|
Свински грип |
Внеси реплика | страница <12345 13> |
Автор | ||||||||
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
заборавив да ви кажам... се вакцинирав.... малце ме стресе вчера, и бааги ме боли раката.... на мајка ми и на сестра ми ништо не им е....
зависи до организмот.... |
||||||||
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Хоспитализирани 25 нови пациенти со симптоми на грип На Клиниката за инфективни болести во Скопје во текот на последните 24 часа се хоспитализирани 12 нови пациенти со симптоми на грип и таму во моментот се лекуваат 88 пациенти. Здравствената состојба на новопримените пациенти е стабилна, освен кај четири лица со потешка форма на пневмонија, кои се уште се поставени на асистирана вентилација, соопшти Министерството за здравство. |
||||||||
BisernA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
знам.... чекам денеска да видам дали ќе стасам |
||||||||
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
16.12.2009 19:08
Во Македонија пристигнаа новите 80 илјади дози на вакцината од Холандија. Бројот на заболени расте и во овој месец во однос на ноември е двојно зголемен. За епидемијата расправаше и Парламентот. Опозицијата побара затворање на училиштата и градинките, но предлогот беше одбиен од мнозинството. Во меѓувреме, Министерството за образование во Србија заради ширењето на грипот одлучи зимскиот распуст на учениците да почне порано од предвиденото. Како што е соопштено, зимскиот распуст за основните и средни училишта ќе започне од понеделник 21 декември и ќе трае до петок 8 јануари 2010 година. Поради ваквата одлука, првото полугодие во училиштата ширум Србија нема да биде завршено до започнување на зимскиот распуст, што е вообичаена практика. Првиот училишен ден во новата година ќе биде понеделник 11 јануари, кога што ќе продолжи наставата од првото полугодие и истата ќе трае до 22 јануари. Второто полугодие во централна Србија ќе започне од 25 јануари, а во Војводина на 18 јануари. |
||||||||
Omar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
16.12.2009 19:55
49-годишна жена синоќа била донесена во Ургентниот центар откако еден час по примање на вакцината добила силни главоболки и трнење на рацете и нозете. Лекарски извори за А1 велат дека во моментот кога била донесена веќе и била одземена едната страна од телото по што била хоспитализирана на Клиниката за неврологија, но и дека симптомите наликуваат на парализа или Жилине баре синдромот, поради кој во Канада беше повлечена цела серија вакцини. Надлежните од министерството се интересирале за случајот, но не ја соопштија информацијата на новинарите. Реагираа доцна вечерва откако А1 ја објави веста. „Бидејќи имавме сознание дека пациентка се пожалила на саат-два после вакцинација на главоболки, трнење по мускулите, бидејќи сакаме сите пациенти да ги следиме и најмал проблем ако се јави после вакцинација да го испитаме, превентивно испратена е пациентката на Клиника за нервни болести, хоспитализирана е, чисто за да се провери да не се пропушти нешто“ рече Јованка Костовска, комисија за пандемски грип. На Клиниката за неврологија тврдат дека пациентката е во стабилна состојба, но не станувало збор за парализа туку за трнење на нозете. Таа и претходно имала проблеми со рбетниот столб.
Од Министерството за здравство велат дека нема место за паника, тие и понатаму внимателно ќе ја следат секоја несакана реакција. Доколку има отстапки поголеми од предвидените ќе реагираат благовремено. „Продолжуваме да ги следиме сите и апелирам до луѓето коишто ќе се вакцинираат, ако добијат некој симптом којшто им е поневообичаен, ако е обична главоболка, мала температура, болка, црвенило на раката - тоа е очекувана реакција и не е ништо страшно. Ако им е нешто сомнително да се јават, ќе ги проследиме, ќе испитаме, да не се плашат, нема место за паника. Несаканите реакции од оваа вакцина се исти како од сезонскиот грип“, вели Костовска. Пред неколку дена Инфективната клиника ја напушти и лекарка од Прилеп која имала конвулзии по примање на вакцината. Надлежните не ги поврзуваат овие реакции со вакцината. |
||||||||
Dark HaCkeR
Сениор Хакериште Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 683 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Ако си од велес нема вакцини ја последната ја примив рекоа дека во Четврток ке донесат |
||||||||
BisernA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
јас најверојатно утре се вакцинирам...
|
||||||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
velat deka vakcinata ne cini
ima i dosta emisii za toa mozebi mnogumina kje se slozat so toa no neveruvam deka kje se slozat i rodninite na site sto pocinaa od svinski grip inaku mislam deka nema gospod.... da ima .. ne bi dozvolil takvo sh*t da se slucuva |
||||||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
И да е “платно“ а организирано, зборот ми е, би ја примиле ли вакцината? |
||||||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||||||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
A zosto ne mu stavaat platno? I toa li se potroshi za gripoite?
Leeeeeeeee, ami sega shto kje praime? Za pantili, za fustani i za gajkji ke nema platno....goli kje proojme.......tugo maleeeeeee............... |
||||||||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||||||||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
nikakooooooooooooooooooooo
sve shto e bezplatno ne zemaj ni alishta , ni hrana , ni sovet a najmalku lek Изменето од bijonse1 - 14.Декември.2009 во 13:26 |
||||||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Од денес започнува масовна бесплатна вакцинација.
Што мислите за ова, ќе се вакцинирате ли? |
||||||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||||||
Omar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Изменето од Omar - 14.Декември.2009 во 02:00 |
||||||||
antropos
Група Регистриран: 02.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 67 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Dali nekoj znae na kade, te na koj tel. broj mozat da se dobijat osnovni informacii za pandemskiot virus?
Kako da gi razlikuvame obicnite virozi i H1N1 virusot...??? Procitav dosta na forumov i vo mediumite... no sepak bi sakal i od postrucni lica, znaci sabota - maticniot ne e dostapen, kade da se javime? Vo Zavod za zdravstvena zastita, vo ministerstvo za zdravstvo... brza pomos? Ili da se ceka ponedelnik? |
||||||||
sol invictus
|
||||||||
Внеси реплика | страница <12345 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |