![]() |
|
На столбот на срамот! |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2728293031 49> |
Автор | |
gOJDO ![]() Сениор ![]() Регистриран: 01.Јули.2010 Локација: Eritrea Статус: Офлајн Поени: 115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Како тоа пораснала?
Опиши ја статистиката, за кој период станува збор и во однос на кој просек? |
|
![]() |
|
marsovec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Смртноста на децата пораснала за 25%....А никој не одговара?
![]() |
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
![]() |
|
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
На столбот на срамот треба да се стават сите каде се одговорни зарад оваа црна слика која ни ја предлагат во 21 век.Векот на развиените технологии
![]() ![]() ![]() Катастрофална состојба во родилиштата низ МакедонијаИзвор: Макфакс
Недоволен број на персонал и опрема, неадекватни санитарни услови и стари згради. Ова е состојбата која ја констатира комисијата за стручен надзор во родилиштата низ Македонија. Родилиштето во Штип работи со два гинеколози, а потребни се седум, а во Велес работат со еден ултразвук и еден кардиотокограф. Овие родилишта се наоѓаат во најлоша состојба. Здравствените власти нема да стават клуч на ниедно од родилиштата бидејќи, според нив тоа не е решение на проблемот. Конкретно овие две болници се регионални центри. Последниот стручен надзор во болниците бил во почетокот на деведесеттите години. Во 1999 година починале 11 родилки, а додека во 2005 година починале 10 родилки на 100.000 кои родиле живородени деца. За таа цел веќе во септември ќе се испечатат протоколи, кои ќе пропишуваат како матичните гинеколози треба да ја следат бременоста. За опремата и кадарот треба да се погрижи министерството за здравство. Според гинекологот Гордана Адамова, цело следење на бременоста започнува од матичните гинеколози. Тие се оние кои треба да проценат дали една бременост е ризична и да знаат до каде е нивната моќ. Во стратегијата на министерството за здравство има три главни приоритети. Едукацијата на бремените жени и посетата на матичниот гинеколог клучно за намалувањето на бројот на смртните случаи, пристапот на жените до гинеколозите како и подобрување на условите за заштита на пациентите како и регионализација на породилиштата, да се знае која болница какви услуги може да нуди. Патронажната служба бара обезбедување на 88 возила и 400 патронажни торби. Во последните неколку месеци починаа две родилки од Прилеп, од Гостивар, а пред неколку дена почина и родилка од Велес. Родилиштето во Прилеп одредено време поради немање основни услови за породување, беше затворено, а директорите добија и кривични пријави |
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Има ли Брза право кога бара бесилка
![]() Жалосно ![]() ***** Штипјанката Анита Георгиева во битка за живототТрагедијата на ова семејство сега е уште поголема. Георгиев се соочува со кривична пријава. Гинекологот Мицков го обвинува дека и ја скршил ногата на неговата сопруга, откако претходно настанала тепачка меѓу нив двајцата. |
|
![]() |
|
marsovec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
А ова столбовиве се доста јаки, може на еден ..да се ...постават..повеќе закачалки...ова...за овие...кои го ограбија народот...и ја урнисаа државата.
Може и на обична но јака закачалку?.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
...e pa , zatoa,..ne gi krivi niv tuku...vlasta tvoja!
![]() ...tukuu,...se dodeka stolbov ne se zameni so...besilka,...nema da ima nikakov efekt...realen mislam! ![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
ЕВН гледа со враќање во иднината да го ограби народот.Арамилак и тоа кога се зблизија со власта.До сега каде беа?
![]() |
|
|
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
А кој да контролира што му прават на народот кога тие шѕо за тоа се одбрани немаат време од кавги и расправии да видат и да пресечат
![]() ЕВН незаконски испорачува повисоки сметки |
|
![]() |
|
![]() |
|
Кога ќе ми се спомне ПРАВДА ми се смачува.Овде не верувам дека ја има - и токму затоа!.
Колку си понемоќен толку помалку и ќе ја добиеш.
А ова со Црквата - не заслужува зборови , повеќе има афери и од самата власт.Затоа се блиски?
Што бидна со Изгрев?
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
a be kakov stolb??!!...
![]() .,...2000 evra za ....samo znameto shto vi go diga???!!! ![]() ![]() Изменето од Анастеа - 28.Јуни.2010 во 03:05 |
|
![]() |
|
![]() |
|
Поп распоп, тужби/жалби кој ли не преставува низ светот. Која е вистината
Владика Петар: Зоран не е поп туку распоп "Кој што сака може да коментира. Но Зоран А. е расчинет веќе подолг период поради неморално однесување. Пресудата ја потврди Синодот минатата година, што значи дека тој веќе не е поп туку, како што се вели кај народот, распоп", изјави вчера владиката Петар, администратор на Австралиско-новозеландската епархија. Поп во затвор оти ја тепал љубовницата |
|
![]() |
|
...ma,...lesno e za shumata...ke porasne pak,..samo, ushte da ima i koj da gi iseche drvata...
|
|
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2728293031 49> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |