IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали нехристијаните со добри дела ќе се спасат?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали нехристијаните со добри дела ќе се спасат?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 8>
Автор
Порака Обратен редослед
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Статус: Офлајн
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2009 во 06:31
Originally posted by IHLAS_MUSLIMA IHLAS_MUSLIMA напиша:

dobro utro na site vaka da bi objasnam nesto posto gledam deka ne diskutirate kako normalni lugje so nervoza nema da stignete nikade Allah vo k*ran vika sekoja covecka dusha ke ja vkusi smrta posle taa smrt nie site ke gi oziveeme kako sto vadime vegatacija od zemjata cij plodovi gi davame svezi nekoj ovenati pa sega allah gospod saka da kaze so ova, deka i tie plovi imaat odreden rok na zivot kako i nie. nie sme gosti na ovoj svet ali vecniot zivot e vo zadgrobniot zivot znaci i za muslimanite ima pekol dzennem a ne samo za hristijanite samo ke izvinete sto ke kazam ova ama rajot dzennetot e samo za musliman zasto toa gospod go kazal ne jas bez ljutenje pozdrav zasto gospod edna i edninstvena vera pratil a toa e islam gospod veli vo k*ran koj ke mi dojde so druga vera taa vera nema da mu bide primena pa makar i naj dobrite deka da gi pravel na ovoj svet

Велиш дека нема да му биде примена друга вера? Епа тогаш што ако човек ги прави најдобрите дела на овој свет, а неможе да биде муслиман, далеку е од Исламот, никој не му ни кажал, ниту знае што е тоа ниту има џамија близу неговиот град.намигнување????????
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2009 во 06:30
Bounty hunter види го ова, го имам веќе пишано на неколку места, а многумина го знаат од верниците го има на предната страна од Библијата (зависи кој превод ). Светото Писмо е пишувано во рок од 1500 години, на три континенти, од личности инспирирани од Бога. Имаш ли прочитано да видиш дека во рок од 1500 години се пишувало само за едно. За Господ, Тој каков што е во Стариот таков и во Новиот завет. Библијата е Писмото пратено од Бога, по него се воделе и Светите отци и сите Христијани без разлика на тоа дали се Православни, протестанти или римо - католици.
За к*ранот не знам нека ти објасни тој што има повеќе информации - поздрав.
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2009 во 06:06
Originally posted by IHLAS_MUSLIMA IHLAS_MUSLIMA напиша:

dobro utro na site vaka da bi objasnam nesto posto gledam deka ne diskutirate kako normalni lugje so nervoza nema da stignete nikade Allah vo k*ran vika sekoja covecka dusha ke ja vkusi smrta posle taa smrt nie site ke gi oziveeme kako sto vadime vegatacija od zemjata cij plodovi gi davame svezi nekoj ovenati pa sega allah gospod saka da kaze so ova, deka i tie plovi imaat odreden rok na zivot kako i nie. nie sme gosti na ovoj svet ali vecniot zivot e vo zadgrobniot zivot znaci i za muslimanite ima pekol dzennem a ne samo za hristijanite samo ke izvinete sto ke kazam ova ama rajot dzennetot e samo za musliman zasto toa gospod go kazal ne jas bez ljutenje pozdrav zasto gospod edna i edninstvena vera pratil a toa e islam gospod veli vo k*ran koj ke mi dojde so druga vera taa vera nema da mu bide primena pa makar i naj dobrite deka da gi pravel na ovoj svet

Nekolku pati se povukuvash na toa "kako shto veli vo k*ran"...ke te prasham samo, a koj toa go ima pishuvano k*ranot.....a, za ostanatite, koj toa ja ima pishauvano bilbijata.......i za site ostanati, koj toa gi ima pishuvano vash*te sveti knigi збунетост
Кон врв
IHLAS_MUSLIMA Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 03.Октомври.2009
Поени: 85
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IHLAS_MUSLIMA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2009 во 05:02
Кон врв
Amber Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Поени: 21
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Amber Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2009 во 03:38
Originally posted by DDarko DDarko напиша:

Да се спасат од пеколот Amber, иако не се свесни дека тоа место постои. Да веруваме дека Господ ќе ги ослободи и ќе им ја реализира Вистината.

hahahahahaha :) ti mislis deka nehristijanite treba da se spasat od pekolot radi sto ne veruvaat vo hristijanskata religija OK postuvam.
Ama jas mislam deka nemuslimanite treba da se spasat od pekolot radi sto ne se priklucat kon ISLAM.
I sega ?
Nekoj gresi TOA GO ZNAE SAMO ALLAH - ubavo rece ti GOSPOD.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2009 во 03:19
Originally posted by DDarko DDarko напиша:

Да се спасат од пеколот Amber, иако не се свесни дека тоа место постои. Да веруваме дека Господ ќе ги ослободи и ќе им ја реализира Вистината.

A od kaj si ti svesen deka toa mesto postoi???
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2009 во 23:03
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Amber Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2009 во 20:13
Originally posted by spiros spiros напиша:

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

spiros, sto podrazbirash ti pod terminite "pojdi po mene" i "vrvite po mene" , kako i "vi govoram vo imeto na mojot Otec" i "zaradi moeto ime"?

Совршената Мудрост БОЖЈА е вечна, таа БОГ ја отелотвори во Исус секој да ја следи и секоја душа да биде среќна!
Мудроста БОЖЈА е првороденото Чедо БОЖЈЕ и постои пред сѐ што постои, а БОГ како и што било ветено преку ангелите и пророците, за нспасение на сите ја отелотвори во Исус!

Мудоста БОЖЈА е во БОГА и БОГ е во Мудроста! Најсветото БОЖЈЕ Име во Исусовото, Исусовото во БОЖЈЕТО! Кој сака да Го одели, Тој повторно Го разапнува!

Во Него е Совршеното Спасение, Совршената Тајна Која е сокриена од сите оние што се сметаат себеси за мудри.
Вистински среќен е секој кој не се сопнува на Мудроста, на Милоста БОЖЈА!

Така јас тоа го сваќам. А ти, драг месинџер?

п.с. Имам многу голема симпатија кон сите мудреци - без разлика дали се од исток или запад - кој што и се поклонуваат на Совршената Мудрост и не се прават исти или дури попаметни од неа!

Originally posted by Amber Amber напиша:

Od sto da se spasat NEhristijanite? :) da mi objasni nekoj ako saka ? Ima nesto od sto i za sto treba da se spasat?

Од индивидуалниот и колективниот егоизам (како и сите други) кој што несака со збор и дело да и се поклони на Мудроста БОЖЈА!
Кобна работа е тоа. Извор на нашите најголеми проблеми!

Messenger i spiros? Izvinete vaka jas vo ovie utrinski casovi sum se zacitala po ova forumot mi stana interesno kako lugevo borbeno se borat so repliki/argumenti za da go dokazat svoeto jas ta mi zaminalo vremeto za spienje. Vo citanjeto primetuvam deka vie dvajca zboruvate/veruvate/vozvisuvate ista licnost pod isto ime ISUS ama dvajcata imate razlicni, sprotivni eden od drug mislenja za ISUS ... zasto ?

Како што погоре пишав: Егото е изворот на најголемиот дел од несогласиците и болките кои што владеат во овој несвестен свет!

Кога не би се противеле на Совршената БОЖЈА Мудрост, засигурно би завладеала невидена слога и мир во овој свет! Сите би биле браќа и сестри, а БОГ, вечниот наш Отец!

Простете ако повредив некого!

Pa dobro toa ne znaci deka Onie (Nehristijanite) Koi sto ne veruvaat i ne odat po Hrista treba da se spasat od nesto. Ne mora da znaci deka bas hristijanite se tie koi odat po prav pat.
Ubavo kaza vo edna recenica: Site treba da bideme baka i sestri bozji ALLAHOVI (ustvari i site sme) ama ne mozeme da ja svatime vistinskata poraka od GOspod koj preku mnogu pratenici/pejgamberi (a ne sinovi kako sto nekoi go preuvelicuvaat alahhoviot pratenik Isa-ISUS) ni go pokazuva vistinskiot pat na realnosta na ona vistinskoto.
Tolki sme slepi.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2009 во 19:22
Ako postoi Gospod, ke se spasat. Ke se spasat zatoa sto dobrite dela gi pravele ne za da vlezat vo carstvoto Bozjo, tuku zatoa sto mislele deka toa e pravilno, a ne deka se plasele od sprotivnoto. Pravi dobro, za da ti se vrati so dobro. Znaci kaj niv nema strav od nekakva si kazna ili odenje vo pekolot, kako sto vie veruvate. Dovolno e na krajot od svojot zivot, da mozes samiot da si kazes, deka si pominal ubav zivot, zivot opkruzen so lugje sto si gi sakal, zivot poln so ljubov i srejka i deka kolku sto si mozel si im pomagal na ostanatite. A, ne da se plasis od toa "kade ke odis".
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2009 во 18:38
Originally posted by spiros spiros напиша:

...ќе видиме дека не се работи само за ЗАПОВЕДИТЕ И ДЕЛАТА, ТУКУ И ЗА СУШТЕНСТВЕНОТО СЛЕДЕЊЕ НА ВИСТИНСКАТА СОВРШЕНОСТ, за Која не сум достоен да ја отворам “устата„ а камоли да се наречам нејзин следбеник!
Ако е навистина така и си искрен во оваа изјава, зошто тогаш зборуваш(пишуваш) на форумов постојано и толку обемно за сето тоа?

Изменето од Majkl - 04.Октомври.2009 во 18:39
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2009 во 12:10
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

spiros, sto podrazbirash ti pod terminite "pojdi po mene" i "vrvite po mene" , kako i "vi govoram vo imeto na mojot Otec" i "zaradi moeto ime"?

Совршената Мудрост БОЖЈА е вечна, таа БОГ ја отелотвори во Исус секој да ја следи и секоја душа да биде среќна!
Мудроста БОЖЈА е првороденото Чедо БОЖЈЕ и постои пред сѐ што постои, а БОГ како и што било ветено преку ангелите и пророците, за нспасение на сите ја отелотвори во Исус!

Мудоста БОЖЈА е во БОГА и БОГ е во Мудроста! Најсветото БОЖЈЕ Име во Исусовото, Исусовото во БОЖЈЕТО! Кој сака да Го одели, Тој повторно Го разапнува!

Во Него е Совршеното Спасение, Совршената Тајна Која е сокриена од сите оние што се сметаат себеси за мудри.
Вистински среќен е секој кој не се сопнува на Мудроста, на Милоста БОЖЈА!

Така јас тоа го сваќам. А ти, драг месинџер?

п.с. Имам многу голема симпатија кон сите мудреци - без разлика дали се од исток или запад - кој што и се поклонуваат на Совршената Мудрост и не се прават исти или дури попаметни од неа!

Od sto da se spasat NEhristijanite? :) da mi objasni nekoj ako saka ? Ima nesto od sto i za sto treba da se spasat?

Од индивидуалниот и колективниот егоизам (како и сите други) кој што несака со збор и дело да и се поклони на Мудроста БОЖЈА!
Кобна работа е тоа. Извор на нашите најголеми проблеми!

Messenger i spiros? Izvinete vaka jas vo ovie utrinski casovi sum se zacitala po ova forumot mi stana interesno kako lugevo borbeno se borat so repliki/argumenti za da go dokazat svoeto jas ta mi zaminalo vremeto za spienje. Vo citanjeto primetuvam deka vie dvajca zboruvate/veruvate/vozvisuvate ista licnost pod isto ime ISUS ama dvajcata imate razlicni, sprotivni eden od drug mislenja za ISUS ... zasto ?

Како што погоре пишав: Егото е изворот на најголемиот дел од несогласиците и болките кои што владеат во овој несвестен свет!

Кога не би се противеле на Совршената БОЖЈА Мудрост, засигурно би завладеала невидена слога и мир во овој свет! Сите би биле браќа и сестри, а БОГ, вечниот наш Отец!

Простете ако повредив некого!

Изменето од spiros - 04.Октомври.2009 во 12:16
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Amber Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2009 во 05:48
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Amber Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2009 во 05:38
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2009 во 02:39
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 8>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.