IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Заслуги на црквите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Заслуги на црквите

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
Автор
Порака Обратен редослед
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2008 во 16:15
Aha tie sto napravile najvece najvece i pogreshile, ne bi rekol no vo red ako ti taka mislis, samo ajde da dokazeme???
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
rabani Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 02.Август.2008
Поени: 490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rabani Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2008 во 15:17
TEMAVA E ZA NA ISTORIJA
PA SE ZNAE DAKA NAJMNOGU PRAVOSLAVIETO IMA NAPRAVENO , PA POTOA IVZ
POSLE TOA SE POMALITE VERSKI ZAEDNICI
TIE KOI SHTI IMAAT NAPRAVENO NAJMNOGU , TIE I IMAAT ZAEBANO NAJMNOGU, VO SMISLA POLITIKA, MITO I KORUPCIJA I SLICHNO, VO SMISLA PRED NEZAVISNOSTA NA DRZAVATA
DOAGA ISUS SO 200000 SVETII
ZA DA IM STAVI KRAJ NA SITE PROKLETII
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4489
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2008 во 07:53
Мојата - за која јас не сум достоен да се наречам нејзин член - со БОЖЈА помош успеала да го зачува сведоштвото на ЧИстата Крв Христова (Евангелието) низ столетијата, низ ропствата, низ темнините, за што сум му на БОГА и Неговите верни чеда безкрајно благодарен!
Убивана, негирана, од светот и неговите мудреци изигрувана, од лакоми владатели злоупотребувана, но ете си останала неосквернета будна Девица во бело. Никаде на неа нема лицемерие, нема прлавштина, нема крв, освен онаа Христовата - Спасителната!

БОГ преку неа за мене ја зачувал смислата на животот на оваа земја, за што безкрајно му Благодарам и Името Негово Го Фалам!

Има ли поголема заслуга на овој свет? Нема!
Кому му припаѓа пофалба за тоа?        На БОГА!
Фален и Славен да е ГОСПОД!   АЛИЛУЈА!   Самбеле!    Елхамдулилах!   ХАЛЕЛУЈАХ !
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2008 во 03:53
Ajde ovdeka da diskutirame za zaslugite na crkvite ( verite, sektite ) koi se odnesuvaat na Makedonskiot narod...

Sto konkretno vasata crkva (vera, sekta) napravila za dobrobit na Makedonskiot narod.....????

Изменето од Templarius - 27.Септември.2008 во 03:57
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.