|
Имиња на деца по вашите родители? |
Внеси реплика | страница <12345 7> |
Автор | |
mariija
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2459 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nikako
|
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a ime kocka
|
|
vili2121
Сениор Papa Bear Регистриран: 04.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 5628 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
niti me krstile po babi ili dedovci, niti go krstiv po dedoto ili babata
sega mi ostana samo malku da go modificiram prezimeto i tuka ima da zaglavam vo "dokazuvanje" deka podobro e taka |
|
Скапа е мудроста што се плаќа со искуство
|
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас го носам името на прадедо ми, не ми смета тоа.
А дали ќе ги крстам моите деца по моите родители... ...ако ги крстам (не во црква), ќе напишам тука обавезно.
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас со гордост го носам името на баба ми. Едниот син ми е крстен по свекор ми. Не сум противник на крштевање по баби/дедовци. Ко ќе станам свекрва нема да инсистирам ама онака од време навреме ќе си кажам дека ми се допаѓа традицијата внучка да носи име на баба
|
|
annaja
Сениор Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да кажам од мое искуство.Јас го носам името на баба ми и не ми смета и порано и сега,ама ми беше чудно кога она умре.И сега замислета на плочата го читав фактички моето име и презиме.Сега веќе не, затоа што сум мажена и носам друго презиме од сопругот.А друго,на почетокот баба ми се противела затоа што „наводно“ снаите ја мрзела па кога ќе ме викале на име ќе викале пусто име да ти остане хахаа
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...lele gluposti....
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Комшија мој веќе не го признава својот син оти не го ставија името на дедово...
А името му е Сазде Многу се нервирам од оваа тема |
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
свашта, човече не ми се верува дека може до толку.............ЛУДОСТ |
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
има и Балерина.... вауу... која чест е да се викаш такааа
|
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Стварно... греота е бе да го запустиш од старт...
Глеам некое чупе симпатично мислам, онака... и ај ќе се запознајш, ко че ти кажи некое име ќе ти се одмили и чупе и све... абе дај луѓе... да ти е срам да кажиш како се викаш... ПАЦА, ПЕРСА,САТЕЛИТКА (озбилно, има една)... аман бе... малку вака осет да се покажи |
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ај по татко ми може некое од децата, ама па по името на мајка ми не би рекла....
Какви се модерни имиња има денес, нема шанси да го зацрнам детето со имиња од типот Стојан - ка, Трајанка, Трајчо, Митра, Петра, Цвета итн
едит: Всушност, денес на пример некои имиња што се модерни за неколку години можеби нема да бидат, којзнае какви не имиња ќе излезат
П.С. Ама никогаш не би го крстила детото Вувузела
Изменето од Lithium - 23.Август.2010 во 14:06 |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
fiore
Сениор Регистриран: 22.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bas zatoa sto si gi sakam decata im staviv ubavi iminja.A za nicij ater ne krstiv dete so ime sto ne mi se dopagja.Vo nikoj slucaj toa ne znaci deka ne gi pocituvam roditelite,kako sto nekoi mislat.
|
|
Внеси реплика | страница <12345 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |