Автор |
Тема Пребарувај Опции за темата
|
maria_magdalena
Сениор
trouble seeker
Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
|
Испратена: 24.Декември.2009 во 10:37 |
Што мислите, 1.дали невропсихијатрот само сакал да пружи услуга, да направи смоквичка да се чувствува подобро, 2. дали невропсихијатрот само сакал да пружи услуга, да направи смоквичка да се чувствува подобро со што би се зајакнало неговото лично чувство за самодоверба, некакво чувство на надмоќ, изигравање херој, Супермен, 3. или просто нашол плоден терен за задоволување на своите нагони.А? Што мислите? М?![чекање](smileys_novi/45.gif) Месинџер ти што мислиш?
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
![Кон врв Кон врв](forum_images/back_to_top.png) |
MyWay
Сениор
Антиталенат на годината
Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
|
Испратена: 24.Декември.2009 во 10:18 |
МАРШАЛ напиша:
најди женско психотерапевт ....... и почни одново со терапијата ...... |
marsale los sovet, aj so masko legnale sto legnale, ami ako im se pusti i zenskiot psihoterapevt
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......![](smileys_novi/4.gif)
|
bodeti
Сениор
Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 606
|
Испратена: 24.Декември.2009 во 06:08 |
Edna moja prijatelka imase slicen problem,samo za sreca se zavrsi na poinakov nacin.Napocetokot posle sekoe odenje na ginekolog mi kazuvase mrsni vicevi koi gi cula od doktorot,posle nekoe vreme pocna da mi kazuva kako i e nezgodno da odi kaj maz i ke bara nekoja zena ginekolog.Jas ne reagirav i ne mi bese cudno nisto si velam zenska rabota sto ima da se mesam vo toa.Posle odreden period doaga i mi veli saka da razgovara so mene i da i kazam sto da pravi.Mi raskaza kako i zakazuval pregledi i bez da ima potreba, kako preventiva kobajagi sto po cesto odela toa podobro,a vo meguvreme pocnal da i se pusta i duri i da ja pipka po liceto i kosata.Mene mi zovre vednas ami si precutav i ne reagirav vozbudeno,samo i kazav da se preispita i samata da ne si umisluva ili da e dala povod za takvo nesto,samo na poinakov nacin za da ne se oseti taa kriva.Znaev kade e lokacijata i pocekav nekoj den za da ne bide svesen za koja osoba se raboti,vlegov vnatre pocekav da ne ima nekoja zena vo ordinacijata i koga go nacekav sam vlegov i mu go skrsiv nosot,me prasuvase cekaj da ne egreska sto e rabotata,a jas mu kazav samo deka me spomnuval vo vicevite sto gi kazuval na pacientkite.Znaev deka ima video nadzor i deka lesno mozat da me pronajdat, samo igrav na taa karta deka nemu nema da mu treba takva reklama i publicitet.taka i bidna i mislam deka sega povece ne kazuva vicevi.Za tvojot slucaj neznam sto ke e popametno
|
smokvicka52
Нов член
Регистриран: 22.Декември.2009
Поени: 31
|
Испратена: 24.Декември.2009 во 05:27 |
Sakav da ja populariziram temata i so nadez deka moze ke se najde nekoj so istiot problem, se razbira ako sakaat da razgovaraat za toa, togas mozebi bi mozelo nesto da se napravi no i vo toa se somnevam, ako se javi nekoj vo slednive denovi super ako ne temata ke se isrpi, ke se zatvori, pa koj slusnal slusnal.
Изменето од smokvicka52 - 24.Декември.2009 во 05:27
|
Marijaana
Група
Регистриран: 05.Јуни.2009
Поени: 52
|
Испратена: 24.Декември.2009 во 05:14 |
smokvicka52 напиша:
mamamd напиша:
Професионалноста се одликува токму со непотпаѓање во искушение. Доколку ова е вистина (затоа што се се прима со резерва) без разлика кој почнал, виновен е психијатарот кој ја искористил моменталната душевна состојба на пациентката.И доколку навистина ова се случило, лесно е да се среди таквиот ’’психијатар’’ и да се прати тој на ’’психијатар’’ ама во Идризово каде ке добие ’’солидно стручен третман ’’бидејки друго и не заслужува. Не е тешко да го снимиш разговорот па да го пријавиш. Консултирај се со адвокатка па почни ја работата сериозно. Смести го онаму каде припаѓа.
|
Imam slusnato deka imalo pokrenato postapka protiv nego koja sto zavrsila bezuspesno.
Na sud mislam deka ne se priznavaat snimeni materijali.
Treba mojot zbor protiv negoviot. Koj ke mi veruva.
Samo trosenje na nervi, vreme i pari i plus bruki.
Ako ne dokazam nisto moze posle toa toj da me tuzi.
A i ne sakam da me doznaat sto mi se slucilo. |
Не мисли, прашај адвокат!
Снимките од телефоните го осудија професорот за педофилија во моето школо. Никој не мора ни да знае дека си ти ако судот ти признае што имаш доказ. Затоа имај доказ! Разговарај со адвокат - тоа му е работа.
И не му дозволувај толку лесно да излезе победник, а ти да се срамиш за неговата несовест!
|
smokvicka52
Нов член
Регистриран: 22.Декември.2009
Поени: 31
|
Испратена: 24.Декември.2009 во 05:07 |
mamamd напиша:
Професионалноста се одликува токму со непотпаѓање во искушение. Доколку ова е вистина (затоа што се се прима со резерва) без разлика кој почнал, виновен е психијатарот кој ја искористил моменталната душевна состојба на пациентката.И доколку навистина ова се случило, лесно е да се среди таквиот ’’психијатар’’ и да се прати тој на ’’психијатар’’ ама во Идризово каде ке добие ’’солидно стручен третман ’’бидејки друго и не заслужува. Не е тешко да го снимиш разговорот па да го пријавиш. Консултирај се со адвокатка па почни ја работата сериозно. Смести го онаму каде припаѓа.
|
Imam slusnato deka imalo pokrenato postapka protiv nego koja sto zavrsila bezuspesno.
Na sud mislam deka ne se priznavaat snimeni materijali.
Treba mojot zbor protiv negoviot. Koj ke mi veruva.
Samo trosenje na nervi, vreme i pari i plus bruki.
Ako ne dokazam nisto moze posle toa toj da me tuzi.
A i ne sakam da me doznaat sto mi se slucilo.
|
Anarchy
Сениор
Фатенко
Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
|
Испратена: 24.Декември.2009 во 03:38 |
bodeti напиша:
Jas mislam deka ovde go ima odgovorot,i deka taa samata ke go najde.Ova se komentari od nepoznati lica koi utre nema da i se smeat vo lice, ako saka da se sooci so problemot preku instituciite,e togas ke bide mnogu po zestoko i komentarite sto ke gi dobiva vo lice od prijatelite i od najbliskite nema da se po meki od ovie ovde,ke treba da bide mnogu jaka za da go zavrsi toa kako treba.Mozebi ke i pomogne na krajot seto toa moze i da ja dotepa,se zavisi kako ke go svati toa.Neminivno e deka e izmanipulirana od profesionalec i ima pravo da go kazni za toa. |
Ова чекав цело време да го каже некој. Да си ми здрав и жив. ![не%20вреден](smileys_novi/77.gif) Инаку, најдобро според мене е колку што може да заборави на се што било и да продолжи со животот, со таа разлика што има научено нешто плус.
Изменето од bounty_hunter - 24.Декември.2009 во 03:39
|
bodeti
Сениор
|
Испратена: 24.Декември.2009 во 03:33 |
bounty_hunter напиша:
Абе муабетите ви се на место, само што се повторуваат на неколку страници. Ако е за тоа, приказни, муабети, полни еден куп сме. Ама, то не беше проблемот, така? ![збунетост](smileys_novi/7.gif) |
Jas mislam deka ovde go ima odgovorot,i deka taa samata ke go najde.Ova se komentari od nepoznati lica koi utre nema da i se smeat vo lice, ako saka da se sooci so problemot preku instituciite,e togas ke bide mnogu po zestoko i komentarite sto ke gi dobiva vo lice od prijatelite i od najbliskite nema da se po meki od ovie ovde,ke treba da bide mnogu jaka za da go zavrsi toa kako treba.Mozebi ke i pomogne na krajot seto toa moze i da ja dotepa,se zavisi kako ke go svati toa.Neminivno e deka e izmanipulirana od profesionalec i ima pravo da go kazni za toa.
|
Anarchy
Сениор
Фатенко
|
Испратена: 24.Декември.2009 во 03:17 |
Абе муабетите ви се на место, само што се повторуваат на неколку страници. Ако е за тоа, приказни, муабети, полни еден куп сме. Ама, то не беше проблемот, така?
|
Анастеа
Администратор
ПИПИ долгиот чорап
Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
|
Испратена: 24.Декември.2009 во 03:13 |
Прикаската на Бодети е со одлична поента и таман на место. За жал, многу девојки, жени (па и мажи) и на зрели години веруваат во Дедо мразовци (фигуративно), паѓаат на џиџи-миџи муабети и проверени финти (како во случајов со искористување на професија)... и после кој е крив? Дедо Мраз...? Цацко...? Судбината проклета...? ![збунетост](smileys_novi/7.gif) А малку прст на чело пред да решиш да се слечеш на креветот на психијатарот, кај кој си пошол по стручна помош? Или ако те мрзи да мислиш или не ти работат кочниците, биди спремен да прифатиш и ризик...
|
|
mrzla
Сениор
натурална девојка
Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
|
Испратена: 24.Декември.2009 во 03:12 |
ќе бидеш попретпазлива да не се даваш лесно
Ме интересира што му направи на Психијатров што те легна
|
bodeti
Сениор
|
Испратена: 24.Декември.2009 во 02:56 |
Smokvicka na nas vic ni kazuvase ili vistinata?.i ovaa e necija vistina samo treba da se potrudat i mnogu ke se najdat vo ova sto bounti hunter veli deka e vic.A i odgovorot e tuka za smokvicka i mislam deka samata ke go otkrie.
|
Anarchy
Сениор
Фатенко
|
Испратена: 24.Декември.2009 во 02:44 |
Анастеа напиша:
Баунти, смири го малку тонот. Какво лицемерие на темава, кога сите отворено си ги кажуваат ставовите, директно обраќајќи и се на Смоквичка? Зошто поука за членовите да не си ги кажуваат проблемите по форуми? Напротив! Анонимни членови, непотпишани по име, презиме и адреса... па што и ако ги искритикуваат на форум и се соочат со секакви мислења, од луѓе кои не ги познаваат, па немаат ниту причина за лицемерие и завивање во обланди?![збунетост](smileys_novi/7.gif)
Таа решила проблемот да го напише на јавен форум... значи требало да очекува секакви мислења и анализи, од секаков профил на луѓе, од нискоквалитетни до високо-стручни. Ајде да видиме ти што ќе понудиш, не само да критикуваш...
|
Јас ги пишав моите мислења и совети што ги имав. Не сум ни светец, ниту пак тој кој што треба да критикува и да се смее на туѓа несреќа. А колку што видов, совет немаше никаде.
|
Anarchy
Сениор
Фатенко
|
Испратена: 24.Декември.2009 во 02:42 |
Немој вака, срцево ми го распара ![ух](smileys_novi/18.gif) ![плачење](smileys_novi/20.gif) Дајте ај уше еден виц, дајте уше еден
|