IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Предупредување за муслиманите на форумот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Предупредување за муслиманите на форумот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 9>
Автор
Порака Обратен редослед
Pustinski-Lav Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 19:11
 Ok намигнување
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 19:10
Originally posted by Pustinski-Lav Pustinski-Lav напиша:

pak toa NIE

da ne patis od custvo na mala vrednost
ili si zamisluvas deka si kral luj 14

koj vikal Nie sme sonce a mislel na sebe

Anakin, jas mislam deka jasen bev koga se potrudiv da ti objasnam zosto vikam Nie... A neznam zosto tebe toa tolku te iritira????

ne deka me iritira
nego se custuvam kako jas sam protiv site VAS koga kje kazes NIE
kazi JAs
pravam. sakam pocituvam. Jas
poubavo e za diskusija
pa kje nemas problem so mene vo idnina vo vrska so toa
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 19:06

абе сега за Толстој кажаа дека бил муслиман....

може и Луј14 ке кажат бил мухамеданец.....
те чуди нешто?????????

Te preduprediv na drugiot podforum,, da se priberes i da ne izmisluvas gluposti!!! Ne si dostoen da se diskutira so tebe... Adios
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
mali simo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2006
Поени: 1132
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 19:03
Originally posted by anakin anakin напиша:

pak toa NIE

абе сега за Толстој кажаа дека бил муслиман....

може и Луј14 ке кажат бил мухамеданец.....
те чуди нешто?????????
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 19:01
pak toa NIE

Anakin, jas mislam deka jasen bev koga se potrudiv da ti objasnam zosto vikam Nie... A neznam zosto tebe toa tolku te iritira????
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 19:00
Nie go razbirame Bog preku negovite Dela, koi se na sekade,, no nikogas ne tragame da go razbereme Bozjoto bitie,, Zatoa sto znaeme deka Bog e Apsoluten i so nasata ogranicenost ne mozeme da se doblizime nikogas do percepcijata na Apsolutnosta.. Nie tragame po mudrost, ne za da mozeme Bozjata mudrost da ja razbereme8vo bukvalen smisol na zborot), naprotiv za da se doblizime do Boga, jer On e Apslolutna mudrost(izvor na mudrosta)

Значи според ова што го пишуваш кажуваш дека Бог е над човечкиот разум ??????

Па како може права вера де биде таа која се раководи по човечкиот разум??????(
А вистинската вера го дозволува она што го дозволува разумот, а го забранува се она што се коси со него).......???????

Pa neli Isus e stvoren, ili radzanjeto ne e stvaranje..? - - -
Само да те поправам , во ,,симболот на верата ,, кој е и темел на христијанската вера вели:

2. И ВО ЕДИНИОТ ГОСПОД , ИСУС ХРИСТОС , СИН БОЖЈИ ЕДИНОРОДЕН КОЈ Е РОДЕН ОД ОЦА ПРЕД СИТЕ ВЕКОВИ, СВЕТЛИНА ОД СВЕТЛИНА , ВИСТИНСКИ БОГ ОД БОГА ВИСТИНСКИ РОДЕН, НЕСТВОРЕН, ЕДНОСУШТЕН НА ОЦА ПРЕКУ КОГО СЕ ПОСТАНАЛО......

ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 18:57
pak toa NIE

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 18:47
 значи човечкиот разум кој ионака е мал колку една тупаница е доволен да ја разбере Божјата Премудрост.... да го разбере начинот на кој Бог го создал и устроил развивањето (од бебе до старец). Човечкиот разум е доволен да го разбере оној кој него го создал??????
Не верувам дека Бог е толку мал и едноставен да може човечкиот разум да го разбере,

не се сложувам со таква вера...... ограничувачка....

Nie go razbirame Bog preku negovite Dela, koi se na sekade,, no nikogas ne tragame da go razbereme Bozjoto bitie,, Zatoa sto znaeme deka Bog e Apsoluten i so nasata ogranicenost ne mozeme da se doblizime nikogas do percepcijata na Apsolutnosta.. Nie tragame po mudrost, ne za da mozeme Bozjata mudrost da ja razbereme(vo bukvalen smisol na zborot), naprotiv za da se doblizime do Boga, jer On e Apslolutna mudrost(izvor na mudrosta)

Бог не е ограничен не е створен , Тој е светлина од светлина, полнота на љубов, Тој е седржител , се доаѓа од Него и се оди кај Него........

Pa neli Isus e stvoren?? Radzanjeto ne e stvaranje, ili Isus ne ne Bog..??? _____A jas navistina te podrzuvam na ovie zborovi, I znam deka Allah (Bog) ne e stvoren!!!намигнување

I razmisli podobro pred da davas bezveze zaklucoci za toa kjoa vera e ogranicuvackaнамигнувањенамигнувањенамигнување

Изменето од Pustinski-Lav - 31.Јануари.2008 во 18:52
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 18:25

братко ај прочитај како се вика темава и не се глупирај

Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 18:23
Se vrati VIRUSOV....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 18:17
Originally posted by mudzahid mudzahid напиша:

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Najgolemiot broj vernici smetaat deka mora da go zashtituvaat Boga, kako Toj da ne mozhe toa da go pravi samiot.
-Вистинските верници, го штитат зборот на Бог, а не Него-Он е Семоќен. А, тие само докажуваат дека се верници.

Poveketo vernici smetaat deka tie se slugi Bozhji, kako da Toj sozdava nekoj da mu sluzhi bidejki ne mozhe samiot da si gi napravi rabotite.
-Верниците се слуги на Бог, во смисла на извршување на неговите наредби, а не работи кои Бог не може да ги направи, со што докажуваат дека се верници.

Poveketo vernici mislat deka Bog so nivnoto sozdavanje gi stava na nekakov ispit, pa ako ne bidat slepo poslushni ke gi prati da izgorat vo pekolot, kako Nemu da mu doshlo do testiranje i unishtuvanje na svojata Kreacija.
-Бог ги става на искушение верниците, а ако и покрај тоа бидат цврсто уверени (а, не слепо послушни) ќе ја заслужат милоста на Бог, а ако не казната не им е далеку.

Poveketo vernici veruvaat vo onoa sto im se kazhalo da veruvaat bez smaite da razmislat dali site tie raboti voopshto imaat nekakva logika. Oti navistina, teshko nim so takva slika na nivniot Bog.

-Вистинските верници, веруваат и размислуваат за верата. А вистинската вера го дозволува она што го дозволува разумот, а го забранува се она што се коси со него.

значи човечкиот разум кој ионака е мал колку една тупаница е доволен да ја разбере Божјата Премудрост.... да го разбере начинот на кој Бог го создал и устроил развивањето (од бебе до старец). Човечкиот разум е доволен да го разбере оној кој него го создал??????
Не верувам дека Бог е толку мал и едноставен да може човечкиот разум да го разбере,

не се сложувам со таква вера...... ограничувачка....

Бог не е ограничен не е створен , Тој е светлина од светлина, полнота на љубов, Тој е седржител , се доаѓа од Него и се оди кај Него........

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 16:06
pa pa efendi
ubo so zi odisголема%20насмевка

Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 16:01
ljugeto pamtat, posebno na balkanot, kako bilo pod muslimansko ropstvo, no i samite znaat deka drevniot islam pominal devolucija i deka porano bila TOLERANTA vera a ne totaliterna vera kako denes sto ja praktikuvaat!(od LouWeed)

Ludjeto na balkanot ne slucajno ja izmislile pogovorkata:"PUSTO TURSKO!"
Verovatno togam im bilo mnogu poubavo od sega,slobodni vo se,i zgrizeni vo se.

Moja preporaka do tebe LouWeed:"Sekoe utro koga ce stanes da zapalis edna sveca,i da mu se molis na Boga za turcite,da im dade sekakvo dobro,zosto ako ne bea tie,nemase da bides ni ti!"

PA-PA
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 15:59
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Najgolemiot broj vernici smetaat deka mora da go zashtituvaat Boga, kako Toj da ne mozhe toa da go pravi samiot.
-Вистинските верници, го штитат зборот на Бог, а не Него-Он е Семоќен. А, тие само докажуваат дека се верници.

Poveketo vernici smetaat deka tie se slugi Bozhji, kako da Toj sozdava nekoj da mu sluzhi bidejki ne mozhe samiot da si gi napravi rabotite.
-Верниците се слуги на Бог, во смисла на извршување на неговите наредби, а не работи кои Бог не може да ги направи, со што докажуваат дека се верници.

Poveketo vernici mislat deka Bog so nivnoto sozdavanje gi stava na nekakov ispit, pa ako ne bidat slepo poslushni ke gi prati da izgorat vo pekolot, kako Nemu da mu doshlo do testiranje i unishtuvanje na svojata Kreacija.
-Бог ги става на искушение верниците, а ако и покрај тоа бидат цврсто уверени (а, не слепо послушни) ќе ја заслужат милоста на Бог, а ако не казната не им е далеку.

Poveketo vernici veruvaat vo onoa sto im se kazhalo da veruvaat bez smaite da razmislat dali site tie raboti voopshto imaat nekakva logika. Oti navistina, teshko nim so takva slika na nivniot Bog.

-Вистинските верници, веруваат и размислуваат за верата. А вистинската вера го дозволува она што го дозволува разумот, а го забранува се она што се коси со него.
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 9>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.