|
ДАЛИ ИСУС СЕ РОДИЛ ОД .... |
Внеси реплика | страница <12345 18> |
Автор | |||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ајде да заклучиме, замина полноќ.
Велиш дека Бог е Еден и Тој е истиот и истовремено може да биде во три форми. Значи Бог истовремено и управувал и се развивал како фетус, се носел 9 месеци во материцата на мајка му Марија,па се родил, потоа истиот тој Бог бил доенче, па детенце, па младинец, па возрасен човек ,за сето тоа време бил активен и како Свет Дух , за на крајот да биде распнат и да си се врати на своето место откаде што го започнал своето патешествие низ овие чудни фази за да дојде на Земјава, и при сето тоа време тој пак си бил совршен и недостижен и имал контрола над се. Дали е ова така? |
|||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Сеирот не е лоша работа... |
|||
Do what is right, come what may...
|
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Шумадинче - малку општи познавања бе дете... не мора многу, ама малку барем... Тројца (како број) и Троиство, не значат исто. Троиството е карактеристика, манифестација на Бога. На Едниот Бог. Така да - одговорот на твоето прашање е - од каде му е името на Адам - од Бога. |
|||
|
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не, различен е од идејата што ти ја имаш за Исус, и токму тука се обидувам да ти ја доловам мојата идеја за Него.
Гледаш како почнуваш да го разбираш? :) Сериозно - ова е блиску до вистинското објаснување. Божествената природа на Исус е Вечна и Совршена. Човечката природа на Исус е минлива и има човечки особини. Од човечки аспект, дури човечките особини на Исус се совршени - тој е безгрешен, тоа никој друг не го постигнал, но сепак - самата човечка природа е минлива - како што впрочем и се случува.
Да, објаснувањето е така како што го дадов, и тоа само докажува дека Бог е Еден. Затоа што тоа не се два Бога - еден Сеопшт и Бескраен, а друг мал и собран во фетусот. Бог е Бескраен и соодветно способен да биде во двете (поточно трите) форми истовремено. Барем Бог во кој јас верувам - со оние принципи кои ги објаснивме уште на почетокот. |
|||
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Samo vas gledamo
|
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vo slucajot na biblijata 3=1 neli e taka. koj mu go dal imeto na adam ? otecot, sinot, svetiot duh? zato ke recis imeto na adam mu e od Trojstvoto. |
|||
Nothing Remains !!
|
|||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Во целото твое толкување. Призвукот кој му го даваш на Бога е сосема различен од Исуса. Зидарски ти зборуваш за две личности за Исус и Бог.Тука е конфликтот.Ти ги одвои, ги направи двајца ентитети.Едниот Вечен и Совршен без мани,а другиот минлив и несовршен, т.е. со сите човечки особини. А пред малку зборуваше за само еден мал дел од Бога. А сега комплетно се негираш себеси. Ајде и да е така како што велиш. Тогаш кажи ми каде беше Бог сето она време додека Исус се развиваше како фетус (ембрион) и останатите фази, 9 месеци во утробата на мајка му, додека се роди и порасна? Ако ова го објасниш со твојата претпоставка дека Тој е Семоќен и дека тоа било само дел од него испратен да се роди како човек,а тој за тоа време си управувал и понатака со неговата совршеност ,тогаш се поставува нужно само по себе прашањето зошто велите дека Бог е ЕДЕН? |
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Бог е еден. Не се тројца. Троиство и Тројца, не е ист термин, нешто си се збунил. |
|||
|
|||
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Nesakam ova da izleze kako navreda. "Adam E Narecen Od Boga" - Koj Otecot, Sinot, Svetiot Duh. ? A Ako E Narecen Od Site Trojca - Ke Reces Adam E Narecen Od Bogovite. |
|||
Nothing Remains !!
|
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Апсолутно е точна изјавата. Нема никаков конфликт. Кај Адам е идеален создател - нема принцип на мајка и татко кај Адама. Кај Исус - од причините кои ти ги објаснив веќе - имало потреба да се пројави во човечка форма, со сите човечки манифестации - односно да биде роден од жена. Но - во тоа има Божја намеса и наместо да зачне Марија од маж (кој би бил татко), зачнува бестелесно од Него (соодветно тој е Татко). Каде е конфликтот?! |
|||
|
|||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За да нема забуни, погорново објаснување од Зидарски беше за Шумадинче.
|
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Адам е наречен од Бога со тоа име. Сосема различен е контекстот на мојата изјава која ја копираш и не ја негира - Секој роден од жена има име.
|
|||
|
|||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па зошто тогаш викаш, цитирам :"Кај Адам е во улога на Создател, Креатор, кај Исус е во улога на Татко"
За кого зборуваш овде? За Бога или Исуса? Овде има и повеќе од конфликт,јас овде гледам катаклизма. |
|||
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Adam Roden Od Zhena ? |
|||
Nothing Remains !!
|
|||
Внеси реплика | страница <12345 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |