![]() |
|
Инсекти |
Внеси реплика ![]() |
страница <123 |
Автор | |
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Пентагон доби армија на киборг-инсекти...
Американците се еден чекор поблиску до создавање на војска од
инсекти-киборзи. Научниците од калифорнискиот Беркли објавија дека
успеале да вградат електроди во инсектите што им овозможува контрола
над нивните движења. Системот се состои од неутрални стимулатори, микроконтролери со примопредавател и минијатурни батерии.
Истражувањето под покровителство на Пентагон е дел од HI-MEMS
програмата која истражува различни начини за вградба на микромеханички
системи во инсекти со цел нивна контрола. Или на кратко, Пентагон сака
да управува со роеви инсекти, а секако не за постигнување на подобри
резултати во пчеларството.
На проектот работаат многу тимови на научници. Истражувачите на универзитетот во Мичиген успеаа да создадат молец-киборг, но никој до сега не забележал ваква количина на контрола над некој инсект. Научниците од Беркли може да му наредат да полета, да слета, да заврти како што сакаат........ ![]() Американската војска планира да ги користи диригираните инсекти како к*рири према локации кои не се достапни за луѓето или роботите............. ![]() Изменето од bijonse1 - 05.Април.2010 во 15:22 |
|
![]() |
|
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Изменето од bijonse1 - 05.Април.2010 во 15:14 |
|
![]() |
|
Кој инсект живее најдолго?
![]() Инаку „животно“ кое што има најдолг век на живеење, a спаѓа во групата на инсекти и е матицата (кралицата) на термитите. За неа се знае дека живее подолго од 50 години..... ![]() ![]()
Изменето од bijonse1 - 11.Јуни.2017 во 20:23 |
|
![]() |
|
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
![]() |
|
![]() |
|
blackeye ![]() Сениор ![]() ![]() The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
da jadam bubacki??!?!?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ako kasnam ke mislam deka mi setaat vo stomakot, deka se dvizat niz mene...od samata pomisla mi se losi, a ne pak da kasnam...imam gledano ona kinezine si gi jadat so slast...moze da se zdravi, polni so proteini, ama mnogu mi se gnasni!
|
|
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
|
![]() |
|
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
![]() |
|
![]() |
|
Инсекти ( Insecta) Се животинска група која е најбројна. Секојдневно се откриваат нови видови, чија бројка е поголема од два милиони видови. Постојат разни видови на инсекти кои во себе содржат смртоносни или разни други отрови кои ги пренесуваат преку вбризгување со убоди. Голем дел од инсектите прават штети во човековото живеење, па затоа хемиската индустрија произведува разни препарати исектициди за уништување на штетните инсекти. Но има и корисни инсекти како на пример пчелите кои се одгледуваат во сандаци направени од човекот кој го користи нивниот производ за исхрана. Најпознати инсекти се мувите, комарците, молците, осите, пчелите, бумбарите, стршлените, свилените буби, бубашвабите, лебарките...Дали идната исхрана кај човекот ќе биде со инсекти?? дали идните лекови ке ги дадат инсектите?? Најнеомилени кај човекот се инсектите, како страв или гадење кон нив, затоа ај да се запознаеме малку со нив, постирајте све што вие интересно или знаете за нив, постирајте слики да го запознаеме и тој свет....
Изменето од bijonse1 - 11.Јуни.2017 во 20:19 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |