![]() |
|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2627282930 138> |
Автор | |
aceviz ![]() Нов член ![]() Регистриран: 29.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dali ima nesto vredno vo nasiot zivot?
dali e ova son ili pak navistina go dozivuvame ova? ljubov? Koga sonceto ke se zaljubi vo mesecinata koga neboto i zemjata ke se spojat ni togas nema da znaeme sto e toa ljubov ziveeme vo svet poln so lagi kade sto ljubovta e samo zbor kade sto zborot te sakam e samo edna navika Zasto se kolneme vo isus deka ke bideme verni? deka nema da vrsime preljuba deka ke bideme do krajot na zivotot zaedno zasto sami se lazeme? Brak,dokument so obicen potpis Svet so mnogu lagi so mnogu licemernost bez razlika sto i da napravime nikogas nema da bide dobro nikogas nema da bide kako sto sme sonuvale Zarem tolku e vreden ovoj zivot? ili nie neznaeme da go ziveeme kako sto treba Zasto gospod gi zima onie sto se najdobri onie sto gi sakame zasto ne tera da patime tolku taka bilo pisano ili pak nie si go pisuvame toa postojat milion prasanja vo vrska so zivotot no i milion odgovori koj sto nikogas nema da gi doznaeme....... Zivot-son ili realnost? |
|
![]() |
|
mrzla ![]() Сениор ![]() ![]() натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Две лица споени во минатото,
толку си припаѓаа едно на друго се сакаа,се милуваа, тајни си делеа Останаа да живеат, ама само во минатото таму вечно ќе постојат без никој да ги спречи и раздели. Сега нема ни еден збор помеѓу нив, но сепак останаа во срцата да живеат онаму каде некогаш застанаа. |
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Ако пред тебе се појавам
дали само со поглед ќе ме погалиш или само ќе ми речеш дека време за игри не е а нити место каде треба да бидам оној кого знаеш. Ако те бакнам пред сите кои не те знаат како таква која е често бакнувана од мене кого на прв поглед ќе го знаат само како таков. Ако те гушнам и одведам онаму каде никогаш не сме биле дали бар тој ден зад себе се што си знаела ќе оставиш ? |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Ниеден збор не е вечен
делата се такви а ние сме такви засекогаш поинакви со зборови играме додека низот продолжува споени и сплотени ко еден непоколебливи иако личиме на пеперутки никогаш не се одалечуваме од она што не врзува ова не е љубов на гранитен столб личи но многу е посилен нема мисла или збор кој не потсетува на нас не постои ништо друго само ние сме тишина е насмевки шушкаат кон бакнеж се стремат. |
|
![]() |
|
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Kako na kraj
nikogash nema vreme potezite nashi cekaaat pauza ispienite dve cashi vino ne ni ja smenija bojata na ocite eden so drug bez dogovor za glavniot lik za idnata sapunska serija prikaznata veke e napishana za nishto ne se kaeme pravo remek delo e sve e zapamteno nishto propushteno ne sum kriva deka idejata e ista samo vo obraten pravec stavena pred odsjajot na ogledaloto.. Изменето од bijonse1 - 29.Септември.2009 во 22:07 |
|
![]() |
|
Како на почетокот
има време на потегот на другиот се чекаше по некоја пауза проучувачка по некоја чаша вино никако две веќе опиени бевме со сменети бои на очи еден од друг превземени како книга кога се чита со главниот лик соживеани наша приказна правиме ништо не запишуваме ќе се каеме ремек дело пропуштаме мислиме ќе запаметиме сега е така со во себе страв дека може ќе заборавиме. |
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
sakas da cues glas??
ili mojot glas? glasot na mojata dusa? sakas da cues kolku ne mozam bez tebe ili kolku sakas ti da sum do tebe? sakas da cues kako zvuci niz svemirot? ili sakas da cues kako ke zvuci vo tvoeto uvo od moja usta??? te sakam...i koga ladno pcujam po se... sakas da me imas na kratko kako cista orospija ili sakas da me imas kako bogatstvo ???? sakas da osetis kako seta moja ubavina zgasnuva i plamti vo tvoite race ili sakas samo da ja dozivuvas??? sakas da cues...nekogas mislam zivees za da cues...a ne mozam a sakam... a sakas... a sakame... i sega glasno kazuvam....a ke kazam i pred site.... te sakam.... |
|
|
|
![]() |
|
blackeye ![]() Сениор ![]() ![]() The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Vo nokta temna, edna vrba place.
Grankite i ja miluvaat zemjata,
duri i pesnata na pticite se gubi vo tisinata.
Dodeka mesecinata i veterot se borat
koj prv da ja dopre, pomiluva, utesi
vrbata treperi, se plasi.
Taa go ceka samo nego!
Go ceka migot koga povtorno ke se pocuvstvuva ziva,
koga povtorno ke gi zgrizi pticite vo svoite granki,
koga povtorno ke ja slusne nivnata pesna,
koga povtorno ke tancuva na melodijata od sonceto,
koga povtorno nema da bide samo edno....
...osameno srce.....
|
|
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
“...и сите права на тебе
ќе ги присвојам.“ ![]() ![]() ![]() |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
Не е сонце тоа што свети
ти си не е солзата најчиста ти си тивкиот ветер не умее да допре како ти што умееш снегулката не е така нежна каква си ти. Нема таков возвишен збор кој би можел да те опише нема понезаслужена награда од таа мене што ми припадна нека е случајна како лопов ќе ја премолчам и сите права на тебе ќе ги присвојам. |
|
![]() |
|
Кон небото гледам
каде не припаѓам ѕвезди си намигнуваат како споменик сум нем и тивок со букви нечитливи исполнети со наслаги од време никој нема да пронајде каде закопано беше не е дел од овој свет никогаш и не беше ниту беше за мене само се најдов на патот на она што беше од патот кон ѕвездите скршнато. Ветер шепот ми носи дека сум само земјен створ и некоја прашинка кон око која ми се стреми а тврдоглав сум очите не ги затворам. |
|
![]() |
|
Не престанувам
иако раката млитаво ми виси гледам во една точка не престанувам но ништо не е само чекам уморот од мене да се измори за оној што бев повторно да се ослободи иако ми вели дека залудно би било како пајакот во кошот пајажина кој плете за наутро исчистен да биде може знае, може и не, дека наместо да лови уловен ќе биде но сепак не престанува, иако ме прашува дали знам каде се наоѓам пред да помислам нешто да побарам. Само за тебе молчи не се противи само подзамижува заради светлината која ја имаш во мојата свест единствена причина да се исправам и станам зачекорам знаејќи што барам. |
|
![]() |
|
kako zvukot na esenskite lisja vo parkot pod nozete
sakam da gi slusam nivnite stihovi kako esensko vetre niz ulicite sakam koga me miluvat nivnite zborovi... me voodusevuvaat mi ja polnat dusata kako so niv tajniot kovceg vo mene da go otvoraat... ocite mi pretrcuvaat niz nivnite grafiti koi srcinjata im gi pisuvat razigrano i veselo, se raduvam na sekoj niven stih kako dete na igracka da, vie dve moi mili dami....Kejt D Grejt i Filmadjika ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2627282930 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |