|
Како изгледа Бог? |
Внеси реплика | страница <12345> |
Автор | |
ENERGICAR
Нов член Регистриран: 18.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 20 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
BIBLIJATA E PISUVANA ZA LUGE A NE ZA BOGOVI.SAKAV DA DADAM POINAKVO GLEDISTE NA KVANTNO POLE.LJUBOVTA,MILOSTA,MUDROSTA.........SE CUVSTVA.SE STO MISLIME DEKA NE E CITO E NECISTO.
TOSE IMASE SILNA MOLITVA NA NEGOVITE KONCERTI KADE STO ILJADNICI LUGE PEEA: "POLSKO CVEKE MLAD NEKA ME POKRIE DUSA NEK MI LJUBAT OBLACI KOGA NEJKES TI , KAMO SREKA DA MI ZGSNAT OCIVE AKO VRZ TEBE SE POSLANI TUGI BAKNEZI......." I KOGA MOLITVATA E OD ILJADNICI LUGE E MNOGU SILNA NA SEKOJA AKCIJA IMA REAKCIJA |
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Интересно а од каде знаеш ти каков бил тој пејач? Или здраво за готово го прифаќаме тоа што го сервираат медиумите?(ова прашање и самииот себе си го поставивам) Кој каков бил навистина, тоа само Господ знае! Но не е Бог тој кој ги казнува луѓето, тој само опоменува навреме на разни начини за нашата погрешна сеидба, а наше е дали ќе Го послушаме или ќе ги искусиме горчливите плодови кои жетвата порано или подоцна ги носи. |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
brza, Бог не се одметна од луѓето, туку луѓето се одметнаа од Бог. Луѓето му го свртеа грбот на Бог, побараа да бидат "богови" на земјата, ја злоупотребија слободната воља. Епа сега си ги жнееме последиците од таа одлука. Бог не е крив за падот на човештвото во грев, туку самиот човек.
Како што вели Ani4ka, Бог е бесконечна добрина и љубов, но Бог исто така е и бесконечна правда. Бог не прогледува низ прсти како што тоа го прави корумпираниот човек. Ако Бог рекол дека казната за гревот е смрт, Тој останува доследен на тоа. Но Неговата љубов го надмина нашиот разум кога Тој го прати во светот Својот Единороден Син да ја земе казната за нашиот грев на Неговите плеќи и да ја плати на Голготскиот крст. Христос беше распнат на Голготскиот крст за нашите гревови!
На тој крст совршено се исполнија Божјата љубов и правда. Божјата љубов која сите нас ни ги прости гревовите, а Божјата правда која го чинеше смрт на нашиот Спасител Исус Христос.
Да brza, илјадници деца умираат, но за тоа е крив човекот, а не Бог. Бог е и останува бесконечна добрина и љубов Изменето од EvAngelos - 03.Септември.2008 во 21:20 |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
neo_wmaster
Сениор Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dobro kazano druske. Sega da kazam kako jas mislam deka izgleda Gospod. Gospod e energetska sila, beskonecna energija koja se javuva vo tri lica Otecot, Sinot i Svetiot Duh. E sega Gospod e nasekade okolu nas bidejki toj e energija koja nas ne odrzuva vo zivot. E sega za toj da se pojavi na zemjata za site da go vidat toj mora da zeme covecki lik. Gospod se ima mnogu pati pojavuvano na zemjata, najnapred na Avraam na koj mu kazal deka narednata godina koga ke dojde ke ima dete vo negovata kuka. Posle toa narednata godina pak Gospod doaga kaj Avraam. Sleden pat mu se pojavuva na bratot na Jakov (ne sum siguren dali taka se vika) i imaat nokna borba. Posleden pat koga Bog bil na zemjata e Isus Hristos koj se raga kako site normalni luge samo za da Gospod stane poblizok so lugeto. Изменето од neo_wmaster - 03.Септември.2008 во 21:20 |
|
I love Daphne Millbrook.
|
|
neo_wmaster
Сениор Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aj bez licni navredi. E sega zosto umiraat tie iljadnici deca znaes li? Poradi prvobitniot grev koj e storen od Adam i Eva i Bog e Moken nie ne mozeme da mu se sprotivstavime. |
|
I love Daphne Millbrook.
|
|
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Идејата на моето прашање е да наведе на размисла. За мене Бог постои и е реалност. Бог содржи апсолутна добрина, па соодветно на тоа не може да даде нешто што нема во Него - на пр. болест, неволја и тн. И тука на сцена стапува објаснувањето кое се добива преку верувањето во реинкарнација и законот на сеење и жнеење за кој предупреди Исус од Назарет, на исток зборуваат за карма а со современиот јазик на науката велиме акција и реакција. Имено човекот самиот се оттргнува од Бога, изворот на енергија која душата и телото ги прави здрави. Последиците ќе се чувствуваат било во овој или во некое од наредните отелотворувања кога душата повторно ќе дојде како човек на Земјата, и се` така дур конечно не сфатиме дека ние сме само гости на оваа планета кои имаат за задача да станат повторно божествени чистејќи ги блокадите кои самите сме ги поставиле со прекршување на Божјите Закони кои се наша природна состојба. Тоа е можно со Христова помош. Кога ќе ги исчистиме сите гревови, тогаш ќе можеме да го гледаме Бога лице в лице и ќе знаеме навистина каков е Тој - Вечниот. |
|
Ani4ka_xxxxxxxx
Сениор Регистриран: 30.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 163 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
гледај ваму, ако те интересира појке прашај си го Господ е ај кажи ми зошто Господ го зеде Тоше а?зошто беше добар, хуман нели, Господ ги сака добрите луѓе покрај него, епа затоа и тие деца сега се покрај бог!!
|
|
St|Ll wA|t|nG f0r mY pR|nCe ChArm|nG...
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aj ne tropaj mori anichko,....iljadnici deca umiraat sekoj den vo svetot!,... i ,..so shto go zasluzile toa?
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Ani4ka_xxxxxxxx
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
секој како што си заслужил Мајкл, таму не можеме и не смееме да се мешаме, понекогаш луѓето и самите си ја кројат судбината!
|
|
|
|
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ани4ка, ако е тој бесконечна добрина, тогаш како тоа дека на некои им ја крои судбината горчливо? Изменето од Majkl - 03.Септември.2008 во 20:48 |
|
Ani4ka_xxxxxxxx
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
никој не знае како изгледа Господ Бог и не треба да тврди дека е ваков или онаков! тој сепак е една голема сила која владее со цел свет и со нас, тоа е една бесконечна добрина која не создала нас луѓето и ни ја крои судбината!
не чини да зборваме дека е ваков или онаков, не треба даму даваме ликови затоа што тоа е забрането, грев е! |
|
|
|
Protestant
Нов член Регистриран: 23.Септември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 24 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa energicar ne e se materija...taka Bog pred se e licnost i toa e najbitnoto...Dokolku e toj samo bezlicen duh ili Lubov kako sto spomena nekoj pogore togas toj ne e semokjen,tuku tie 2 atributa bi ja opredelile negovata prirodata...No Bog e licnost i e semokjen,a ljubovta e samo edno nesto koe e del od negoviot karakter..t.e priroda se razbira opredelena od negovata volja...
|
|
"Koj so srce veruva i so usta ispoveda kje bide spasen". Amin
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako toa ne go pishuva vo K*ranot...
... ochekuvaj da bidesh prashan iljada pati na sto razlichni temi, bez da bidesh razbran. Na krajot, bidi srekjen ako ne se pojavi nekoj pred tebe so Knigata vo edna raka, a so razgoren fakel vo drugata. Изменето од Messenger - 03.Септември.2008 во 18:56 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
ENERGICAR
Нов член Регистриран: 18.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 20 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MATERIJATA E NAJNIZOK STEPEN NA DUHOT , A DUHOT E NAJVISOK STEPEN NA MATERIJATA. AJNSTAJN REKOL DEKA MATERIJATA I ENERGIJATA MEGUSEBNO SE IZMENUVAAT, ODNOSNO DEKA MATERIJATA E VSUSNOST ENERGIJA ZABAVENA DO TOCKA NA VIDLIVOST. ENERGIJATA E IZRAZ POD KOJ NAUKATA GO PODRAZBIRA DUHOT ILI BOGA. DUHOT I MATERIJATA VO SUSTINA SE EDNO. DENESKA VELIME DEKA ZIVEEME VO SVET NA GUSTINI, FREKVENCII I INTENZITETI. SO DRUGI ZBOROVI, SE E DUH A CELIOT SVET E VSUSNOST DUH KOJ SE PROJAVUVA VO MNOSTVO OBLICI.
|
|
Внеси реплика | страница <12345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |