IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Дали се срамиме или гордееме со големите споменици
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали се срамиме или гордееме со големите споменици

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 12>
Автор
Порака Обратен редослед
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Статус: Офлајн
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 18:06
Originally posted by да          бе да бе напиша:

Tomb rider 2 - subtitles

34
00:04:43,109 --> 00:04:44,838
lt's a temple built
by Alexander the Great.

35
00:04:44,943 --> 00:04:46,706
Who was Greek,
in case you don't know.

Леле леле - Лара Крофт не jа разбира историjата
изненадување

ама е jаканамигнување

Туф туф - пак Грчко Бугарска љубов

Мојата лара Крофт вика вака

34
lt's a temple built
by Alexander the Great.

35
Who was Macedonian,
in case you don't know.

Едно време мислев само Србите се онадат со Грците ама ова било тројка за убав помин - колективна распаљоткаголема%20насмевка

Изменето од Boogie - 17.Јануари.2010 во 18:08
Кон врв
да бе Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
О’ Дабштајн

Регистриран: 10.Април.2009
Поени: 5367
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да          бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 18:05
Tomb rider 2 - subtitles

34
lt's a temple built
by Alexander the Great.

35
Who was Greek,
in case you don't know.

Леле леле - Лара Крофт не jа разбира историjата
изненадување

ама е jаканамигнување

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 18:04
Туф - мислев дека лавовите ке ги лапнат барем коњите пошто знам дека кралевите српски како ноеви избегале од Македонијаголема%20насмевка
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 18:02
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

И јас би бил ако го стават тој гркот што викаш но на Александар Македонски и неговата Фаланга сум горд како и секој Македонец

Најголем кеиф ми се прави эа лавовите кои ке го эаэемат местото на старите споменици од кралска југославија - ке иэгледа како лавовите да ги лапнале Обреновиќ и Караѓорѓевиќ

Boogie, лавовите нема да се на местото на спомениците на кралевите, туку Гоце Делчев и Даме Груев. Спомениците на кралевите, кои со заминување на Србите од Македонија беа однесени и стопениголема%20насмевка, стоеле кај Камениот Мост, таму сега ќе бидат Гоце и Даме, а лавовите ќе стојат на мостот Гоце Делчев.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 17:56
Јас како што знам и вие Србите сте во власта денешназбунетост

Сепак и нормалните Срби сваќаат дека во Македонска престолнина треба да има Македонски цркви и споменици,тие се горди што во време на нивното владеење тоа ке се случинамигнување

п.с. Забеган - мене ми е мерак како Македонец да го имам на плоштадот во Скопје големиот Македонски војсководител и дел од неговата фаланга,мерак ми е во престолнината на Македонската држава да има и лавови бидејки тие се симболи на Македонскиот непокор,мерак ми е за Македонските револуционери дека ке го заземат своето централно место во центарот на Македонската престолнина бидејки тие заслужиле да бидат таму,и на крај не ми е мерак да се лутат сите оние политички исфрустрирани инаетчии - сепак и тие треба да се горди,доколку се Македонци нормално.

Еден потсетник само - кога го криеле ковчегот на Делчев на него закачиле плоча со која ги заветиле следните генерации да тој ковчег најде место во престолнината на независна Македонија

Изменето од Boogie - 17.Јануари.2010 во 18:02
Кон врв
DelijaSkopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 1580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2010 во 17:54
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

И јас би бил ако го стават тој гркот што викаш но на Александар Македонски и неговата Фаланга сум горд како и секој Македонец

Најголем кеиф ми се прави эа лавовите кои ке го эаэемат местото на старите споменици од кралска југославија - ке иэгледа како лавовите да ги лапнале Обреновиќ и Караѓорѓевиќ

А бе така е... ти прават ќеиф нема што... Вие сте денес на власт, но ништо не е вечно , па ни тој твој ќеиф...
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2010 во 22:12
дајте бе луѓе немојте со вакви глупости, па треба јас после да живеам во овој град, не го уништувајте поради политички инаети и глупости кубење%20коса

Делија не е Александар грк и никогаш не ни бил, а Буги, Александар не е единствена, ни најголема личност во македонската историја, за така да го третираат, а да правиме вакви глупости чисто ради инает на некого било тоа да е некој од минатото или денешницата, навистина не е начин и е смешно
патем споменик на плоштад не докажува дека Аце бил наш или дека ние сме биле горди, туку дека сме збунети и очајни

ако ништо друго, барем прво да ги решеа политичките проблеми, па да поставуваа споменици, ваквата ситуација воопшто не ме прави горд македонец или ми влева самодоверба
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2010 во 17:00

Кон врв
DelijaSkopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 1580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2010 во 16:52
Не се битни големите споменици... Битно за гордеење е кои се фаците на спомениците... Јас не само што не се гордеам со Грчкиот лик Александар Велики, туку сум премногу разочаран, навреден и изнервиран...
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2010 во 23:35
а со што да се гордеам, што ги истретираа еден куп историски личности и ги изрезилија како обични парчиња бронза што им испопаѓале низ градов по пат

замислете си, на плоштад што се вика „Карпошово востание“ споменикот на Карпош ќе биде поставен некаде во ќош, во сенка, додека централно ќе бидат скулптурите на охридските просветители

ќе има ли некогаш нешто логика?
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
DameMak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2009
Поени: 617
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DameMak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2010 во 11:53
Воопшто не се срамам, и нема да се срамам кога ќе ги постават.

Не се срамам ни од малите споменици што веќе се поставени.

Да кренеа споменик на Хитлер или Менгеле, ќе се срамев, ама зошто да се срамам ако скулптурите се или посветени на позитивни историски личности од Македонската или светската културна ризница, или пак се модерни уметнички изразувања на наши млади уметници?

Инаку критизери и сеирџии имало и ќе ги има секогаш. Ама добро е што некој РАБОТИ, за да после тоа се појават критизерите и сеирџиите за да критикуваат. Што ќе беше ако беа некои други типуси кои ништо не ветуваа, ништо не работеа, и се беше на НУЛА?
ИДИЛА!
НИРВАНА!

Изменето од DameMak - 13.Јануари.2010 во 11:57
Кон врв
да бе Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
О’ Дабштајн

Регистриран: 10.Април.2009
Поени: 5367
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да          бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2010 во 20:47
охо

оти си траете - за частене е работата

http://dnevnik.com.mk/?ItemID=7C9648DAFFDFF44A9E3903BBA709C6CC

Гоце, Даме и лавовите на пат кон Скопје

Кон врв
zambija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Април.2009
Поени: 224
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zambija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2009 во 21:18
Smizli i wc sojli????????

hehehehehhehehehhehehheehhehee
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2009 во 19:17
градителите треба да се гордеат ....... зошто добро го наплатиле  она што го направиле ......... НАРАЧАТЕЛИТЕ се тие кои треба да се срамат голема%20насмевка
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,360 секунди.