|
Закон за извршители |
Внеси реплика | страница <12345 8> |
Автор | ||||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Па по правило(според уставот) никој не смее да ти влегува во домот и да ти ја нарушува приватноста без судска одлука, а колку што знам нотарот не е судија така да....ќе видиме што ќе се случи. Изменето од Vladimir88 - 21.Декември.2008 во 09:10 |
||||
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
kolku sto znam smetkite za fizickite lica zastarevaat za edna godina ako ne se utuzeni, a na pravnite lica za tri..
|
||||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Iskreno ima mnogu zabuni. velat predmeti za neplateni smetki stari po 10-15 godini, a mislam zastaruvaat po 2 do 3 godini.
Potoa predizvikuva zabuna i ona ..plakjanje na nagradata na izvrsh*telot. Znaci tie za sekoj zavrshen predmet kje bidat nagradeni i toa so pari od oshureniot gragjanin. Zemanje pari od transakciskata smetka vo dogovor so bankata do visina od 1/3 od plata. Znaci legalen aramilak. i najstrashnoto, za ova ne vazi zashtita na licnite podatoci. Kje padne li i ova na ustaven sud, ama pred da padne koj kje izgori kje izgori. |
||||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Kultuzin, da si ovde , da ne rabotis ili rabotis kako rob za bedna plata , a imas doma semejstvo i deca koi cekaat od tebe , so cenite kakvi sto se , ne znam dali ke go gledas ovoj zakon samo kako rasteretuvanje na sudstvoto, a sudstvoto ako e tolku optereteno neka vrabotat uste sudii ...
ne mozes da svatis kako nekoj ne plaka smetki, a mozes da gi svatis lagite na Gruevski i site okolu nego - dusa da ni zemete, nema pari vo budzetot -- i prerodbite negovi , i vecnite kocenja koi opozicijata mu gi pravi, a denes nemaa kvorum da odrzat sednica ... koj go koci apsolutnoto mnozinstvo na Gruevski ? i kako da ne reagirame na vakvi zakoni, a parlamentarci redovno si primaat plata a ne se pojavuvaat vo parlamentot. Jas rekov i nimalku ne zgresiv, Gruevski e edno takvo alcno i nenasitno bebe sto nema da dozvoli edna kapka mleko da mu odi jabana , ovoj zakon tokmu toa i go dokazuva, ako nemas pari, i toa nesto sto go imas da ti go odzeme |
||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
...Isto kako nekoj zamisluva da ne dade plata... Kako moze nekoj od lokalna samolopovlana platite na vrabotenite (koj za shto jas za obrazovanie) iako prefrleni od MON da ne odobri isplata minimum 10 dena. Moze mene platata da mi kasni 15 dena a jas navreme da platam smetki. Od tamu edna anarhija nosidruga. |
||||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ti ili treniras ili si prirodno ..... kako da plakjaat redovno koga rabotnite mesta im gi ZATVORIJA ..... UKINAA ............
|
||||
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
.......zatoa mislam deka najprvo treba da se resi socijalniot sistem vo drzavata.....i neka ne lazat deka nema pari vo drzavnite kasi ,nikoj ne e tolku mutav........kade se site donacii ,çii shifri imaa mnogu nuli,.i koi bea po pravilo nameneti za podobrivanje na socijalniot sistem vo Mk????
|
||||
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
||||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Јас законот го свакам само како начин за ослободување на судовите а инаку мислам дека и до сега не беше доброволно плаќањето на сметките... И на крај на краевите како тоа го замислувате , да не се плакат сметки, не ми е јасно навистина... |
||||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ne! Gragjanska neposlushnost ne vazi pred izvrsh*telite...Tie so sebe nosat "topuzi"...krshat i vleguvaat. Konfiskuvaat i zaminuvaat. |
||||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
..se soglasuvam.. No rabota nema toa e fakt. Lugjeto s eizigruvaat na sekoj cekor. Mladite sedat doma i cekaat milostinja od roditelite, a roditelite nesposobni za rabota se vlecat do rabota i nazad. Koja e logikata na site ovie evropski zakoni so vekov standard, vakva nevrabotenost. |
||||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Едно е да се обезбедат работни места за оние најзагрозените, а друго за сите... |
||||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Точно така, и не само тоа. Минимизирање на бројот на министерства, затварање на сите бесполезни проекти (задолжително средно школо, факултет во секоја вукојебина) и свртување на парите кон изградба на инфраструктурни објекти (патришта, водоводи, далеководи, електрани). Лопата и двесте евра за секој невработен, па на изградба на пат. Ако нејќе, ај у швицарска, таму нека лежи на социјална помош.
А за рекламите на власта, мудрите кумановци имаат една „Фали ме усто, ќе те расчепу!“
|
||||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
||||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
pa neli toa bea zelbi ? .....
|
||||
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
...i toa moze.....ne e losa ideata....
|
||||
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
||||
Внеси реплика | страница <12345 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |