IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Љубов и Простување
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Љубов и Простување

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345>
Автор
Порака Обратен редослед
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2010 во 19:36
prostuvanje e covecka kategorija i se smestuva vo cuvstvitelnite aktivnosti
prostuvanjeto dali kje bide ili ne nema pravila nit broevi nema zakoni
se ide samo po cuvstva i toa e ispravno
ako se odi po razumot ili logikata,,, obicno sme se zaebale

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2010 во 19:26

Edno od najgolemite prava na covekot e pravoto da veruva vo ona sto saka i sto misli deka e ispravno.

Nema potreba edni so drugi da se natprevaruvame koj e poispraven, dali moeto ili tvoeto veruvanje.

Mozeme da spodeluvame razlicni mislenja i da se nadopolnuvame vo naseto znaenje , bez da se cuvstvuvame superiorni sprema drugite, bez razlika sto mislime deka sme vo pravo.

Naslovot e Ljubov i Prostuvanje, a tie dve raboti se mnogu vazni vo zivotot na covekot, bez razlika dali se cuvstvuva religiozen ili ne.

Toa e ona sto ne razdeluva od site drugi sustestva na planetata. Ljubovta i Prostuvanjeto . AMIN!

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2010 во 15:44
Originally posted by bounty_hunter bounty_hunter напиша:

Prostete si i sakajte se od se srce, tie dve raboti ne se ucat od knigi.

P.S. Spiros, mislam deka komentarite od Majkl bea dobronamerni soveti i treba da izvleces nekoja pouka od niv.

Amin!
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2010 во 15:08
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Originally posted by spiros spiros напиша:

Мајкл, се трудам со сите мои сили, ниеден човек - и покрај негирањето на вистинитоста на Светото Писмо - да не го споредам со свиња или пес

Za zhal, so ova shto go kazha javno, ti de fakto se izjasni oti site koi ne go delat tvoeto veruvanje gi sporeduvash so svinja ili pes. So site sili se obiduvash toa javno da ne go kazhesh, no shtom se borish so site sili protiv takvoto mnenie, toa znachi deka toa silno bituva vo tebe.

Ova me razhalostuva i me razocharuva zatoa shto e potpolno sprotivno od tvoite postojani verski paroli za Ljubov, Milosrdie i Tolerancija.

Sega gledam deka postojanoto pishuvanje na tie paroli ne bilo nishto drugo tuku tvoja nadvoreshna manifestacija na vnatreshna borba za prikrivanje na vistinskoto chuvstvo koe postojano izbuvnuva vo tebe shtom se soochishuvash so veruvanja ili mislenja koi se sprotivni od tvoite i koi poradi toa te doveduvaat vo trevozhna sostojba.

Ova go pishuvam spored otvorenata tema, a ne kako nekakva tvoja analiza. Govoram za vistinskite i iskrenite Ljubov i Prostuvanje, a ne za onie koi gi pishuvame na stranicite na ovoj forum vo obidot da se pretstavime pred chlenovite kako nekakvi beskrajno Bogoljubivi Bozhji cheda od chii usni teche sade Bozhjiot premudar i preblag zbor.

месинџер, кога си го видел спирос да се преставува себеси како подобар од билокој грешник што живеел на оваа планета?
Кога си видел спирос да се фали самиот со себеси или со некои учители, писатели, книги, водачи, пророци, пророчици, заедници, итн. кои се воздигуваат себеси над она духовно ниво за кое сведочат Св.Апостоли во Новозаветните списи?
Кога си видел спирос да кажува дека тој повеќе никаде (самиот) восебе не го носи истиот тој грев на неверата во СОВРШЕНАТА ЉУБОВ БОЖЈА и дека таа истата никогаш небил во искушение да ја пројицира врз другите кои дури јавно и безсрамно (или лицемерно сокриено) го негираат, релативираат или девалвираат УЧЕЊЕТО ХРИСТОВО?

јас, кога најискрено пишувам дека со сите сили се трудам достоинсвено да ја водам внатрешната војна со тоа што никого да не наречам пес или свиња, тогаш тоа го правам со потполното сознание дека се’уште не сум ја достигнал СОВРШЕНАТА ЦЕЛ и дека кога би го сторил тоа (да наречам некого свиња или пес), тогаш тоа би било само една проекција на мојата сенка (или повеќе/помалку сокриен содржај на моето “дебело црево“, животинска природа ...) врз другите (со)грешници.

Да месинџер, добро си го согледал – несовршеното вомене – што всушност и од авион добро се гледа, а јас од тоа нити сум правел, нити пак ќе правам тајна !
Тоа несовршенство вомене, таа битка на нељубовта против Љубовта, на горчината против Благодатта (Која произлегува од Простувањето), на неправдата против Правдата, на гордоста против Понизноста, на темнината против Светлината ... се победува само со СОВРШЕНАТА ЉУБОВ БОЖЈА, СОВРШЕНОТО ПРОСТУВАЊЕ, СОВРШЕНАТА МИЛОСТ од Која произлегува и СОВРШЕНАТА ПРАВДИНА на ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО!

Тоа е учењето на ЕВАНГЕЛИЕТО, за кое – според стапките на Исус Христос – живееја и умреја вистинските Апостоли и следбеници на СОВРШЕНАТА ВИСТИНА!

Секој кој учи нешто друго, кој сака ЕВАНГЕЛИЕТО – отворено или сокриено, свестно или несвестно - да го поткопува, релативира или негира, тој самиот незнае што прави и наликува на нешто што со сили се трудам да не го напишам!

+

п.с. За се’ што против мојата личност си пишал, рака ти давам! За несвестното потајно или јавното борење против ЕВАНГЕЛИЕТО на МИЛОСТА БОЖЈА и Писмата кои прекрасно сведочат за Него, поради Оној СОВРШЕН БОГ во Срцето и Името Исусово – ти простувам!

АМИН

Originally posted by bounty_hunter bounty_hunter напиша:

P.S. Spiros, mislam deka komentarite od Majkl bea dobronamerni soveti i treba da izvleces nekoja pouka od niv.

bounty_hunter, според Љубовта БОЖЈА му простувам и на мајкл и на секој друг што сака нешто друго (како на пример човечко или ангелско сознание) да постулира на повисоко место од БОЖЈОТО учење во Исус Христос, како што е посведочено од Св.Апостоли во Евангелиските списи!

Поздрав

п.с. Те молам – ако можеш – помогними и конкретно кажими која поука треба да ја извлечам? Треба ли повеќе да му верувам на сознанието, учењето, способностите и логиката која му одговара на Мајкл & Co. или пак треба пред се’ да живеам за Чудесната МИЛОСТ БОЖЈА – во Христос - која го надминува секој човечки ум?

Биди љубезен и помагај, ако можеш!

Изменето од spiros - 19.Февруари.2010 во 15:14
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2010 во 10:08

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2010 во 04:06

Мајкл, се трудам со сите мои сили, ниеден човек - и покрај негирањето на вистинитоста на Светото Писмо - да не го споредам со свиња или пес

Za zhal, so ova shto go kazha javno, ti de fakto se izjasni oti site koi ne go delat tvoeto veruvanje gi sporeduvash so svinja ili pes. So site sili se obiduvash toa javno da ne go kazhesh, no shtom se borish so site sili protiv takvoto mnenie, toa znachi deka toa silno bituva vo tebe.

Ova me razhalostuva i me razocharuva zatoa shto e potpolno sprotivno od tvoite postojani verski paroli za Ljubov, Milosrdie i Tolerancija.

Sega gledam deka postojanoto pishuvanje na tie paroli ne bilo nishto drugo tuku tvoja nadvoreshna manifestacija na vnatreshna borba za prikrivanje na vistinskoto chuvstvo koe postojano izbuvnuva vo tebe shtom se soochishuvash so veruvanja ili mislenja koi se sprotivni od tvoite i koi poradi toa te doveduvaat vo trevozhna sostojba.

Ova go pishuvam spored otvorenata tema, a ne kako nekakva tvoja analiza. Govoram za vistinskite i iskrenite Ljubov i Prostuvanje, a ne za onie koi gi pishuvame na stranicite na ovoj forum vo obidot da se pretstavime pred chlenovite kako nekakvi beskrajno Bogoljubivi Bozhji cheda od chii usni teche sade Bozhjiot premudar i preblag zbor.

Изменето од Messenger - 19.Февруари.2010 во 04:09
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2010 во 00:54

Мајкл, се трудам со сите мои сили, ниеден човек - и покрај негирањето на вистинитоста на Светото Писмо - да не го споредам со свиња или пес, бидејќи Исус на голгота Го дари Својот Прасветол Живот за спасение на сите!   (1 Јованово 2:2)

Што се работи за совпаѓањата, јас немам потреба уште повеќе да го мистифицирам она мистичноно кое на чудесен начин ми го дарува Оној БОГ, Кој што надприродно сите нас нè' љуби!

А еве уште неколку прекрасни совпаѓања, кои постојано ме подсеќаат на Неговата ЉУБОВ и сè'присатност и ми помагаат да не пропаднам во очајот на неверието кое што владее во неверниот свет!
1988 година, Тој БОГ ми ја дари мојата денешна сопруга за девојка, како (можеби) еден од најголемте подароци воопшто. Значи, тој дар јас го “добив“ пред 22 години! Кога би пишувал за интензитетот на нејзината љубов воопшто и големината на нејзиното простување кон мене ... сигурно би увидел дека таква љубов и проштевање - за жал - се' помалку се наоѓа.
Момчето за кое настана еднонеделната фамилијарна “горчина“ - а чие име преведено од еврејски на македонски значи БОГ со нас - не само што е родено на 22 септември туку и е помладо од мене точно 22 години (и еден ден ).
Саботата вечер, непосредно после заоѓањето на сонцето(кога се случи простувањето со што и започна Неделната Прочка) ние бевме поканети кај нашите најблиски пријатели на 22ри роденде од нивниот единствен син, кој е роден баш на 22.02. а роденденот го правеа “малку“ порано бидејќи на 22 фебруар фамилијата ќе биде одпатувана за да прави помен прастос на еден од дедовците, кој е починат баш на тој ден.

Тој 22 годишен младич е едно необично способно момче со србско потекло и еврејско пророчко име, кое пред нешто повеќе од една година прекрасно и прости на мајката од неговото (скоро) 2 годишно синче - која му беше (не)верена - и која заедно со детето во стилот на “фебруарски rock and roll", замина да живе со еден албански фраер од косово.

Мајкл, случките, но пред се' Тајната за Царството на Љубовта и Простувањето за која пишувам и во оваа тема, не потекнува од никаков нострадамус, спирос или габриеле, туку се чудесен Дар на Небесниот ЦАР. Дар на Живиот БОГ за Кого прекрасно сведочи - од многумина “мудреци“ подценуваното и омаловажувано - Свето Писмо, како на пример во Даниел глава 2, а посебно обрни внимание на стих 22!

Што сакам да кажам со ова?

Мајкл, случките кои ни се случуваат на големо и мало (без разлика дали се тоа двете големи светски војни или секојдневни “ситници“) воопшто не се случајни, исто како што не е случајно се' поголемото противење кон БОЖЈОТО ЕВАНГЕЛИЕ, онака како што е проповедано и живеено од Св.Апостоли а е посведочено и пренесено во Светото Писмо!

Ова пишување и пост нека ти биде тебе - и на секој што ќе го чита - како “доказ“ дека несакам баш никого да го израмнам со свиња или со куче, туку сакам на сите заедно да ни се отворат очите за чудесната ЉУБОВ БОЖЈА, та спремни да Го пречекаме НЕГОВОТО НЕБЕСНО ЦАРСТВО и на земјата.
Да Го пречекаме сложни, единствени и пред се' во љубов, како што доликува за духовни сестри и браќа!

АМИН

Изменето од spiros - 19.Февруари.2010 во 01:08
in Time & Eternity!

Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2010 во 14:22

Majkl, јас безкрајно ги љубам сведоштвата на Списите Пророчки и Апостолски кои прекрасно упатуваат на Оној Кој ги познава сите тајни, а е Волјен да ги дари на сите кои не се воздигаат над Неговите избраници!
Тоа е во ред.

Се работи за тоа што ти нас форумџиите честопати директно или индиректно преку нови теми нешто нè прашуваш, кога ние ќе ти одговориме или ќе те прашаме за дообјаснување ти или даваш мистифицирани одговори од типот на Нострадамус во библијско руво(сакам да речам никој не умее да те протолкува) или се лутиш ако некој изнесе поинаков став од твојот. Немој така... земи објасни ни убаво со конкретни твои зборови, ако треба надополни ги со библијски цитати, нема проблем, можеш на пр.кај ЕвАнгелос да видиш како тоа убаво јасно го прави и иако не сите се согласуваат со него, сепак сите го разбираат што сака да каже. А Бог после ако сака нека суди кој што прифатил или не прифатил од кажаното.

Ти ме праша за мое толкување на совпаѓањата, а јас ти уочив на тоа нешто што е Единсвено моќно и во состојба да ја открие Тајната, имено Изворот на БОГОСОЗНАНИЕТО!

Тебе тоа ти беа некорисни и непотребни “цитати“, Мајкл!?
Зошто зборуваш сега така? Каде реков јас дека се бескорисни? Јас не велам дека тие се безначајни. Тоа ти така си го сфаќаш во својата глава. Јас побарав твој став.

Немам ништо против ако се тие надополна на твојот став. Но ти својот став воопшто не го соопшти. Ако си ти толку мудар што ја разбираш длабочината на тие стихови и ги гледаш во нив објаснувањата за совпаѓањата, во ред - но јас не сум толку мудар(другите нека се изјаснат самите ако сакаат), и затоа те молам љубезно објасни кој цитат на кое совпаѓање се однесува и на каков начин. Се разбира ако сакаш, ако не, нема проблем се е во ред!

Majkl, ти простувам за твојата арогантност и што се воздигаш врз списите кои прекрасно сведочат за Прачистото и Спасително СЛОВО БОЖЈЕ и Неговите Живи Писма кои гладувале, крвареле, мрзнеле, биле затворани, убивани ... за спасение на сите нас!
Јас не ти се лутам на твојата ароганција(незнам колку ја забележуваш кај себе). Не си ти автор на тие писма па за да ти ми простуваш. Авторот/авторите ќе си се изјаснат на судниот ден.

Во секој случај простувањето е добро, но исто така е важна молбата за прошка. Не до мене, нема потреба. Зборувам за твоите најблиски во ситуации кога простуваш.

Те молам, во иднина немој повеќе да ги девалвираш скапоценостите како безначајни “цитати“ и со тоа да ги повредуваш оние кои најдобронамерно сакаат да ти ги дарат.
Но ако ти навистина веруваш дека јас правам такво нешто(а не го правам) тогаш ти предлагам држи се до следниот совет од Евангелието според Матеј 7:6.

Изменето од Majkl - 18.Февруари.2010 во 14:29
Кон врв
Blagoj_s Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Август.2009
Поени: 3057
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2010 во 12:59

Tatkova odgovornost?

Kolkava e radosta na tatkoto koga prvpat go dzi vo pregratka svoeto dete. I toj , kako i majkata, moze da rece:" Ova e moeto dete! Bez mene toa ne ke postoese!
Poradi mene Bog mu dade besmrtna dusa. Ova dete e odredeno ednas da go gleda liceto Bozjo. Za ova dete, koe jas go rodiv, Hristos se zrtvuva i go odredi za vecna sreka. Samo koga jas bi ostanal dostoen za takvo delo!'.
   Tatkoto, kako i majkata, se custvuva odgovoren za zivotot na toa novo sozdanie. Dvajcata mu dadoa telesen zivot, no nivnata zaednicka dolznost ne e zavrsena. Tie morat da mu dadat uste intelektualen, moralen i duhoven zivot, da mu pomognat da izraste, da se razviva, dostojno da ja izvrsi svojata zadaca. Kolku mnogu tatkovci mi zboruvaa za grizite za kerkata koja raste!
Komunikacijata pomegu tatkoto i decata treba da bide mnogu bliska i iskrajna.
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2010 во 23:48

Majkl, јас безкрајно ги љубам сведоштвата на Списите Пророчки и Апостолски кои прекрасно упатуваат на Оној Кој ги познава сите тајни, а е Волјен да ги дари на сите кои не се воздигаат над Неговите избраници!

Ти ме праша за мое толкување на совпаѓањата, а јас ти уочив на тоа нешто што е Единсвено моќно и во состојба да ја открие Тајната, имено Изворот на БОГОСОЗНАНИЕТО!

Тебе тоа ти беа некорисни и непотребни “цитати“, Мајкл!?

Majkl, ти простувам за твојата арогантност и што се воздигаш врз списите кои прекрасно сведочат за Прачистото и Спасително СЛОВО БОЖЈЕ и Неговите Живи Писма кои гладувале, крвареле, мрзнеле, биле затворани, убивани ... за спасение на сите нас!

Те молам, во иднина немој повеќе да ги девалвираш скапоценостите како безначајни “цитати“ и со тоа да ги повредуваш оние кои најдобронамерно сакаат да ти ги дарат.

Лека ноќ

in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2010 во 22:17

Мајкл, СЛОВОТО БОЖЈЕ (Христос) и вистинските Апостоли и Пророци - кои прекрасно сведочат за Него - би требале многу повеќе да те интересираат одколку “моите“ зборови!
А дали тебе те интересираат многу поввеќе моите зборови и зборовите на другите форумџии?

Но ако ова сведоштво за тебе е хула, тогаш јас неможам да ти дадам ништо повеќе од една негативна нула.

Sorry
Си даваш ти себе си нула од читање или разбирање. Најпрвин ти рече дека е неумесно да се хули на најсветите списи. Јас убаво ти реков - не барам од тебе да хулиш, туку да кажеш нешто конкретно. Ти на тоа ми велиш: „...ако ова сведоштво за тебе е хула...„
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2010 во 20:52
Originally posted by Majkl Majkl напиша:

Не требаш да ги учиш на тоа. Требаш љубезно да им го објасниш твојот став како родител, да им бидеш добар пример, но и како секој кој го почитива Христовото учење, да им оставиш слобода дали тие твојот став ќе го прифатат целосно, делумно или воопшто нема да го прифатат.

Прекрасно!     

Originally posted by Majkl Majkl напиша:

Пак цитираш... јас не побарав од тебе да хулиш, туку да кажеш со свои зборови кокнкретно. Тоа што го цитираш се зборовите Исусови не твои.

Мајкл, СЛОВОТО БОЖЈЕ (Христос) и вистинските Апостоли и Пророци - кои прекрасно сведочат за Него - би требале многу повеќе да те интересираат одколку “моите“ зборови!

Но ако ова сведоштво за тебе е хула, тогаш јас неможам да ти дадам ништо повеќе од една негативна нула.

Sorry
in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2010 во 20:35

Дали според тебе, може6и јас би требал своите деца да ги учам или испратам на “карневалски разуздан живот“ и згора да ги “благословувам“ така да живеат?
Не требаш да ги учиш на тоа. Требаш љубезно да им го објасниш твојот став како родител, да им бидеш добар пример, но и како секој кој го почитива Христовото учење, да им оставиш слобода дали тие твојот став ќе го прифатат целосно, делумно или воопшто нема да го прифатат.

п.п.с Мајкл, БОГОСОЗНАНИЕТО Христово - исто како и неброените “поклопувања“ - е незаслужен дар на Небесниот ЦАР, а да се хули против Најсветите Списи и Апостоли кои прекрасно сведочат за Него , е навистина неумно и неумесно.

Лука 10:22
Пак цитираш... јас не побарав од тебе да хулиш, туку да кажеш со свои зборови кокнкретно. Тоа што го цитираш се зборовите Исусови не твои.

Изменето од Majkl - 17.Февруари.2010 во 20:37
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2010 во 20:20
Мајкл, баш во 22та стиха на параболата е одговорот, бидејќи во конкретната ситуација што и да би направил јас на своја глава а не би било аналогно со Љубовта и Простувањето на Отецот, тоа би било мое несовршено делување.

Те молам примети дека Отецот воопшто, а нити синот - одкако ја научи лекцијата на животот завршувајќи кај свињите - не го сакаа, препорачуваа, ниту практицираа животот во “карневалското разуздано расположение“!

Дали според тебе, може6и јас би требал своите деца да ги учам или испратам на “карневалски разуздан живот“ и згора да ги “благословувам“ така да живеат?

Поздрав

п.с. Темата >>Случај или ...?<< во моментите кога сакав да пишувам за една трагична случка на едно симпатично 22 годишно момче кое на карневалот во тичино (на 02.02.2008) од двајца марковци и еден ивица беше брутално убиено, е заклучена!

п.п.с Мајкл, БОГОСОЗНАНИЕТО Христово - исто како и неброените “поклопувања“ - е незаслужен дар на Небесниот ЦАР, а да се хули против Најсветите Списи и Апостоли кои прекрасно сведочат за Него , е навистина неумно и неумесно.

Лука 10:22

in Time & Eternity!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.