|
Ми треба ... |
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Автор | |||
skalica
Група Регистриран: 16.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 64 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Лесни и, од Бога, благословени Велигденски пости, на сите Божји чеда, членови на Светата Црквата Христова! Христос помеѓу нас!!! |
|||
Прости ми, Господи, јас сум грешен човек!
|
|||
pravoveren
Нов член Регистриран: 12.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 28 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ортодул, многу им се израдував на Правилата Апостолски и на Светите Вселенски собори. Господ Бог да те награди за ова добро дело. Ако се потрудиш можеби ќе ги најдеш и правилата на Помесните собори и на Светите Отци. На руски јазик можам да ги најдам, ама што фајде! Поздрав. |
|||
Bog e VISTINA
|
|||
ahmar1
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 712 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ortodul,Немам зборови да ти се заблагодарам за линковите!!па тоа е цела ризница човече!!!
инаку ова за апостолските правила,најпрвин помислив ја на друг документ,што го имам на српски од книга. Дидахи-Учење на дванаесте апостоли.(Документот е од 2 век.) Е сега работат е што прочитав наводно дека тој документ има всушност гностичко потекло во една руска книга од ѓакон андреј к*раев,мислам беше. Иако јас лично не препознавам ништо гностичко таму. Ако има некој подетални информации нека пише. Поздрав во Христа+++ Изменето од ahmar1 - 25.Февруари.2009 во 09:47 |
|||
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++ |
|||
Miki_P
Сениор Регистриран: 29.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 985 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ортодул честитки за постираните Правила. Охридски пролог во целост (5,3 MB) |
|||
Господи Исусе Христе, Сине Божји, помилуј нè.
|
|||
skalica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ти благодарам брате Orthodul, од срце ти благодарам. Господ нека те благослови. |
|||
|
|||
Orthodul
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 157 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
види овде http://mk.orthodoxwiki.org/Свети_Василиј_Велики http://povardarska-eparhija.org.mk/pe//index.php?option=com_content&task=view&id=58&Itemid=57 поопширно на српски од Житија светих на авва Јустин http://www.bsn.org.yu/prilozi/vveliki.htm |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Благодарам Ортодул. Изменето од macedon_alex - 24.Февруари.2009 во 23:00 |
|||
Orthodul
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 157 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
На српски ги има на http://www.rastko.org.yu/rastko/delo/11053 А еве го истото во пдф http://www.mediafire.com/download.php?0r2jqiej0iz Изменето од Orthodul - 24.Февруари.2009 во 22:56 |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дали го има некој житието на Свети Василиј Велики на македонски јазик?
|
|||
skalica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дали има некој
1. Апостолски правила 2. Правила на Вселенските собори 3. Правила на Помесните собори 4. Правила на Светите отци Благодарам. |
|||
|
|||
Miki_P
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Еве, со Божја помош, успеав до некаде да го уредам овој документ кој е важен за Историјата на Црквата. Иако, историчарот Евсевиј Памфил - Кесаријски, е спорен за Црквата (неговото учење), но, како историчар, е најзначајниот за првите три векови по Христовото Вознесение. Жалам што ова дело го нема, или јас не успеав да го најдам, на македонски јазик. Црковна историја Изменето од Miki_P - 24.Февруари.2009 во 20:13 |
|||
|
|||
Miki_P
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
skalica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Orthodul
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дали ќе може некој да го постави великиот покаен канон од св. Андреј Критски на македонски? Благодарам.
Изменето од Orthodul - 21.Февруари.2009 во 12:31 |
|||
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |