![]() |
|
Извадоци,исечоци,цитати |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2627282930 46> |
Автор | |
polikarp ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 14.Февруари.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 49 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Избор
Тешко ни паѓа слободата во последново време зашто нè прави свесни дека самите избираме без никаква присила и што ќе избереме со тоа и ќе живееме и тоа ќе ни биде и казна и награда за сè T.J(P.L) Изменето од polikarp - 18.Јули.2008 во 06:56 |
|
Подобро да ме мразат заради тоа што сум, отколку да ме сакаат заради тоа што не сум.
|
|
![]() |
|
doriangray ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
Диво Месо ~ Горан Стефановски Сара: Зошто сте такви господине Стево? Зошто не се борите за себе? Ако некој ви ласка, длабоко се сомневате дека ги заслужувате неговите ласки и лесно ги отфрлате. А ако некој ве напаѓа веднаш мислите дека е во право, се повлекувате и кревате раце. Зошто? Зошто татко ми би бил во право? Што знае татко ми за вас за да каже било што? Зошто не се цените малку повеќе? Зошто само некој кој ве навредува успева да предизвика вистинска почит кај вас? |
|
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
|
![]() |
|
doriangray ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
Диво Месо ~ Горан Стефановски Димитрија: Политиката е карта. А карта е Марта. А Марта е к*рва. Сето тоа е “Слези к*рто да се качи Мурто“. Сум ја кркал јас таа манџа. Забранувам во оваа куќа да се зборува за политика. |
|
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Yesterday is history, tomorrow is a mistery, today is a gift
![]() |
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12852 |
L E P T I R I K A... Josif Brodski
* * * Ti si lepša od Ništa. Tačnije: ti si jasnija i bliža. Po tome što sija u tebi - ima li išta sličnijeg njemu. Kroz tvoju blagu putanju, ono je poslalo snagu. Po svemu ti si crta dnevne smene, dostojna pogleda, kao laka pregrada između njega i mene. * * * Da kažem nema te, i sve je bez tebe? Ali šta je to što u mojoj ruci traje kao ti? cvet nije plod nebitka. Po čijoj poruci stoje tako slivene boje? Nije li bitka izgubljena, u ovom svetu, gde reč, tuđa boji, loše stoji uz čarobnu paletu. * * * |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
... срцето ми е единствениот багаж
|
|
![]() |
|
Biba_G ![]() Сениор ![]() ![]() Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Утре...никому не му е гарантирано,ни на младите ни на старите.Можеби денес последен пат ги гледаш оние кои ги сакаш.Затоа,немој да бидеш неодлучен,направи го тоа денес,затоа што ако се покаже дека нема да го дочекаш утрешниот ден,ќе зажалиш за денот во кој ти недостасуваше време за една насмевка,за еден бакнеж...Ќе зажалиш што си бил презафатен да им ги искажеш желбите...
Gabriel Garcia Marquez |
|
![]() |
|
mikeg ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 305 |
vO SEKOJ ZAGLED ZANEMENA GOLEMINA
VO SEKA MISLA POBEDA NAD NEVREMETO I ODVED VASE SUM VCERA |
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12852 |
* * *
...odi sega.Soberi gi site glasovi.
Zemi gi so sebe. Tie ,najposle,ti pripagaat tebe. Vrati se tamu. * * *
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Valeta ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 24220 |
Во човековото срце се се прочистува, дури и тагата кога ќе се задржи подолго, некако чисто извира низ солзите.
Плачат оние планини за мене - Петар Ширилов |
|
![]() |
|
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Originally posted by chuchuliga
Тоа е Нонсенс вели Разумот Тоа е што е, вели Љубовта. Тоа е Несреќа вели Пресметливоста не е ништо освен Болка вели Стравот Бесперспективно е, вели Прегледноста Тоа е што е, вели Љубовта. Смешно е, вели Гордоста Лекомислено е, вели Предострожноста Невозможно е, вели Искуството Тоа е што е, вели Љубовта. Erich Fried |
|
![]() |
|
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Umrev...pred nekolku meseci,no toa nikoj ne znae.
Od togash imam status na gostin vo svojot zivot i vo zivotot na moite najmili.Ne se ni somnevaat deka gi ostaviv. Visam...kako kip nad nivnite glavi.....Molcham,..i ne se inaetam... Uste mnogu imam da zavrsham....pred konechnoto zaminuvanje. Koga ke zastanam pred odledalo....vo nego ne gledam nikogo,i togash... sosema sum sigurna...vo sopstvenoto nepostoenje. Ne treba da go popravam karminot,..ne treba da ja vezbam nasmevkata... Smrtno...sum ozbilna i toa e edinstveno neshto shto site go primetuvaat na mene..... izvadok od eden blog Изменето од mamma - 28.Јуни.2008 во 01:19 |
|
![]() |
|
alexa ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 261 |
За читателот најмногу прави оној пистаел кој му дава најмногу знаење, а му одзема најмалку време.
C.Colton |
|
Najveci covek uvek ostaje dete
|
|
![]() |
|
КОПАЧИТЕ
* * * Од сички маки тешки не видовме бел ден, а од солзи жешки не стануе меден нашиот живот! * * * КОЧО РАЦИН |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2627282930 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |