![]() |
|
Арапските освојувања и исламот |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 8> |
Автор | ||||
efendija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Зидарски: Јас на ваков начин умеам да одговарам....а тоа колку тебе ќе ти се допадне сие твој проблем...затоа земи си ја историјата и читни си....и прифати си мислење кое тебе ти одговара....по твој терк.....ти ме праша за наше исламско мислење,и јас ти го дадов тоа мислење,кое е поткрепено со историски факти.Е сега ако нешто не ти се бендисува,тоа е твој проблем не мој! |
||||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||||
![]() |
||||
Halid ibn Velid ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
|||
Ejj..Osvestise!! Ako odeme po taa Tvoja Logika,ako pocnam da ti Gi brojam gamiite vo Konfliktot,mislam deka nema da zavrsam do Utre... Zboruvame za Rusenje na Verski Objekti,vo mesta kade nemalo Borba..Raz??? Daj podatok...Kade toa vo Makedonija..no zapamtitamu kade sto nemalo Borba. Se srusilo Crkva ili Manastir???. Jas vece ti kazav--Prilep---Istocna Makedonija... P.s. za toa vo Lesok,duri se sumjam deka toa go napravile albancite,Mozebi i sami go srusile,poso ste podli i umeete za toa...Kako vo Amerika so Kulite Bliznacki.. Изменето од Halid ibn Velid - 16.Февруари.2008 во 21:48 |
||||
![]() |
||||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
|||
Lesockiot manastir koj go srusi??
|
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
![]() |
||||
Halid ibn Velid ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
|||
![]() ![]() ![]() Po cija praktika be More??? Abe Epten si ,Vo Istocna Makedonija se Srusija, mnogu gamii Vo vreme na Konflitot..Vo Prilep (ili ne ti teknuvat),a koj gi srusil,zasto???Imalo "Teroristi" a ?? Daj kazi edna Crkva kade nie sme ja Srusile??? D ate Informiram-Vo Rekanskiot Kraj Ziuvaat nad 10 Iljadi Ziteli Muslimani, Ima samo edno selo Pravoslavno,Tuka ti e Manastirot Sv.Jovan,Zosto nie ne Praveme nikakva steta,nitu na Manastirot nitu na Tie Luge...No ako bese Obratna Situacijata,Navistina se Sumjam deka ke imase barem Edna Gamija....Ili za da bi me razbral--Ne znam dali ke bev seuste Ziv. P.s. Ako saks mois da pois da gi rasprasas kako tie Ziuvaat,so nas Muslimanite,No ne Zaboravaj da pois i vo Istocna Makedonija,i rasprasajse kako Ziuvaat Muslimanite(ako si zainteresiran) |
||||
![]() |
||||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
|||
Ne nema da rusam zasto mnogu e tesko da se izgradi nesto tuku ce vodam po vasava praktika taka e po ednostavno neli
|
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
![]() |
||||
Aisha ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
|||
Ne problem kako ke go nareces, mozes kako sakas, NO BITNI E STO KE PRAVIS...
A DA ZNAM KE RUSIIIIIIIIIS! |
||||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||||
![]() |
||||
|||
Zatoa i se narekuva urbanisticki plan...
|
||||
Give me your secrets
||||
![]() |
||||
Aisha ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
|||
Ne brat oni gi rusat.... Ne im odgovaralo so urbanistickiot plan vo togasno vreme... Pa srusi ja dzamijata kaj sudot, pa onaa na plostadot, pa onaa na bit pazar.... Toa e resenieto.... |
||||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||||
![]() |
||||
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
|||
Efendija... na ovoj nachin, mozhesh da najdesh opravduvanje za bilo kakvi pohodi i osvojuvanja. No e fakt deka Shpanija bila osvoena i deka iako stotici godini imalo buntovi na lokalnoto naselenie arapite ne ja napushtile (odnosno - samite buntovi pokazhuvaat deka nepravomerno bile tamu, neli?). Istoto e so Sicilija, Krit, Malta, Kipar... Istoto e so napadite na Carigrad i slichno.
Eve, da zememe deka tvojata verzija e 100% tochna. Znachi - doagja nekoj koj izgubil vlast vo svojata zemja i veli - vojuvajte na moja strana, i kje vi dadam del od zemjata. Toa e pravedna vojna?! Dali arapite vo sluchajov vojuvale vo samoodbrana ili vo napad? Obichnata logika veli sepak - vojuvale vo napad. Kako e toa objasneto od aspekt na zabranata za takvo vojuvanje vo k*ranot? |
||||
![]() |
||||
efendija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
|||
Epa vidi Templarius...nie muslimanite za razlika od vas... gi pocituvame site sveti kuci,i mozeme da se molime vo niv...toa nam voopsto ne ni prestavuva precka,dodeka od druga strana kaj vas kako e? Dali mozete da se molite vo DZamija? ![]() |
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
Kasno seapk e fakt deka ste se molele vo crkva tolku godini ![]() |
||||
Give me your secrets
||||
![]() |
||||
|||
сега е само музеј,така да не секирај се.... имаме други,наши оригинални џамии каде што си се молиме. ![]() |
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
A vo sred istambul najubavata crkva (dzamija) koj vi ja izgradi zboruvam za SV. Sofija i den denes tamu vo crkva odite da se molite - sega sto vie na sila si ja narekuvate dzamija toa e vasa zabluda
|
||||
Give me your secrets
||||
![]() |
||||
|||
да,да тоа е точно!-за тоа може да се пишуваат страници. ![]() |
||||
|
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |