|
Библијата одобрува ропство |
Внеси реплика | страница <12345 12> |
Автор | |||||
Templarka
Нов член Регистриран: 06.Април.2008 Локација: Israel Статус: Офлајн Поени: 31 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Pa procitaj go celiot pasus sto si go navel i ce ti bide jasno toa e tolku vidlivo i ubavo napisano - nepokornosta vo kakva i da e forma e onaa sto go krasi sekoj koj na ovoj svet e osuden na ropstvo ovdeka ropstvoto se odnesuva na onie koi veruvaat vo hristijanstvoto i poradi toa se vo ropstvo znaci tuka se dokazuva verata i nepokornosta na hristijanskiot duh.
|
|||||
There is no soundness in my flesh because of thine anger; neither is there any rest in my bones because of my sin.
|
|||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|||||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ти благодарам на одговорот. Ме интересира зошто се потцртани зборовите АГАРА,РОПСТВО и АРАБИЈА?-На што се алудира овде? |
|||||
|
|||||
Templarka
Нов член Регистриран: 06.Април.2008 Локација: Israel Статус: Офлајн Поени: 31 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
I veli da se vrati kaj svojata gospodarka zasto site onie koi bile maceni na ovoj svet koga ce otidat kaj boga ce bidat nagradeni i beganjeto vo ovoj slucaj ne e resenie zato i e naredeno da se vrati a za drugoto bog ce se pogrizi t.e ce i ja spasi dusata. |
|||||
There is no soundness in my flesh because of thine anger; neither is there any rest in my bones because of my sin.
|
|||||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
|
|||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Еве еден интересен разговор на Исус со едни евреи кој дирекно се вклопува во оваа тема: Исус: Ако пребивате во Моето слово, навистина сте Мои ученици; и ќе ја познаете вистината, и вистината ќе ве ослободи.”
Евреите: „Ние сме Авраамово потомство и никогаш никому не сме му робувале; како велиш Ти: ‘Ќе бидете слободни?’ Исус: „Вистина, вистина ви велам, дека секој кој прави грев, роб му е на гревот. А робот не останува дома довека; туку Синот останува довека. И така, ако Синот ве ослободи, навистина ќе бидете слободни. " (Јован 8:31-36) |
|||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||||
KGB
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Znaci togash ispaga deka si sovrshen odnosno bezgreshen?
|
|||||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Kakov grev be, mene majkami vezden mi veli deka cist bez grevovi sum se rodil. Mnogu me fustrira i grevot i smrta, mene isus od nisto ne me oslobodil Изменето од Pustinski-Lav - 05.Април.2008 во 20:47 |
|||||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
|||||
KGB
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Od roditelite gi imsah nasledeno fizickite karakteristiki taka i grevot go imash nasledeno. Grevot e nesovrshenost. Grevot i smrtta ne treba da ne frustiraat bidejki Isus ne ima oslobodeno ednash zasekogash. |
|||||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Zosto jas da sum nasledil grev od nekogo koga ne go imam naravenoEpten nepravedno taka da si znajte
|
|||||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
|||||
KGB
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Od grevot koj sme go nasledile od Adam i Eva. Efendija stihovite koi gi postirash ti bodat oci, taka? Изменето од KGB - 05.Април.2008 во 20:25 |
|||||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Тогаш отвори ја Библијата кај (Галатјаните 4:21-31) и протолкувај ми ги овие пасуси.Оној Ѓавол сношти на нешто друго алудираше и потцртуваше во тие пасуси.Не е лошо да погледнеш како тој ги пастира Библиските Пасуси,па ако имаш нешто да надодадеш бујрум,со задоволство ќе те читам. |
|||||
|
|||||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Od koj Grev be!! |
|||||
Внеси реплика | страница <12345 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |