![]() |
|
БИБЛИЈАТА И НАУКАТА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2627282930 63> |
Автор | |
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
не би рекол... целта е вие да не убедите дека сме понизок вид на луѓе, заблудени во нашата вера и размислување... па затоа еве се обидувам да ве поттикнам да не просветлите, да не убедите... ама никако да ви појде од рака... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
goor ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Evangelos ti vo ovoj forum si gi citas samo tvoite postovi ili..... toa sto go kaza ti ne dokazuva nisto procitaj pogore imas objasneto.ili...kako sakas. Изменето од goor - 16.Јуни.2007 во 15:28 |
|
![]() |
|
goor ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Originally posted by аџија
хехе... епа конечно се доближуваш до тоа што го тврдиме цело време: НЕМА докази дека Бог не постои... само бладате во празно... ![]() ![]() ADZIJA aj ti dokazi mi deka ne postoi dedo mraz letacki konj i sirena ![]() ![]() ![]()
me svakas sto sakak da kazam ili samo da tresnes nesto... |
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Очигледно дискусијава природно си дојде до својот крај. За жал слушнавме само еднострани аргументи во однос на прашањето за постоењето на Бог.Резултатот е
Теисти : Атеисти = 48 : 0
Изменето од EvAngelos - 16.Јуни.2007 во 15:20 |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
Ateist ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Е овде веќе некој се прави слеп. На тие 35 страници се изнакажа се и сешто посебно од вернициве и сеуште доказ нема. Никому од Атеистите овде не му беше целта да докажува нешто, па ни мене. Целта Беше да ве поттикне вас верниците да ни докажете дека и ние треба да веруваме.
Но не видов ниедна дискусија во тој правец, освен некои поединци кои нешто малку се обидоа. Ако бог постоеше ќе немаше атеисти, ниту пак верници. Зошто? Размислете сами. |
|
![]() |
|
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
ај ти докажи дека Бог не постои?
![]() |
|
![]() |
|
ADZIJA aj ti dokazi mi deka ne postoi dedo mraz letacki konj i sirena ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
затоа што е небитно...
|
|
![]() |
|
zatoa sto odgovorot bi bil NE ili ... zosto e nebitno?? |
|
![]() |
|
хехе... епа конечно се доближуваш до тоа што го тврдиме цело време:
НЕМА докази дека Бог не постои... само бладате во празно... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
pa da ama prvo se dokazalo deka radijacijat postoi a podocna se ispituva dali ja ima na odredeno mesto
a ne se dokazuva deka nema nesto koe nikogas ne postoelo ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
се докажува и едното и другто... Како што мора да се докаже дека некаде нема или има радијација, така мора да се докаже и дали има или нема Господ...
Кај се тие докази? се уште ги чекаме... нема ништо, само комуњарски пароли... |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
e ova e diskusija...
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
ja svativ poentata adzijo ama mojata e deka nemate vie deka postoi a + i ne sakate da prifatite nekoe tugo mislenje odnosno da poglednete na seto toa od drug aspekt i ako ne morate vie da dokazuvate deka postoi zosto nekoj da dokaze deka ne postoi kako sto nekoj od forumov rece pred nekoj den -se dokazuva deka nesto postoi a ne deka ne postoi. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2627282930 63> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |