IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали Марија имала деца после Исус?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали Марија имала деца после Исус?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 12>
Автор
Порака Обратен редослед
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 23:38
глупости трепкање
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 23:37
Originally posted by connected connected напиша:

леле ама вадење
мислиш не се сеќавам?
темата беше дали марија била девица, не се прави на луд среќа

Да, јас мислам дека не се сеќаваш.
Јас се сеќавам затоа што проверив во еден мој пост на 7ма страна од оваа тема.

Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Не забегувајте, темата не е Исламот и Марија, туку Дали Марија останала девица по Исус. Ако има Исламот што да каже на таа тема, бујрум, а ако не, немојте оф-топик.

Тогаш насловот на темата сеуште не беше сменет и јас го цитирав/препирашв од самата тема.

Немам јас никаква причина да се "вадам" connected. Се вадат оние кои немаат што аргументирано да напишат на темава и одвај чекаат оф-топик муабети да се појават и да почнат да се прават јунаци во сериозната дебата "Како беше насловот на темава" голема%20насмевка

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 23:28
леле ама вадење
мислиш не се сеќавам?
темата беше дали марија била девица, не се прави на луд среќа
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 23:27
Mene nekako mi zvuci za dva razlicni naslova.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 23:25
Поранешниот наслов на темава беше: Дали Марија останала девица по Исус?
а сегашниот е: Дали Марија имала деца после Исус?
Разликата е само синтаксичка, додека суштината е иста.
Или можеби не сум во право? среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 23:22
Originally posted by connected connected напиша:

а јас го молам модераторот да не ги брише оти го менеше насловот на темата и не е ферголема%20насмевка

So tebe sum!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 23:18
а јас го молам модераторот да не ги брише оти го менеше насловот на темата и не е фер
голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 23:17
Го молам модераторот да ги избрише сите оф-топик пораки на оваа тема т.е. сите оние кои не кажуваат ништо на темата дали Марија имала или немала деца после Исус.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 22:58
Eve da ne reces deka ne znaeme nisto za Marija,EvAngelos,pogledni kolku ubavo e spomnata vo Qur'anot vo sura:Ali-Imran:35-51:

35. Kada Imranova žena reče: “Gospodaru moj, ovo što je u trbuhu mome je zavjetujem samo na službu
Tebi, pa primi od mene, jer Ti, zaista, sve čuješ i znaš!”
36. poslije ona, kada je rodila, reče: “Gospodaru moj, rodila sam žensko”, - a Allah dobro zna šta je rodila
-, “a žensko nije kao muško; nadjela sam joj ime Merjema, i ja nju i porod njezin stavljam pod Tvoje
okrilje od prokletog šejtana.”
37. I Gospodar njezin primi je lijepo i učini da uzraste lijepo, i da se o njoj brine Zekerijja. Kad god bi joj
Zekerijja u hram ušao, kod nje bi hrane našao. “Odakle ti ovo, o Merjema?” – on bi upitao, a ona bi
odgovorila: “Od Allaha, Allah onoga koga hoće opskrbljuje bez muke.”
38. Tu Zekerijja zamoli Gospodara svoga: “Gospodaru moj,” – reče – “podari mi od Sebe čestita potomka,
jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš!”
39. I dok se on u hramu stojeći molio, meleki ga zovnuše: “Allah ti javlja radosnu vijest: rodit će ti se
Jahja, koji će u Allahovu knjigu vjerovati, i koji će prvak biti, i čedan, i vjerovjesnik, potomak onih
dobrih.”
40. “Gospodaru moj,” – reče – “kako će imati sina kada me starost ophrvala, a i žena mi je nerotkinja?” –
“Eto tako”, - reče On -, “Allah čini što On hoće”.
41. “Gospodaru moj,” – zamoli on – “daj mi neki znak!” – “Znak će biti” – reče – što tri dana s ljudima
nećeš moći govoriti, osim znakovima. I često spominji Gospodara svoga i hvali Ga krajem dana i
izjutra!”
42. I kada meleki rekoše: “O Merjema, tebe je Allah odabrao i čistom stvorio, i boljom od svih žena na
svijetu učinio.
43. O Merjema, budi poslušna svome Gospodaru i licem na tle padaj i sa onima koji molitvu obavljaju i ti
obavljaj!”
44. To su nepoznate vijesti koje ti objavljujemo. Ti nisi bio među njima kada su pera svoja od trske
pobacali da bi vidjeli koji će se od njih o Merjemi brinuti, i ti nisi bio među njima kad su se prepirali.
45. A kada meleki rekoše: “O Merjema, Allah ti javlja radosnu vijest, od Njega Riječ: ime će mu biti
Mesih, Isa, sin Merjemin, biće viđen i na ovom i na onom svijetu i jedan od Allahu bliskih;
46. on će govoriti ljudima još u kolijevci, a i kao odrastao, i biće čestit”,-
47. ona reče: “Gospodaru moj, kako ću imati dijete kada me nijedan muškarac nije dodirnuo?” – “Eto
tako”, - reče -, “Allah stvara što On hoće. Kada nešto odluči, On samo za to rekne: ’Budi!’ – i ono
bude.”
48. I poučiće ga pismu i mudrosti, i Tevratu i Indžilu,
49. i poslati kao poslanika sinovima Israilovim: “Donosim vam dokaz od Gospodara vašeg: napraviću vam
od ilovače nešto poput ptice i puhnuću u nju, i biće, voljom Allahovom, prava ptica. I iscjeliću slijepa
od rođenja, i gubava, i oživljavaću mrtve, voljom Allahovom, i kazivaću vam šta jedete i šta u
domovima gomilate; to će, uistinu, biti dokaz za vas, ako pravi vjernici budete;
50. i da potvrdim istinitost Tevrata, objavljenog prije mene, i da vam dopustim nešto što vam je bilo
zabranjeno. I donosim vam dokza od Gospodara vašeg, - zato se Allaha bojte i mene slušajte -,
51. Allah je doista i moj i vaš Gospodar, pa se Njemu klanjajte; to je pravi put!”

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 22:53
Originally posted by чаир чаир напиша:

... односно децата на Јосив кој ја земал Богородица на чување  

Чаир, Јосиф и бил маж на Марија, а не нејзин бејбиситер газење%20од%20смеење

Има ли во вас барем малку страв Божји штом си дозволувате да хулите кон онаа која го родила нашиот Господ и Спасител, благословената меѓу сите жени, Марија.
Кон врв
чаир Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јануари.2007
Поени: 950
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај чаир Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 19:25
Богородица немала деца после Христос а делот каде се зборува за браќата Христови за кој протестанти се фаќаат како слеп за стап се однесува за неговите браќа и сестри по закон односно децата на Јосив кој ја земал Богородица на чување  
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 18:20
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Originally posted by Sandokan Sandokan напиша:

bidejki bila mazena so Zekerija

Не била мажена со Захарија, туку со Јосиф. (ова е според Библијата)

Tocno taka.Verovatno bratot Sandokan pod Zekerija mislel na nejziniot tatko,ili nei bese tatko EvAngelos,a?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 00:59
Originally posted by Sandokan Sandokan напиша:

bidejki bila mazena so Zekerija

Не била мажена со Захарија, туку со Јосиф. (ова е според Библијата)

Кон врв
Sandokan Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 47
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sandokan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2008 во 15:23
za Marija prvo da dokazeme deka ne e bozica nitu kerka Bozja niti Majka Bozja i deka nerodila Bogocovek nitu Bog , a za drugo ke bide lesno i razbirlivo ako rodila drugi deca kako sekoja normalna zena..bidejki bila mazena so Zekerija.. a vie so vasite dogmi gi bunite lugeto i posle nerazbiraat kako moze takva zena da raga
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.