|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика | страница <1 2728293031 138> |
Автор | |
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
на Blueprayer Оваа песна не е за мене нити за него - туку за неа, која е мазна и лизгава како бела јагула; која со насмевка на делфин ги поздравува намуртените ајкули; со седефната кожа свети во темните води и ги задева коралите со разиграните прамени ко дар од Ботичели. Не се роди од школка, но знае да отвора школки со тајната молитва што и ја шепнаа сирените. Таа е ловец на бисери, осамен талкач по сини гребени и неустрашив трагач по морски чудовишта. Нејзините лузни се нејзините трофеи и можат да се видат само низ леќата на нејзиното око. |
|
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bravo kako i sekogas ....PREKRASNO druze |
|
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не сум злато мила
секаде е распослано пред нас постои за нас но четри очи требаат за да го видат повеќе не, ни помалку. Не сум ангел мила тие се околу нас само четри очи требаат да ги видат нивните дела кои сме ние какви сме сега. Четри очи само можат патот кон бесконечноста да го видат кога ќе се научат заедно да гледаат баш како нашите. |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
за секое добро дело ствараш еден ангел каде и да одиш со тебе се сите те ценат по нив, по ангелите со црните крилја но, за добро дело, за кое знаеш само ти ангелот има крилја бели по нив се цениш само ти ретки се тие, со крилјата бели кога ги ствараш, тогаш плачеш |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kade e majstpcevo 62 ?? so mu bidna?? da ne e aren?? |
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
perfect hideout
го стави времето помеѓу нас лажна тампон изолација оти за нас не важат земските закони оти ние сме космички категории ние сме цел периоден систем ние сме теоријата на биг бенг ние имаме град во четвртата димензија и секој ден сме на друга адреса за да не може никој да нè најде па ни ние еден со друг |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga slepite oci progledaa
-i neboto se otvori -i sonceto izgrea Koga gluvite usi proslusaa -i mrakot se izgubi -i pticite zapeaja Koga srceto se oporavi -i drvjata rascutea -i nekoi nastradaa Dojde prolet... |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne gledaj co kamenot koj na pogled ne se topi,
iscisti ja dusata od mamurluk i napravi nov cekor. Ne mozes kamen so pogled da rastopis nitu pak, nesto so pogled da skamenis. Daj se od sebe i povtorno nasmevni se, daj se za iskrena nasmevka... Ostaj go kamenot zad tebe....vo minatoto.... |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали
дали лежи на грб или стомак дали замислува или сонува дали со копнеж црта или со откажување брише мојот Салвадор |
|
Zdravko81
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1690 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sam si sedam
pesni si redam nikoj me neke pa dosta e veke ... Изменето од zenmaster - 04.Септември.2009 во 01:15 |
|
Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Гледаш некаде
чекориш мафтам ко блесав - Еј ! Се вртат женски - Мене ми викаш ? - Бегајте бе недомакинки едни ! - Абе шо ни фали ? - Зимница напраивте ? - Не ! Они така сложно. - Ај гитла од мене зимоска ја со неа ќе бидам, а вие патете и гладни бидете ! - Еј ! Ти чекориш со сметки во раце, а они пак се вртат - Ти нас ни викаш ! - Иш бе од мене ни ТВ претплата немате платено знам ја паметот кај ви е и таму не гледајте џабе за вас нема ништо таму ! - Еј ! Ме виде под свое ме зеде те бацив милно сеуште мирисаш на ајвар и пак те бацив. Уплакани чекори зад нас се губеа. |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И оваа ноќ
со мене те земам срцето мое веќе знае каде да те смести според тебе и заради тебе обликот го има каква те знае од светлина дел ноќта во ден која ми ја претвара и насмевка ми сочува со ѕверките додека пееме иако текстот не го знаеме а сепак магија ќе предизвикаме не е прв пат се’ подлабоко е во секој дел од мене печат од тебе има. |
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
5+7+5
Во врат ми дише присутна далечина. Сончево утро. |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 2728293031 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |