|
Каде исчезна силата на Исус? |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добро, јасно ни е мали, дека браќата сакаат да ја поправат катастрофата што ја направи завчера, па ти диктираат прашања.
Нели е најубаво ако навистина сакаш да научиш-самиот да отвориш Библија и да прочиташ? Но ти тоа не го сакаш.
Како и да е, силата на Исус не само што не исчезнала, туку Тој доброволно се потчинува на волјата на Отецот како би било исполнето пророштвоти и би настапило спасението.
Не Му било лесно, па дури крвава пот!!! Му течела кога се молел да “Го одмине чашата“-но на крај во полза на Планот доброволно, како јагне оди да се жртвува на крстот.
Можел да биде заменет со друг човек, секако, но Нашиот Бог не е таков подлец да си игра играчки.
А за силата-и денес сме сведоци на чудесни исцелувања и објави.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Шумадинче - ти ова бараш да бидеш баниран или? |
|
Do what is right, come what may...
|
|
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А што има нејасно во ова?! Ти самиот на себе си контрадикторен...
Прашањето ти е во врска со "силата" на Исус... ЕвАнгелос ти објасни многу точно. Телото се разбира дека е смртно. Освен тоа - имаше потреба да умре, за да може да Воскресне и со тоа да ја победи смртта. Ама за почеток - ти дадов линк - седи и читај... |
|
|
|
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bog = Besmrtnost Isus = Na Smrten I sea ke recis Coveckoto Telo Toa mu go dozvoluva na Hristos Moze da bide Smrten, A Gore na Carstvoto Bozjo Hristos e besmrten i ke ti Recam, Togas i nam coveckoto Telo ne predizvikuva Smrt. Ta gore na Carstvoto bozjo i Nie Sme Besmrtni ili Bogovi .!!!!!!!! ???????? I Iskreno Ne vervam vo Basni. |
|
Nothing Remains !!
|
|
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не, немаше таква ситуација... само објаснувавме некои недоразбрани работи...
|
|
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Hahahhahha ama vazno gi rasturi
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е да бе, сега ти текна да се појавиш - се здробив ја онаму од пишување...
|
|
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Shumadinche, Христос не ја загуби силата на крстот, напротив, Тој таму ја покажа најголемата сила. Христос на Голготскиот крст покажа неспоредливо поголема сила од таа со која ги воскреснуваше мртвите, лекуваше лепрозните, глувите, немите итн. Силата на љубовта беше таа која го задржа Христос на крстот - љубовта кон тебе, кон мене, кон целото човештво. Христос во една прилика рекол: "Нема поголема љубов од оваа: да го положиш својот живот за твоите пријатели" (Јован 15:13) Христос на крстот го направи токму тоа: Го положи сопствениот живот за нас т.е. Го принесе Своето тело како жртва (кyрбан) за нашите гревови. И така, ние кои веруваме во Него, преку Неговата смрт и воскресение добиваме опростување на гревовите. Шумадинче, не треба голема сила за да повредиш некого. Многу поголема сила треба за да простиш, да поднесеш неправда, да поднесеш болка, навреди, камшикувања, плукања и најпосле смрт за оној кого го љубиш. Во тоа ни се откри Божјата љубов, што Христос го поднесе сето тоа заради нас, за да можеме ние да имаме опростување на гревовите и живот вечен. Искрено се надевам дека еден ден Бог ќе те просветли за да можеш да ја разбереш големината на оваа љубов и преку неа да се ослободиш од гревовите и да станеш Божјо дете, а мој брат |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Cisto sumjam mozebi:D:D
|
|
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не бе, таман е - нека седне да ги споредува к*ранот и Библијата... може ќе научи нешто...
|
|
|
|
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Temava e da ja zavitkas i da ja citnes vo gjubre
|
|
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е ај те молам спореди ги к*ранот и Библијата!!! Ајде напрај ми го уште тој ќеф вечерва! Дете - прочитај прво, после споредувај. Вака што ќе споредиш - к*ранот со некоја брошурка или ќе го споредиш к*ранот со нешто што банираните другарчиња ти кажуваат да го напишеш?! Не се сеќавам во к*ранот да се спомнува Исус... Иса, да... Исус, не сум го сретнал... може треба да препрочитам... |
|
|
|
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas Rekov Dali k*ranot E Fakten vo Ovaj Del. ?
Jas Veruvam i Mislam Deka k*ranot E Vo Podpolno Pravo. Deka Toa E Drug Chovek, Inaku Kade Odednash bi Izbegala Taa Sila ? Spored Sporeduvanjata Na k*ranot I Biblijata Ke Svatime Koj Od Ovie Knigi e Poprecizen Vo Ovaj Del. Mislam Deka Ti E Jasno. Изменето од ShumadinChe - 23.Јули.2008 во 01:05 |
|
Nothing Remains !!
|
|
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Освен тоа - веќе одговорив зошто е потребно да се случи тоа кое се случува со Исус во другата тема. Ако сакаш - ќе го копирам тука... Прашањето е бесмислено - затоа што целта на Исус не е да биде физички силен и да се бори (со оружје), туку да даде духовна сила - што токму преку смртта се постигнува. Ама за да го знаеш тоа - треба да го имаш прочитано Новиот Завет, особено на темава го препорачувам Евангелието на Јован. Ти дадов линк - го имаш цело.
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |