|
Предупредување за муслиманите на форумот |
Внеси реплика | страница <12345 9> |
Автор | ||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ok
|
||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne deka me iritira nego se custuvam kako jas sam protiv site VAS koga kje kazes NIE kazi JAs pravam. sakam pocituvam. Jas poubavo e za diskusija pa kje nemas problem so mene vo idnina vo vrska so toa |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
абе сега за Толстој кажаа дека бил муслиман.... |
||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
||
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
абе сега за Толстој кажаа дека бил муслиман.... може и Луј14 ке кажат бил мухамеданец..... те чуди нешто????????? |
||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pak toa NIE
da ne patis od custvo na mala vrednost ili si zamisluvas deka si kral luj 14 koj vikal Nie sme sonce a mislel na sebe Anakin, jas mislam deka jasen bev koga se potrudiv da ti objasnam zosto vikam Nie... A neznam zosto tebe toa tolku te iritira????
|
||
|
||
mali simo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nie go razbirame Bog preku negovite Dela,
koi se na sekade,, no nikogas ne tragame da go razbereme Bozjoto
bitie,, Zatoa sto znaeme deka Bog e Apsoluten i so nasata ogranicenost
ne mozeme da se doblizime nikogas do percepcijata na Apsolutnosta.. Nie
tragame po mudrost, ne za da mozeme Bozjata mudrost da ja razbereme8vo
bukvalen smisol na zborot), naprotiv za da se doblizime do Boga, jer On
e Apslolutna mudrost(izvor na mudrosta)
Значи според ова што го пишуваш кажуваш дека Бог е над човечкиот разум ?????? Па како може права вера де биде таа која се раководи по човечкиот разум??????(А вистинската вера го дозволува она што го дозволува разумот, а го забранува се она што се коси со него).......??????? Pa neli Isus e stvoren, ili radzanjeto ne e stvaranje..? - - - Само да те поправам , во ,,симболот на верата ,, кој е и темел на христијанската вера вели: 2. И ВО ЕДИНИОТ ГОСПОД , ИСУС ХРИСТОС , СИН БОЖЈИ ЕДИНОРОДЕН КОЈ Е РОДЕН ОД ОЦА ПРЕД СИТЕ ВЕКОВИ, СВЕТЛИНА ОД СВЕТЛИНА , ВИСТИНСКИ БОГ ОД БОГА ВИСТИНСКИ РОДЕН, НЕСТВОРЕН, ЕДНОСУШТЕН НА ОЦА ПРЕКУ КОГО СЕ ПОСТАНАЛО...... |
||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pak toa NIE
da ne patis od custvo na mala vrednost ili si zamisluvas deka si kral luj 14 koj vikal Nie sme sonce a mislel na sebe |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
значи човечкиот разум кој ионака е мал колку една тупаница е доволен да ја разбере Божјата Премудрост.... да го разбере начинот на кој Бог го создал и устроил развивањето (од бебе до старец). Човечкиот разум е доволен да го разбере оној кој него го создал??????
Не верувам дека Бог е толку мал и едноставен да може човечкиот разум да го разбере, не се сложувам со таква вера...... ограничувачка.... Nie go razbirame Bog preku negovite Dela, koi se na sekade,, no nikogas ne tragame da go razbereme Bozjoto bitie,, Zatoa sto znaeme deka Bog e Apsoluten i so nasata ogranicenost ne mozeme da se doblizime nikogas do percepcijata na Apsolutnosta.. Nie tragame po mudrost, ne za da mozeme Bozjata mudrost da ja razbereme(vo bukvalen smisol na zborot), naprotiv za da se doblizime do Boga, jer On e Apslolutna mudrost(izvor na mudrosta)
Бог не е ограничен не е створен , Тој е светлина од светлина, полнота на љубов, Тој е седржител , се доаѓа од Него и се оди кај Него........
Pa neli Isus e stvoren?? Radzanjeto ne e stvaranje, ili Isus ne ne Bog..??? _____A jas navistina te podrzuvam na ovie zborovi, I znam deka Allah (Bog) ne e stvoren!!!
I razmisli podobro pred da davas bezveze zaklucoci za toa kjoa vera e ogranicuvacka Изменето од Pustinski-Lav - 31.Јануари.2008 во 18:52 |
||
|
||
mali simo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
братко ај прочитај како се вика темава и не се глупирај |
||
|
||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se vrati VIRUSOV....
|
||
mali simo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
значи човечкиот разум кој ионака е мал колку една тупаница е доволен да ја разбере Божјата Премудрост.... да го разбере начинот на кој Бог го создал и устроил развивањето (од бебе до старец). Човечкиот разум е доволен да го разбере оној кој него го создал?????? Не верувам дека Бог е толку мал и едноставен да може човечкиот разум да го разбере, не се сложувам со таква вера...... ограничувачка.... Бог не е ограничен не е створен , Тој е светлина од светлина, полнота на љубов, Тој е седржител , се доаѓа од Него и се оди кај Него........ |
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa pa efendi
ubo so zi odis |
||
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ljugeto pamtat, posebno na balkanot, kako bilo pod muslimansko ropstvo, no i samite znaat deka drevniot islam pominal devolucija i deka porano bila TOLERANTA vera a ne totaliterna vera kako denes sto ja praktikuvaat!(od LouWeed)
Ludjeto na balkanot ne slucajno ja izmislile pogovorkata:"PUSTO TURSKO!" Verovatno togam im bilo mnogu poubavo od sega,slobodni vo se,i zgrizeni vo se. Moja preporaka do tebe LouWeed:"Sekoe utro koga ce stanes da zapalis edna sveca,i da mu se molis na Boga za turcite,da im dade sekakvo dobro,zosto ako ne bea tie,nemase da bides ni ti!" PA-PA |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
-Вистинските верници, веруваат и размислуваат за верата. А вистинската вера го дозволува она што го дозволува разумот, а го забранува се она што се коси со него. |
||
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
||
Внеси реплика | страница <12345 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |