|
Која е целта на БИБЛИЈАТА? |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | ||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Лане, ропство е да не се верува на Онаа Мудрост, Онаа Милост што се отелотвори во Исус ХРИСТОС!
|
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
citat: biblija i odnosot sprema zeni....i sprema ropstvoto....go dozvoluva....zosto?zosto ne e greh da se prodavaat sopstvenite deca?
Kad čovjek proda svoju kćer za ropkinju, neka se ona ne oslobađa kao i muški robovi. (8) Ako se ne svidi svome gospodaru, koji ju je sebi bio odredio, neka joj dopusti da se otkupi. Nema prava prodati je strancima kad joj nije bio vjeran. (9) A ako je odredi svome sinu, neka s njome postupa kao i sa kćeri. (10) Ako se oženi drugom, ne smije prvoj uskraćivati hrane, odjeće ili njezinih bračnih prava."
(Izlazak 21,7-11) |
||
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Порано мислев дека луѓето што се опседнати со Библијата и со Бог се не нормални луѓе, нека ми прости Бог за моето поранешно мислење...
Почнав да го читам Словото и сватив која е неговата моќ...Денес еве ме и јас сум верник и за мене мислат дека сум ненормален, веќе имам етикета НОВОВЕРЕЦ за жал, но Бог е Оној кој ќе ме избави од секое искушение и Кој ми дава мудрост на тумачење на Неговото Слово! |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E tokmu toa pretstavuva eden od najgolemite problemi za hristijanite koi smetaat deka Biblijata e bukvalno Bozhji zbor i deka treba doslovno da se pochituva.
Bidejki takvite zakoni i preporaki nevozmozhno e da se sledat, fundamentalistite imaat traumi izmachuvajki si ja sopstvenata sovest. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
lane62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne mi e jasno kako toa ne zboruva protiv Boga...kako moze da se saka nekoj koj e takov?
a i nema logika da nesto sto e napisano pred tolku mnogu godini koga civilizacija bila tolku ponazadna....se koristi i vo denesno vreme....mnogu od napisanite raboti denes gi nema i sprotivno...
|
||
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За жал lane62 има многу такви работи во Библијата, па и пострашни. Но тоа не зборува против Бог и неговите пророци, туку за оние кои се дрзнале на Бога и неговите пророци да им ставаат зборови во уста(бидејќи самите кога би се потпишале не би звучело авторитетно).
Изменето од Majkl - 25.Мај.2009 во 01:07 |
||
lane62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
eve i jas ke citiram nesto...
#21" (2) Kad za roba kupiš jednoga Hebreja, neka služi šest godina. Sedme godine neka ode, bez otkupnine, slobodan. (3) Ako dođe sam, neka sam i ode; (4) Ako mu gospodar nabavi ženu, pa mu ona rodi bilo sinova bilo kćeri, i žena i njezina djeca neka pripadnu njezinu gospodaru, a on neka ide sam. (5) Ali ako rob otvoreno izjavi: 'Volim svoga gospodara, svoju ženu i svoju djecu, neću da budem slobodan', (6) neka ga onda njegov gospodar dovede k Bogu. Kad ga dovede k vratima ili dovratku, neka mu gospodar šilom probuši uho i neka mu trajno ostane u službi."
(Izlazak 21,2-6) Toa bi izgledalo vaka...ke kupite mlad rob, ke mu najdete zena so koja pokasno ke ima deca...Po 6 godini go pustate da si odi ....ama bez zena i deca....a posto toj nema da moze da si go napusti semejstvoto stanuva dozivoten rob..... Epten eticko pravilo vo biblijata.Na vratata robovite ja redea glavata za vlasnikot so silo da mu gi dupi usite kako znak na vecna pripadnost!
Jako , nema sto!
Seksualnite robinki se tek posebna prikaska...ama za toa...drug pat! |
||
|
||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па бргу се вклопувам во многу форуми, форумите ми се хоби, ама овде ми е нај убаво, не ме врегаат не ме уценуваат. А за годините си нема врска тоа, секој кој ќе направи престап од правилата треба да биде баниран, па и јас...А за учењето има време. На почетокот од оваа школска година беше малце слабо, но ете сега пак дојдов во форма. Поздрав! |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nishto zlaten, onaka... gledam imash nekoi poznavanja i mnogu si aktiven, pa zatoa... isto taka, spored tvoite komentari dobiv vpechatok deka si mlad, pa si pomisliv deka mozhebi kje treba malu da si go koregiram mojot odnos... mozhebi. Gledam deka brzo se vklopuvash na forumov i toa me raduva. P.S. Ne mi zameraj ako ponekogash te opomenam oti toa mi e rabotata tuka. Na krajot, ubavo e sto go minuvash svoeto vreme so nas, no nemoj toa da bide na smetka na uchenjeto, OK? |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сега ќе ви цитирам некој работи за Словото и каква е нејзината цел...
Библијата го покажува патот до небото, а не патот по кој се движат небесата. Не верувам дека истиот Господ кој не обдарил со разум и интелект, очекува да не ги користиме. Ниту една револуција во човековата историја не може да се спореди со таа започната со зборовите на Исус Христос. Бог, објавен во Библијата, не е само Еден, туку Единствен можен Бог. Никаде во Библијата, ниту во Стариот, ниту во Новиот завет, не пишува „Ако верувате во Мене, ќе немате никакви проблеми“. Бог го запишал Евангелието, не само во Библијата, туку и на дрвата, во цветовите, во облаците и во ѕвездите. Можеш да се откажеш од читањето на Библијата и да му ја оставиш на ѓаволот уште сега, ако не планираш да живееш според неа. Тргнав да го побијам христијанството, но кога не можев, сфатив дека Библијата е вистина и дека Исус Христос навистина бил Божјиот Син. Библијата ќе ве чува настрана од гревот, или гревот ќе ве чува настрана од Библијата. И изрека на Борис Трајковски, покојниот председател на Р.М е: Кога имам проблеми, ја читам Библијата. Исаија 54 е омиленото поглавје, кое ми влева надеж. Библијата зборува дека треба да се поистоветиме со другите луѓе. Што очекува Господ од нас? Делувај праведно, љуби ја милоста и чекори понизно со својот Бог. |
||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Годините немат веза, во Рајот ќе биде само една возраст.
|
||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Знаев Меси дека ќе го прашаш Даре за години.......знаааааев....
|
||
МИР со сите
|
||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тринаесет години, зошто?
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
DDarko, ako ne e tajna, kolku godini imash?
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |