IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - ...Идивиди Клуб на политички фајтери...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

...Идивиди Клуб на политички фајтери...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 287288289290291 295>
Автор
Порака Обратен редослед
AlbanianGirl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Февруари.2008
Локација: Cuba
Статус: Офлајн
Поени: 495
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2008 во 21:17
Delija, znaesh shto me sovetuvaat sekogash moite roditeli???
- deka pred da donesam bilo kakov zakluchok, pred da presuduvam bilo kogo, da slushnam verziite na site zasegnati strani, da gi sogledam i dvete strani na medaljata, pa potoa da se potrudam da donesam "SVOJ" zakluchok, koj shto za svoja baza ke si ja ima REALNOSTA, dodeka EMOCIITE da bidat shto e mozhno ponastrana od procenkata...

...ti, gledam deka imash kreirano mislenje, doneseno iskluchivo vrz argumentite na ednata strana, i sekako vrz tvojata emotivna prizvrzanost kon Srbite...
,,,a toa, iskreno zhalam, no premnogu e daleku od ona shto go narekuvame gledanje na rabotite ONAKVI KAKO SHTO SE...tuku poveke nalikuva na ONAKA KAKO SHTO JAS SAKAM DA GI GLEDAM I PROTOLKUVAM,,,

mozhebi nesvesno go pravish toa, no veruvaj mi, deka sekogash i sekade ke pogreshish so svoite zakluchoci,
koi se doneseni bazirano na tvojata slika kreirana vo tvojata glava, a koja za zhal, e ispolneta so otrovot na predrasudite, i naklonetostite,,,,e toa, DEFINITIVNO, sekogash ke te ostava daleku daleku od toa SHTO NAVISTINA E, toa SHTO NAVISTINA POSTOI, toa SHTO NAVISTINA TE OPKRUZHUVA!!!

Изменето од AlbanianGirl - 08.Јули.2008 во 21:18
You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.
Кон врв
DelijaSkopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 1580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2008 во 12:42
Originally posted by AlbanianGirl AlbanianGirl напиша:

te molam, za da razjasnime koj shto poddrzhuva, dobro e da mi go izlozhuvash tvojot koncept za terrorizmot, i sekako dokolku mozhesh da mi posochish nekoi konkretni primeri???

can u please???

Тоа не е мојот концепт за тероризам, туку тоа е самиот тероризам... се прашуваш кој?
Бандити криминалци, па и обични луѓе кои вршат терор врз одредено население, му го попречуваат секојдевниот нормален начин на живот... Прво почнуваат со заплашување, од типот на тепање, претепување на машкиот дел од фамилијата, потоа нудење евтина цена за имотите со цел да се иселат...
Кога тоа нема да помине, се преоа на друга фаза, пострашна... Почнува убивање, труење на стоката, па се до палење на нивите, тракторите и останатата механизација, со цел да се уништи начинот на кој луѓето заработуваат за леб... Знаеш ли што значи на селанец да му го запалиш житото??? Да му ги убиеш воловите , коњите, кравите??? Како тој човек понатаму мирно ќе живее и дали ќе сака тука да живее... И нормално се случуваат преселувања, но не сите...   
За останатите кои сеуште не се иселени, се преоѓа на трета ептен етрашна фаза... Почнуваат да се силуваат жени, ќерки... и се палат куќите во кои што живеат луѓето... Пази, ова се случува во 20 век кога цивилизацијата тера напред и технологијата е се понапредна и кога сеуште постои универзитет на Албански јазик во Приштина, а овде имаме терор како да е 18 век... Луѓето ги напуштаат своите изгорени домови и бегаат... Но и таа фаза не успева да ги избрка сите, најупорните и нај храбрите остануваат... Но тука теророт не запира, се иде на четвртата нај страшна фаза... Лугето почнуваат да бидат киднапирани, со сила одведувани некаде каде што им се губи секаква трага... Никој веќе незнае ништо за нив... се слуша дека се убивани и закопувани, што на крај излегува дека тоа е точно...

Ете тоа во кратки црти е тероризам, драга моја... Тероризам смислен и вршен со децении наназад... Ете таков е твојот сакан народ на Косово и Метохија... Знам сега ќе речеш и дека Србите го правеле истото... Таму постоеше полиција и се обидуваше нешто да стори и имаше полно апсења, а кога дојде ситуацијата најлошо што може да биде, полицијата стана се побрутална, затоа што таму сите Албанци беа племенски сврзани... Кого и да уапсиш сигурно не е невин... немаше човек или дете, а да не фрла камења, па и молотови коктели врз полицијата...

Таков терор не се памети во човековата историја и кога ќе видам некој како тебе дека им се радува и дека се радува на нешто со сила земено и потоа прогласено за свое, ми се превртува стомакот...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2008 во 00:03
te molam, za da razjasnime koj shto poddrzhuva, dobro e da mi go izlozhuvash tvojot koncept za terrorizmot, i sekako dokolku mozhesh da mi posochish nekoi konkretni primeri???

can u please???
You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2008 во 14:26
Велиш со ништо не си заслужила да те нарекуваат терористка??? Како не , кога подржуваш терористи... и тоа оние најлошите, нај крвожедните, она што човековата историја не памети , кои сега моментално, повторувам МОМЕНТАЛНО се наоѓаат на Косово и Метохија...

Што си ти кога се радуваш и подржуваш такви појави, без разлика дали се од твојот народ или не...???
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јули.2008 во 22:16
Originally posted by mircem mircem напиша:

albanian ti go nema miroslav g8 nema koj da te brani

hmmm...ne se sekavam deka nekogash sum bila pridruzhena so bodigardi??!!
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јули.2008 во 22:06
Originally posted by ...Well... ...Well... напиша:

Originally posted by Паланчански Паланчански напиша:

Треба да ја исчистиме оваа земја. Но, од каде (од кого) да почнеме?

...od stracin pa nadole...голема%20насмевка

Страцин???
Која ли волкоебина ја преставува тој твој страцин???
намигнување

Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
mircem Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2008
Поени: 61
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mircem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јули.2008 во 22:03
albanian ti go nema miroslav g8 nema koj da te brani

Изменето од mircem - 06.Јули.2008 во 22:04
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јули.2008 во 21:40
da, zarem se navredi??
pa te molam, na shto lichea dosega site onie tvoi izjavi
za nekakvi si "virusi",chistenje na "shiptari", arnaut girl, i site drugi zborovi so koi gledash so potcenuvanje, i potsmev na mojata nacija...

epa dusho, da ne chekash sluchajno da te vikam
Majka tereza, za rashiruvanje na "tolerantnosta i lubovta" pomegju chlenovite tuka na forumot???

a jas so nishto dosega ne sum zasluzhila da me narekuvaat teroristka,
ili takvo neshto, pa zatoa i ti ne mozhesh da mi zalepish takva etiketaaaa....

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јули.2008 во 20:06

da be ti,,,
so tebe ne mi se ni razgovara
nitu mi se kara...
poshto ti si nacist,,,

si odam vo florida negde...

Не ти чини ова да знаеш... Исто како јас да те наречам терористка и дека затоа несакам да разговарам со тебе...
Кон врв
DJAKONDO Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Султанот на Феникс

Регистриран: 28.Март.2006
Поени: 15052
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DJAKONDO Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јули.2008 во 18:18

da be ti,,,
so tebe ne mi se ni razgovara
nitu mi se kara...
poshto ti si nacist,,,

si odam vo florida negde...

jas ne sum nacist,
aj da se karame nie dvajca
Изјавувам дека ги прочитав условите за користење на форумот и со истите се согласувам и ги прифаќам
s.r. Dzaki

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јули.2008 во 23:48
stracin?,...stranci?!,..збунетост,..........смеење
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јули.2008 во 23:28

problemot e sto "stancite" koga ke treba ke se kazat makedonci a koga ne im e nisto potrebno i koga posakuvaat pojse pravila togas se pak "stranci"
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta.
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2008 во 19:47

...me iznasmea...
Кон врв
...Well... Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...ExtraVagant...

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 5231
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ...Well... Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2008 во 19:32

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 287288289290291 295>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.