|
Исусова молитва - исцелител |
Внеси реплика | страница <1 2526272829> |
Автор | ||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
go delime mislenjeto |
||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
||
Miki_P
Сениор Регистриран: 29.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 985 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Навистина, би можело и така да се рече, но ние знаеме дека можноста за да спасува ја има само Господ. Кога и се обраќаме на Мајката Божја со молитва: Спаси ме, или, помилуј ме, ние, всушност, го мислиме истото, т.е., знаеме дека таа ги пренесува нашите молитви пред Престолот на Севишниот, а по учењето на светите отци веруваме дека: Не постои молитва, која би ја упатила Пресветата Богородица кон нејзиниот Син а наш Бог, а да не биде услишана. Тоа Спасителот го прави од преголема љубов кон Неговата Мајка. |
||
Господи Исусе Христе, Сине Божји, помилуј нè.
|
||
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Матеј: 9:27 А кога Исус си одеше оттаму, тргнаа по него двајца слепи и викаа: „Смилувај ни се, Исусе, сине Давидов!” Марко: 10:47 Па, кога чу дека е тоа Исус од Назарет, почна да вика и да вели: „Исусе, сине Давидов, смилувај ми се!” Лука: 18:38 Тогаш тој извика и рече: „Исусе, Сине Давидов, смилувај ми се!” Site koi sakale da bidat isceleni se molele na Gospod so taa molitva. Ako nekoj ti rece deka vo ovie stihovi se veli deka Isus e Sin davidov, ti samo potseti gi deka Matej 22:42 „Што мислите за Христос? Чиј син е Тој?” Му одговорија: „Давидов.” 43 Им рече: „Како тогаш Давид, преку Духот Го нарече Господ, велејќи: 44 ,Му рече Господ на Мојот Господ: Седи од Мојата десна страна, додека не ги положам непријателите Твои во подножјето на нозете Твои.‘ 45 И така, ако Давид Го нарече Господ, како тогаш може Тој да Му е син? OVA E TOA STO MISLEV CELIOT NOV ZAVET E SOBRAN VO TAA MOLITVA KRATKA A TOLKU SILNA!!! Изменето од belichka - 24.Декември.2008 во 00:55 |
||
|
||
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nekade pisuvav... od poukite..
Koga go zaprashale Avva Amun Nitrijski kakvi pouki treba da koristime koga ke ni zatrebaat, dali od Svetoto Pismo ili od Starcite. Avva Amun odgovoril najdobro e da molcime! No, ako morame da zboruvame togash dobro e da govorime od poukite na Svetite Otci-Starci, ne od Pismoto ZASTO TOA NE E MALA OPASNOST! |
||
|
||
Miki_P
Сениор Регистриран: 29.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 985 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pravoslaven:
Еднаш, надлежниот архијереј (владика) отишол да го посети еден манастир и тамошното братство. Манастирот се наоѓал на некој брег од езеро, а до него можело да се дојде само со брод - кајче. Така и направил владиката, со неговата придружба. Во разговорот, владиката разбрал дека калуѓерите (монасите) не ја знаеле дури ни молитвата „Оче наш“, а само ја изговарале „Исусовата молитва“. За времето додека бил со нив, се обидел со повеќепати повторување на „Оче наш“ да ги научи монасите. Така и се случило. Гостите решиле да си отидат, за на време да можат да се вратат дома. Кога кајчето одминало од брегот, игуменот (старешината на манастирот) ја повторувал молитвата „Оче наш“, но - не знаел (не можел) да ја заврши. Затоа почнал да трча и да вика по владиката: Дедо владика, те молам, кажи ми ја молитвата, зашто ја заборавив! А владиката, кога видел дека игуменот трча по водата како по суво, извикал: Врати се во манастирот, и моли се како што се молеше. Што се однесува до молитвата „Оче наш“, Православниот христијанин не започнува никаква активност без да ја каже молитвата „Оче наш“, а Православното богослужение не би можело да се замисли без неа. Изменето од Miki_P - 24.Декември.2008 во 01:04 |
||
Господи Исусе Христе, Сине Божји, помилуј нè.
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Господ да се смилува на мене но и на Православен, зашто и тој е неупатен како мене.
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
molitva=molitva e razlicno koja matematika e ova eretichka najverojatno so ljubov ocekuvam da te vidam na suspend |
||
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Беличка, јас ги почитувам светите оци, но на прво место Го ставам Исус Христос, ме разбираш?
Јас ги почитувам родителите, но кога не се во право, пак ги почитувам но терам по свое.
Во случајов, постоењето на две засебни молитви како што велиш, Господова и Исусова, не ми личи баш на признавање на Исус за Господ и Спасител...затоа и се зачудив, бидејќи како што реков мене и низ воздишка ми излегува да речам Господи Исусе, смилувај се над мене кога ми е тешко, но дека едната е Господова а ова било Исусова незнаев, а уште помалку за техники. Но јас сум виновна за моето незнаење, затоа што пред се ја читам Библијата а не и свети Оци
|
||
|
||
Pravoslaven
Сениор Регистриран: 09.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 705 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo pravo e marija. Ako Gospodovata molitva i Isusovata molitva se dve razlicni nesta, bidejki molitva=molitva, sleduva deka Isus e razlicno od Gospod!
|
||
Православен значи правилно да ја славиш верата. А критериумот за правилност е Божјиот Збор - Светото Писмо !
|
||
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sestro vo Hrista, nie pravoslavnite gi pocituvame Sv.Otci na Srkvata neli!?
Zasto togash da tolkuvame po svojot um koga tie ja imale dostignato umnosrdecnata molitva gi doziveale plodovite i darovite od taa molitva koi tolku visoko dostignale i napishale dela vo koi da se poucuvame... kade Isus vo koj amolitva ti zabelezi deka ne se priznava za Gospod Spasitel!? nam ni e dovolno da se se spomne Isus toj za nas e Se, Spasitel Vsedrzitel, Stvoritel... |
||
|
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Беличка, миличка, па Исус е нашиот Господ и Спасител и се што треба бараме од Негово име........зошто тогаш 2 посебни? По тоа испаѓа дека не го признаваме Исуса за Господ....
|
||
|
||
Pravoslaven
Сениор Регистриран: 09.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 705 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Znaci kon Gospod i Marija isto obrakjanje "помилуј ме мене грешниот (грешната).", a kon drugite svetci poinakvo "моли Го Бога, за мене грешниот (грешната)" Interesantno i vrlo zanimlivo
|
||
Православен значи правилно да ја славиш верата. А критериумот за правилност е Божјиот Збор - Светото Писмо !
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Miki, молитвата кон Пресвета Богородица е: Пресвета Богородица спаси ме грешниот. |
||
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Spored Pravoslavnata Vera
Oce nash e Gospodova Molitva, a Gospodi Isuse Hriste Sine Bozji smiluvaj se na mene greshnata. e Isusova Molitva Celiot Nov zavet e sobran vo taa kratka molitva. |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 2526272829> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |