IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Општо > Разно
  Активни теми Активни теми RSS - Драг ИДИВИДИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Драг ИДИВИДИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2526272829 100>
Автор
Порака Обратен редослед
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
laki_bu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Лидер

Регистриран: 30.Ноември.2008
Локација: Germanija
Статус: Офлајн
Поени: 32100
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki_bu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2012 во 00:26
Drag idividi.....

Bidejki si mi drag ke ti kazam deka sega ke si legnam onaka...,
..... pa koga ke stanam ,togas pak ke se pojavam...
Ova go pravam bidejki nemozam sam da se BANiram........

Ostani mi pozdraven dotogas.........tvoeto drugarce Laki_bu......намигнување

Изменето од laki_bu - 10.Јуни.2012 во 16:06
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2012 во 15:30
Жешка Актуелна Тема [1 Нов коментар]
 ?збунетост

...i navistina ,...se gleda kolku si....drag!изненадување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2012 во 14:08
Драг Идивиди

Денес е повторно сиво. Ден полн со разочарувања. Се мислам, што да правам? Да се одлогирам од секаде, да заклучам врата, да се затворам на некое време пред да излезам повторно со некоја нова еуфорија? Не сум ни наспана, ниту пак ми се јаде... ниту пак ми се зборува или пак објаснува што ми се случува. Ќе спуштам ролетни и ќе самувам. It's just a phase...

Bye...
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2012 во 08:49

Да се биде Македонец е привилегија!

Maja_Daniels-2
Маја Даниелс

„Дојдов да се збогуваме. Да се збогувам со вас...со самиот себе...со мојот поранешен живот. Денеска решив да станам Македонец. Да бидам Македонец е многу тешка одлука за мене. Тоа е еден вид живеење на ,,работ,,. Но, некако за мене е како начин на преживување. Да се биде Македонец значи да научиш како да преживееш. Тие се како ,, преживување на нациите,, во 10 лекции... ,,Големите,, нации, што и да значи тоа, треба да исчезнат побрзо од нив....Македонците......бидејќи тие вежбаат исчезнување многу долго време.“

Овој цитат е од претставата ,, 2012-Последните Македонци,,. Комедија која на крајот направи да се борам со солзите за да не ми потечат по лицето во полната сала на драмскиот театар.

Што значи да се биде Македонец? Родени сме со таа привилегија, но мислам дека во овие моменти на синхронизирани обиди за наметнување на состојби на депресија, бунило и неспознавање како резултат на нецивилизацискиот однос кон нас, забораваме да подзастанеме, да се завртиме наназад и да се запрашаме,, што значи да се биде Македонец,,.

Да се биде Македонец е привилегија! Привилегија на еден грст народ!

Еден грст народ а сепак една огромна нација. Наследници на Филип, на Александар, на Гоце, на Даме, на Никола.... Наследници на гордите Македонци. Ние... привилегираните... на плеќи го носиме бремето на една историја, на една цивилизација, на една култура која од самото постоење е достојна за почит. А токму тоа постоење е детерминанта на постоењето. И токму тоа не прави горди што сме Македонци, кои сепак не се запрашуваме за да си објасниме прво на себе си, а потоа на останатите, што значи да ја имаш таа привилегија.

Да се биде Македонец значи токму како што беше речено во цитатот. Да научиш да преживееш. Во свет каде што само цврстите опстануваат, ние вешто преживуваме.

Да се биде Македонец значи да се биде горд не само на привилегијата, туку и на земјата која секојдневно ја газиме кога излегуваме од дома, кога шетаме по улица....

Да се биде горд на родната грутка со нејзините добри страни но, и со нејзините маани. На нашите привилегирани Македонски раце ја носиме историјата на нашата цивилизација. Аманетот  на сите оние горди Македонци кои го дале својот живот за родната земја.

Да се биде Македонец значи да се гордееме со нашата Македонска православна црква.  Нашиот столб на постоење. Оној столб кој со векови наназад не потпира кога тлото ќе се разниша за ние сепак да останеме исправени и горди што сме Македонци.

Горди на знамето.

Она сонце кое не грее од самото постоење, кое е симбол на тагата и радоста на секоја македонска генерација. Она исто сонце кое ни ја топли душата кога ќе помислиме на Македонија, затоа што во Македонија е најсветло.

Не нарекуваат националисти, а ние сме патриоти.

Ни го негираат постоењето, а секој од нас на Македонски јазик ја прераскажува приказната на генерации и генерации Македонци. Ние многу добро знаеме дека сме постоеле, постоиме и ќе постоиме.

Ни го негираат името, а не се свесни дека со тоа се негираат самите себе.

Се однесуваат недемократски, а не знаат дека нам тоа не ни значи ништо.

Само ме чудеше зошто толку многу се уплашија и се свртеа против еден грст народ.

Тогаш сфатив!

Ние знаеме што значи да се биде Македонец. Ние знаеме која е нашата привилегија. Ние знаеме чие потомство сме. Нашата вера е јака, мирољубива, ненаметната а нашето срце чисто.  Чекориме по божјиот пат. Немаме потреба ниту од потврдување, ниту од докажување, ниту од признавање.  Ние знаеме кои сме! Нас, историјата не признала. Нас, Библијата не спомнала.

Пишувајќи му на Даме Груев, големиот Гоце Делчев вели:

"...Дали може да има друго место за еден Македонец, освен Македонија? Дали има и народ понесреќен од македонскиот? И дали има некаде пошироко поле за работа, отколку во Македонија...".

Токму тоа поле е мегданот на кој со векови се калеле македонските јунаци. Тие сега се  историја што не прави горди, затоа што биле на страната на вистината. Затоа што биле свесни што значи да бидеш Македонец. Да бидеш роден како Македонец, да проговориш на Македонски, да битисуваш на Македонски, да се бориш за Македонското достоинство, за Македонската цивилизација, за Македонските вредности....

Затоа, ние сме Македонци!

Затоа сме горди патриоти кои ја сакаат својата земја.

Ние сме потомци на големи Македонци кои ја пренесуваат како аманет својата цивилизација, од своите претци на своите идни поколенија!

Има ли нешто поблагородно од ова?!

Има ли нешто поголемо од Македонија, од Македонското?!

Токму така....

Тоа е вредноста да се биде еден од привилегираните.

Да бидеш Македонец, по крв, по род, по јазик, писмо и свест.

Кон врв
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2012 во 05:18
Бивши драги...пред еден месец направив 4 години како те читам...

...али сега гледам дека си се наполнил со крлежи...треба да ти викнат...доктор ... на науки денамигнување

Али ако...нема врска..те сакам ваков каков што си....како дрогабакнеж
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2012 во 11:23
Драг идивиди...

Денес не ми се отвара уста ниту пак ми се типка на тастатура тага

Се надевам дека не си ми лут за мојата пасивна активност овде на форумов тага
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Феникс Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46

Регистриран: 12.Март.2010
Поени: 8143
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Феникс Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Мај.2012 во 15:34
drag idividi .
...nekoe  vreme nema da ti kazuvam nishto...taka da si znaesh samo...ne e nishto lichnoнамигнување
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2012 во 17:16
Драг Идивиди,

Еве ме , конечно имам слободен ден да те позамарам малку среќа Да ти кажам право пред малку станав од спање ( психички бев преморена од летот за Осака) ама затоа пак причината што решив да ти пишам е токму тој лет.
Значи јапонците стварно биле културни (иако според мене најкултурен народ во светот се норвежаните) но морам да ги спомнам. Па толку поклонување јас во моиве 26 години немам доживеано ............дефинитивно секој што се качи на авионот а исто така и при слегување ми се поклони ( не само мене туку и на колешките што бевме на истито лет)......единствен збор кој успеав да го запомнам е аригато (со акцент на буквата О) што во превод значи благодарам.

И не само во авинотот, туку кога пристигнавме и во хотелот, лелееее па и таму поклонување , па во ресторанот , па кога шетав покрај морето имаше луѓе кои џогираа наутро , човече жими се, сите се поклонуваат кога ти велат едно обично здраво. Леле па тоа поклонување никад нема да го доживеам во Македонијатага

Имав малку време да прошетам и до Токио ( ауууууууу цените се огин и пламен за разлика од Осака) но за мои очи некако подобар впечаток ми остави Осака , пак би сакала да идам таму , здравје боже молитва

Освен шопинг , разгледување низ градот , посета на храмови во блиското градче Киото и сликање на сите страни , успеав да ја пробам и јапонската храна ама си јадев со виљушка бидејки течко ми оди со стапчињата , не знам да ги држам а не пак да земам да јадам црвенеење

Окккккккккккккккк,,,, ајде идам да одморам малку....

Чаоска  мафтање

Изменето од Mindy - 19.Мај.2012 во 17:17
Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2012 во 12:51
Драг ИДИВИДИ,

Помина и втора година откако сум регистриран на форумов. Јас не сум изменет многу, ама изгледа ти си. Повеќе ми се свиѓаше со претходниот изглед, но полека се навикнав и на новиов. Можам да кажам дека ми недостасуваат неколку исклучителни членови (Џо, Тиги, МајВеј, Бијонсе и др.), но се радувам на некои нови како на пр. Екши, Фостер... среќа

Во оваа прилика ги поздравувам сите членови без кои не би бил она што си. големо гушкање

Се читаме и во наредните 365 дена.... среќатрепкање
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2012 во 00:49

Драг ИДИВИДИ...

Повод за ова писмо е објавата за прибирање на понуди за налепници така-ТОЛКАВИ...на двокатните црвени авто-буси т.з. реизи..во СК.

Знам дека си голем штедиша,ништо не препушташ на случајноста...па поради тоа и си полн со пари,едноставно вриеш од пари,и не би било лошо да се "напишеш" на тоа двокатните ЈУ-ТОНГ-зите..чисто онака...од ќеиф ама и за инат на другите..макар и коштало тоа по џебот...а белки ќе имаме и повеќе гости во иднина...Замисли си...пр..ИДИВИДИ па zagorзадоволствово линија...а под него или настрана..пр.брзa(ама на латиница и закосено..)...на вратата или браникот..mrzla  на пример,па овеи со бројчињата..123,,,па некој од шефовите,ги има полно...... па нашите од дијаспората по реден број се до 71,и нивната по-дршка за нашата МК...********и слично...!Измисли нешто и ти,не само на готово..да збираш пари...хм!...и што се за тебе некоја стока помалку или повеќе...да

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2012 во 19:27
Драг-идивидичко
драгичкава која срдечно ја поздравувам големо гушкањесега го осети лезетот на “чисто“ читање. Сега знае колку е убаво друг да чисти по оние кои валкаат, па да си дојдеш на исчистено, раат да си пиеш кафе и ич глава да не те боли.голема насмевка

Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2012 во 17:36

ДрагИ,

многу си ми спокоен вака, без тие модераторските/администраторски подфоруми,
без скриени постови,
без банови,
без нервози,
без кавги...

сега ќе си играме,
имам време,
ете и спамер станав на игрите ѓавол

каков си - таков си,
те сакам - ти си моето прво и единствено форумче бакнеж

Кон врв
FosterThePeople Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Декември.2011
Локација: Macedonia
Поени: 1147
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај FosterThePeople Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2012 во 21:19
Драг ИдиВиди,каде ми е крајот ако на секој му одам по г*зето?
I just wanna feel real love.
Кон врв
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2012 во 15:48

Драги ...

Не рекле за џабе...haters gonna hate....од што се малодушни ќе се удават во чаша со вода...не не нив не им треба ни кофа!
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2526272829 100>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,375 секунди.