonija" rel="nofollow - Не само што сме и пријатели, туку се чувствуваме и како да сме од Македонија

и кога се сетам дека го изградија аеродромот и со првиот дожд кровот протече ....газење од смеење

Хехехе.. барем изградија и уште градат.... А бугарите каде се да изградат нешто во Македонија? збунетост

-------------
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk