IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Мода и убавина
  Активни теми Активни теми RSS - Природни маски за лице, коса и тело
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Природни маски за лице, коса и тело

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака Обратен редослед
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Статус: Офлајн
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јули.2010 во 00:06
Originally posted by gonzo gonzo напиша:

Originally posted by ФорумскаБаба ФорумскаБаба напиша:

Еј го имам тоа пробано...баш ми е ОК..и лесно се вадида...топлата вода ...помаганамигнување

Go imas probano...замисленост...aauuu a ja mislev mlada baba si...dobro ajd neka ti bide...ce ti veruvam...samo nemoj kiseloto mleko i krastavici da gi potrosis za maska, utre nema taratur...изненадувањеплазење

Mlada baba sum breтагатага ama batali tuka sto pisuva...ne e samo za toa...mnogu e dobro za pothranuvanje na kozata...posle toa e meka...kako na bebeдада

a krastavici ne stavam...auu begaj bre...toa se jadeплазење
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
gonzo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Мачкозил

Регистриран: 04.Декември.2008
Локација: У дневну
Поени: 3137
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gonzo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јули.2010 во 00:02
Originally posted by ФорумскаБаба ФорумскаБаба напиша:

Еј го имам тоа пробано...баш ми е ОК..и лесно се вадида...топлата вода ...помаганамигнување

Go imas probano...замисленост...aauuu a ja mislev mlada baba si...dobro ajd neka ti bide...ce ti veruvam...samo nemoj kiseloto mleko i krastavici da gi potrosis za maska, utre nema taratur...изненадувањеплазење

Изменето од gonzo - 24.Јули.2010 во 00:02
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
Кон врв
Сениор
Сениор

Game over

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2010 во 23:54
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
gonzo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Мачкозил

Регистриран: 04.Декември.2008
Локација: У дневну
Поени: 3137
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gonzo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2010 во 23:52

...две лажици мед и една белка од јајце...а потоа измијте го лицето прво со топла, а потоа и со ладна вода...

Ce si imate maka dodeka medot da go 'odmiete'...плазење
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
Кон врв
Сениор
Сениор

Game over

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2010 во 23:45
•    Како маска против брчки употребете две лажици мед и една белка од јајце, помешани во каша. Нанесете ја смесата на лицето, оставете ја да делува 15-20 минути, а потоа измијте го лицето прво со топла, а потоа и со ладна вода. Но внамавјте, оваа маска не треба премногу често да се употребува
•    Ако сакате да ја освежите и матирате кожата употребете смеса од еден свеж изгмечен компир и малку свежо млеко. Нанесете на лицето, оставете да делува неколку минути и измијте со ладна вода
•    За нечиста коже користете квасец помешан со млако млеко. Нанесете на лицето и оставете да делува додека да се исуши, а потоа измијте со топла па потоа со ладна вода. Со редовна употреба на оваа домашна маска, кожата видливо ќе се исчисти
•    За осетлива кожа употребете младо сирење помешано со една лажица мед во кремаста смеса. Нанесете на лицето во обилен слој, а посебно околу очите и усните. Оставете да делува 20 минути,а потоа отстранете ја смесата со памук натопен во топло млеко
•    За освежување на секаков тип на кожа употребете една изгмечена банана. Нанесете ја на лицето и оставете да делува 20-30 минути, а потоа измијте го лицето со чај од камилица. Оваа маска може да се применува еднаш до два пати неделно

не%20знамне%20знамне%20знам
Кон врв
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2009 во 14:45
Inaku za dlabinsko chistenje na kozhata,na porite koristam maska na Freemen..na baza na avokado,zelena glina i oves,mnogu e efikasna za chistenje na porite i osvezuvanje na liceto...ja ima vo Vero okolu 310 denari..
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2009 во 14:43
Redovno si pravam maska od pcenkarno brashno i jogurt...mi ja osvezuva kozhata,mi ja pravi ,meka i nezna (ovaa maska e za normalna i masna kozha),vredi da se proba..
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
Evenstar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Вечен оптимист

Регистриран: 09.Јули.2007
Поени: 3388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Evenstar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2009 во 20:32
Ако имате слаби и кршливи нокти, може да ги држите 10 минути во маслиново масло - применувајте го тоа еднаш неделно и вашите нокти за брзо време ќе бидат поцврсти.

За кршлива и ретка коса - еден лимон исечен на парчиња сварете го во две чаши вода. Кога ќе проврие, исцедете го низ газа и ставете ја течноста во шише со прскалка, па прскајте ја косата после капење... има неограничен рок на траење ако го чувате во фрижидер.

It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
Кон врв
Командантица Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2008
Поени: 2129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Командантица Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2009 во 19:21
без разлика,..не можам да ја поднесам таа миризба, па не да би го ставила,....на лице,...има и други природни маски за убавина,...
..Живеам за да умрам..!
Кон врв
-B-lue E-yes- Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Ноември.2008
Поени: 111
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај -B-lue E-yes- Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2009 во 15:36
јбг командантице...трпи баба за ѓиздус...цела соба ја усмрдувам кога си ставам... али трпи за убавина, со тоа си се тешам секогаш
Кон врв
Командантица Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2008
Поени: 2129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Командантица Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2009 во 23:40
^ ..нема шанси да би го ставила тоа на лице.. [:-&]
..Живеам за да умрам..!
Кон врв
-B-lue E-yes- Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Ноември.2008
Поени: 111
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај -B-lue E-yes- Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2009 во 19:08
Хмм еве ви една маска против акни
(малце смрди али јбг, убавината таква е)
Ќе исечкате една глава лук на ситни парченца и потоа исечените парченца ќе ги згмечкате убаво (односно ќе ги истолчите)
Потоа, згмечаниот лук се става на целото лице, избегнувајќи го пределот околу очите
Маската се остава околу 15 минути (но ако стане печењето неподносливо, пожелно е предвремено да се извади смесата пошо може да дојде и до горење на кожата)
Извадете го лукот и измијте го лицето со студена вода!
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јануари.2009 во 02:13

Шеќерче, еве ја темата за природни маски и купки за тело.

Те молам, пред да отвориш нова тема, разлистај низ постарите...
Кон врв
maki_seker4e Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Ноември.2008
Поени: 131
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maki_seker4e Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јануари.2009 во 02:06
ako znaete nekoi prirodni kupki i maski pisete tuka
I love saying yes...and doing the opposite. a friend is alweys there when you need them.NOT ME!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,360 секунди.