IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Општо > Животински и растителен свет
  Активни теми Активни теми RSS - Инсекти
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Инсекти

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
Автор
Порака Обратен редослед
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Регистриран: 14.Јануари.2009
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2010 во 15:20
Пентагон доби армија на киборг-инсекти...

Американците се еден чекор поблиску до создавање на војска од инсекти-киборзи. Научниците од калифорнискиот Беркли објавија дека успеале да вградат електроди во инсектите што им овозможува контрола над нивните движења. Системот се состои од неутрални стимулатори, микроконтролери со примопредавател и минијатурни батерии. Истражувањето под покровителство на Пентагон е дел од HI-MEMS програмата која истражува различни начини за вградба на микромеханички системи во инсекти со цел нивна контрола. Или на кратко, Пентагон сака да управува со роеви инсекти, а секако не за постигнување на подобри резултати во пчеларството.
На проектот работаат многу тимови на научници. Истражувачите на универзитетот во Мичиген успеаа да создадат молец-киборг, но никој до сега не забележал ваква количина на контрола над некој инсект. Научниците од Беркли може да му наредат да полета, да слета, да заврти како што сакаат........размислување
Американската војска планира да ги користи диригираните инсекти како к*рири према локации кои не се достапни за луѓето или роботите.............губитник

Изменето од bijonse1 - 05.Април.2010 во 15:22
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 22:20

Шон Марфи, вработен во продавница за миленичиња Прус Петс во Мичиген, неофицијално го сруши светскиот рекорд во бројот на лебарки "пикнати"...... во уста. Без никакви проблеми, Шон во својата уста смести 16 од овие ужасни инсекти

16-lebarki-vo-usta1

Американецот Марфи во петокот на 23 Октомври, со поддршка од обожавателите на инсекти, при рушењето на светскиот рекорд "лапнал" 16 мадагаскарски лебарки во уста, и тоа во рок од нешто повеќе од 10 секунди. Со тоа, Шон го собори светски рекорд поставен минатата година, чија бројка изнесуваше само 11 лебарки.
Марфи најпрво запна на 12-тата кога причека заслужени неколку секунди, а потоа внесе уште 4 парчиња. Откако заврши и го сруши рекордот тој веднаш ги исплука инсектите, а тие живи и здрави се разбегаа.Шон очигледно има посебен однос со лебарките, затоа што по овој дел тој повтроно извлече уште некоја лебарка, која ја стави во устата, а потоа и дозволи да му шета по лицето..........болен

Изменето од bijonse1 - 05.Април.2010 во 15:14
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2009 во 19:08

Кој инсект живее најдолго? размислување

Инаку „животно“ кое што има најдолг век на живеење, a спаѓа во групата на инсекти и е матицата (кралицата) на термитите. За неа се знае дека живее подолго од 50 години.....хипнотизиран За тоа време таа може за снесе околку 30,000 јајца секој ден, со што ако таа живеее 50 години, таа би родила пола милијарда деца.........губитник

Изменето од bijonse1 - 11.Јуни.2017 во 20:23
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2009 во 17:55
Кон врв
blackeye Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Регистриран: 24.Август.2007
Поени: 4058
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2009 во 17:52
da jadam bubacki??!?!?изненадувањеизненадувањеизненадување
боленnema sansi....тага
ako kasnam ke mislam deka mi setaat vo stomakot, deka se dvizat niz mene...od samata pomisla mi se losi, a ne pak da kasnam...imam gledano ona kinezine si gi jadat so slast...moze da se zdravi, polni so proteini, ama mnogu mi se gnasni!
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
I ne znam dal' te iko voli kao ja,
Al' ne bi ova noc tako bolela,
Da me nisi volela....
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2009 во 17:44
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2009 во 17:36

Инсекти ( Insecta)

Се животинска група која е најбројна. Секојдневно се откриваат нови видови, чија бројка е поголема од два милиони видови. Постојат разни видови на инсекти кои во себе содржат смртоносни или разни други отрови кои ги пренесуваат преку вбризгување со убоди. Голем дел од инсектите прават штети во човековото живеење, па затоа хемиската индустрија произведува разни препарати исектициди за уништување на штетните инсекти. Но има и корисни инсекти како на пример пчелите кои се одгледуваат во сандаци направени од човекот кој го користи нивниот производ за исхрана. Најпознати инсекти се мувите, комарците, молците, осите, пчелите, бумбарите, стршлените, свилените буби, бубашвабите, лебарките...Дали идната исхрана кај човекот ќе биде со инсекти?? дали идните лекови ке ги дадат инсектите?? Најнеомилени кај човекот се инсектите, како страв или гадење кон нив, затоа ај да се запознаеме малку  со нив, постирајте све што вие интересно или знаете за нив, постирајте слики да го запознаеме и тој свет....

http://ohridnews.com/sliki/vesti1/2008/06/02/13-27-05_3997/insekti.jpg  

Изменето од bijonse1 - 11.Јуни.2017 во 20:19
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.